Svetlosna signalizacija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 1nsane
    CBC Senator XXL
    • 28.05.2007
    • 388
    • Umcari - Grocka

Svetlosna signalizacija

Otvorio sam ovu temu jer me bas zivo interesuje sta je u glavi vozaca koji po magli krece na put bez zadnjih pozicionih svetala i stopaljki.
    Zadnjih par dana sam primoran da po najvecoj magli (ujutro pre svitanja i uvece) vozim Smederevskim putem i strepim kada cu naleteti na kamion ili auto bez ikakve signalizacije na zadnjoj strani. Dnevno ih izbegnem bar 5-6, neki i imaju neku skiljavu sijalicicu koja ih odaje, neki imaju poziciju a nemaju stopaljke i (daj boze) obrnuto. Nisu to samo (sirotinjski) jugici i lade, nagledao sam se i mnogo novijih automobila koji vrebaju umorne vozace - evo, bas veceras sam pratio jednu alfu koja spreda ima ksenone koji "tuku kao rentgen", a pozadi samo desnu poziciju bez stopaljki i jednu tojotu kojoj se gase i pozicije kad stisne kocnicu. Juce vidim clia kome svetli samo jedna diodica od "trece stopaljke" na zadnjem staklu (i to mu je sve od signalizacije na zadnjoj strani) i jednog pick-up-a koji nema ama bas nista od zadnje signalizacije (ni katadioptere). Moze li mi neko objasniti koliko su oni svesni cinjenice da sa takvim vozilom po magli predstavljaju opasnost po sebe i po ostale vozace (narocito one iza). Da se ne lazemo, 99% njih je svesno da im ne radi signalizacija i ocigledno ih boli uvo, jer je zaboga "uvek kriv onaj sto udari otpozadi". Veceras stanem pored jedne tojote i kazem devojci koja je vozila da joj ne rade stopaljke i da joj se gase i pozicije kad stisne kocnicu, a ona mrtva ladna - znam ybg. tako je otkad sam kupila auto. Pitam je sto bar ne upali sva 4 migavca dok vozi po magli i mraku .......(ma bolje da ne pisem kakav sam odgovor dobio). Zaista ne razumem taj fenomen, kao ni cinjenicu da prolaze opusteno pored nekoliko patrola policije koji su uvek zauzeti nekim pacenikom sa stranim tablama koji je vozio 58km/h kroz naseljeno mesto. Koliko sam puta morao naglo da kocim zbog takvih "savesnih vozaca" - ne bih da pominjem, samo zamisljam da je umesto mene bio autobus pun putnika i najezim se. Ne smeta meni ni kada neko ispred mene vozi sporo, ne smeta mi ni kada naglo koci.....samo mi je bitno da ga vidim i da znam sta ce da uradi.
    NO BRAIN
    NO PAIN
    1_N_S_A_N_E
  • ljube-kugla
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 1531
    • batajnica

Re: Svetlosna signalizacija

e sa tako dobrom signalizacijom vidjam i policiska vozila koji imaju samo na tablici i retki su jugici i lade kojima ne radi bas nista,kod njih obicno bar jedno svetlo radi ili jedno poziciono i jedno stop dok kod novih em su coravi napred na jedan far em im pozadi nesto ne radi
    ko na nas krene iz mesta je naje&o
    a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• TheWickerMan
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2007
      • 791
      • DE
      • AR Giulietta TCT

Tacno tako... gomili policijskih automobila ne radi cak i far napred,a 99% u Kraljevu nema BAR po jednu poziciju i stop... necesto vidjam novije automobile kojima nonstop gore stop-svetla ,sto je takodje veoma opasno... I zanimljiva stvar,video sam dosta VW caddy-ja novijih,kojima radi SAMO treci stop,bez pozicije i ostalih stopova,kao da je fabricka greska...
      Narod je definitivno neodgovoran,meni se desi par puta da mi se pri kocenju pali i maglenka pozadi (j.b.g,Italijan ) sto primetim po paljenju lampice za svetla za maglu... Stanem pored puta,sredim sta treba i nastavim...

