Prekršaj - kako se to po novom "saopštava"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banebg81
    CBC Veteran
    • 26.06.2008
    • 195
    • Beograd

Prekršaj - kako se to po novom "saopštava"

Pre neko veče, supruga, koja je relativno mlad vozač, išla jednosmernom ulicom (od Dragoslava Srejovića ka staroj okretnici) i nije videla znak, ulica široka i zaustavi je naravno policija. Uzeli dokumenta, otišli u svoj auto nešto napisali (verovatno) i vratili joj! E sad, nije dobila nikakvu priznanicu da uplati, nije dobila nikakvu izjavu da potpiše, ništa, samo su odneli dokumenta i vratili!
    Ja predpostavljam da će samo da joj stigne ili kazna ili poziv za suđenje, ali, nisam siguran ima li neko iskustva? Kako sam video kazna je 3 boda i novčano od 6 - 20000 din.

Hvala na odgovorima,
    pozdrav
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Prekršaj - kako se to po novom "saopštava"

Mislim da su progledali kroz prste. Ja juce dobio i zapisnik i popunjenu uplatnicu na auto-putu, za prekoracenje brzine.
    Long Live CBC!!!

Comment

• -Nebojša-
      CBC Član
      • 02.10.2010
      • 34
      • B. Bašta

Obavezno moraju da saopšte koji je prekršaj u pitanju ako je napravljen neki tj. ako nije rutinska kontrola u pitanju, odnosno ako nisu ništa rekli nema prekršaja

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

Imaju svesku kod sebe i da se ne bi mucili da popunjavaju zapisnik oni lepo uzmu sve i upisu u svesku i tebi stigne cestitka na kucnu adresu, meni su vec to jednom uradili i oborio sam kod sudije....

Pre 7 dana me je zaustavio za pojas(vezujem se nego sam trazio neku zabacenu ulicu) i vratio mi dokumenta i rekao dovidjenja...ja sam se parkirao malo dalje ponovo otisao do njih i zahtevao zapisnik na sta se pandur pravio lud...njihova greska....

Za jednosmernu ne znam kako ce da objasni ali ja uvek kazem da nisam znao razlog zaustavljanja i da sam mislio da je rutinska kontrola i da nisam dobio nikakv zapisnik ni razlog zasto sam zaustavljen i da bih voleo da taj pandur doje da mi to objasni....i naravno na tome se zavrsi....
        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• super nova
          CBC Početnik
          • 24.10.2009
          • 3
          • podgorica

Nista strasno samo su napravili rutinsku kontrolu (progledali kroz prste). Da su htjeli mogli su da naprave veliki problem( izadjite iz vozila i podjite kod kolege). Prolaz na znak jednosmjerna ulica se tretira kao prolaz na crveno (ranije bi uzeli vozacku). U slucaju da dodje neka kazna, ona nije nista potpisala.... to je bitno. A u slucaju da dodje nesto od suda trazite da suceljavanje sa policajcem (nikad ne dodju osim ako je neka velika zajeb.)
          Tvoja rijec protiv njegove....

Poz.

Comment

• IglIg
            CBC Član
            • 12.11.2006
            • 37
            • Beograd

Docice poziv, prvog dana kako su stavili znak za jednosmernu morali su da se nacrtaju u zbunju... uvek idem okolo jer su cesto na tom mestu.
            Inace lokacija je poznata kao krajnje prometna, kapiram da su tu da bi zastitili prelazak po kojeg fazana ili zeca.
            Samo posmatram

Comment

Working...
            X