Potrebno misljenje - ko je kriv?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CatFace
    CBC Početnik
    • 22.09.2010
    • 1
    • Beograd

Potrebno misljenje - ko je kriv?

Dragi forumasi, nadam se da cete mi pomoci i poslati svoje misljenje. Naime, danas se moj suprug cuknuo sa taksistom kod jedne raskrsnice, i to tako sto je isao iza taksiste (primerenom brzinom) koji je naglo zakocio i krenuo da skrece, bez ikakvog zmigavca. Moj muz se zakucao u njega odpozadi, jer nije stigao da zakoci na vreme. E sad, iako se taksista poziva na to da je ovaj trebalo da drzi odstojanje, on tvrdi i da ce da slaze policiju da je dao zmigavac iako nije, i trazi nam 50e za obicnu ogrebotinu. Moj muz mu je dao licnu kartu, ali nema nameru da mu plati toliko za sudar koji je taksista sam izazvao.

Sad me zanima vase misljenje: sta bi policija tu uradila? Da li bi samo kaznila mog supruga sto nije drzao odstojanje, ili bi pisala prijavu i taksisti jer nije dao zmigavac?
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Potrebno misljenje - ko je kriv?

svi placaju osiguranje i kod prvog cukanja se dogovaraju... traze kes, vade kes...meni to nikada nece biti jasno zasto.

cega je to tacno posledica? neobavestenosti? strah do policije? osiguranja?
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

U takvim slučajevima, u 99% je kriv vozač vozila koje ide otpozadi. Dužan si da držiš odgovarajuće odstojanje, ne kaže se 1m ili 5 m, već sam moraš da proceniš. S obzirom da je tvoj muž udario vozilo ispred, kriv je u svakom slučaju. Teško je dokazati da taksista nije dao migavac, pogotovo ako nema svedoka. To se sada rešava Evropskim izveštajem o nesreći i ne mora da se zove policija za manju štetu. Trebalo je samo da tvoj muž popuni navedeni izveštaj i da podatke.

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

neka samo popune izvestaj, odu u osiguranje vaseg muza i tamo napisu izjavu, osiguranje slika jedan i drugi auto i dalje ste slobodni..

ne treba nikome nista da placate, niti ste duzni jer zato postoji obavezno osiguranje.. a taksista ako ne vrati licnu kartu istog dana, mozete da pozovete policiju gde ce mu ona oduzeti jer je to krivicno delo..

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Tomamega i Japanx su objasnili detaljno jedini ispravan postupak u takvim situacijama. I ja bih tako.

Comment

• rdragac
            CBC Početnik
            • 26.11.2010
            • 1
            • Beograd

Za malu štetu policija ne izlazi na uviđaj. Treba da popunite obrazac Evropskog izveštaja i da ponudite taksisti regulisanje štete preko osiguranja. Niste bili obavezni da mu date lični kartu već samo podatke koji se inače unose u izveštaj koji zajednički popunjavate. Taksista može tražiti izlazak policije a tad bi policija sačinila i prijavu za prekršaj koji bi bio identifikovan samo na Vašoj strani. Bolje je ne utvrđivati krivicu već spor rešavati preko osiguranja putem EI i izjava. Vi nemožete izbegavati svoj propust pozivom na propust taksiste koji usporavanje vozila nije signalizirao jer za to može navoditi brojne razloge a najvažnije je to da on nije bio dužan da predviđa da Vi nećete držati bezbedno odstojanje u sleđenju njegovopg vozila.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

odokativna procena stete na novijim vozilima moze da bude zanimljiva. malo pukao branik, malo se pomerilo svetlo, malo neki nosaci i nista se ne krpi a sve to u ovlastenom servisu kosta poprilicno. lako se izleti iz tog limita
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
              X