Comment

• maliomladinac
        CBC Senator XXL
        • 21.11.2008
        • 995
        • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

U subotu uvece krenem sa devojkom za SD sa njenim Puntom(moram i njen da polupam sad )
        Vozimo Smederevcem, magla nikad gora, vozimo 30kmh (jurimo, ne moze brze), kad odjednom ispred mene pogodite sta? Pa Golf 2 bez i jedne proklete signalizacije. Vidim da mu farovi napred rade ali pozadi nista, ni stop svetlo, ni pozicija, ni kasnije kad sam video migavci... Odlepio sam, ja ponekad pogledam na Pugu da li sve radi pozadi, kad crkne neka sijalica na trecem stop svetlu, odmah zamenim... Mislim, to je posao od 3 minuta, a ako vec ne umes sam da resis sve pozadi, kod elektricara koji ce sve da ti naplati jednu crvenu i to je to....

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
        061/665-94-23

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Drugara zaustavio policajac jer mu ne radi jedan far,bio je dan,i napisao mu kaznu za tehnicki neispravno vozilo 5000 din.Neshvatljivo mi je kako covek moze da zna kad pregori sijalica,ako nema signalizaciju u autu,da je noc primetilo bi se,ali danju nema sanse.Znaci bolje je ne paliti svetla po danu jer je tada kazna 3000 din.Ljudi pa gde je tu logika?Jos decko hteo pred njim da zameni sijalicu,i to nije hteo da prihvati,jer mu je bitnije da napise kaznu.Ovo je ociti primer zasto je izmisljeno paljenje svetala po danu.

Comment

• PanduR
            CBC Veteran
            • 18.11.2010
            • 133
            • Pecinci

Da li je potpisao zapisnik o izvrsenoj kontroli i da li je stavio primedbu na zapisnik, da je prilikom polaska prekontrolisao svetla i da su sva radila? Mogao je da doda, da mu nije dozvoljeno da neispravnost otkloni na licu mesta.

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

A sta reci za ova dva slucaja?

Vozio sam pre neku godinu mercedesa 123, ko je to vozio vrlo dobro zna da moze da pretice samo ako uhvati zalet. E takva mi se prilika iznenada ukazala, a bio je mrak i neka dosadna kisica je rominjala. Medjutim nesto mi rece da ipak ne krenem. Nekih 20-ak sekundi kasnije mimoilazim se sa jednom 123 kojoj ni jedno svetlo ne radi.

Na gotovo istom mestu sa Astrom isto mi nesto ne dade da krenem u preticanje, i onda iz mraka izbija APN6 sa dvojicom pecarosa. Naravno bez ikakvog svetla.
              www.paluba.info

Comment

• boban1982
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2010
                • 1106
                • Batajnica
                • SAXO VTS-BIC

Nije potpisao,posle deset dana otisao je kod sudije I dao izjavu kako je bilo,e sad ceka da vidi sta ce odluciti.To mu se desilo u Indjiji,A on je iz Bg-a.Ne verujem da ce se izvuci nekaznjeno.I dalje ne mogu da verujem da ga nije mogao samo opomenuti i gotova prica,decko bi je zamenio i cao.A inace mu je zagledao svaki detalj na autu,a posto je sve bilo u redu,moralo je nesto da se napise.A oni koji nocu voze bez svetala ili pozicija,njih treba kazniti i to duplo!

Comment

• vracarac
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2007
                  • 364
                  • Beograd
                  • Opel Astra G

Pa zasta sluzi onda kit rezervnih sijalica?!

Hm, zar ne moze da se zameni sijalica na licu mesta ako se ustanovi da je crkla?
                  Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• Cherokee_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2009
                    • 802
                    • Novi Sad

Odavno je poznata da kod pandura ne postoji nesto sto se zove etika (ili je tome slicno)...

Sve zavisi na kakvog naidjete... Ima i korektnih ljudi, a ima nekih kom nije dan na poslu, zena se svalera sa portirom na ulazu SUP-a itd... Tom ne zelim da dodjem na repertoar.
                    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Milorad90
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2007
                      • 975
                      • Beograd

Ti iz Indjije nisu policajci, to su drumski razbojnici, olosi, bolje da ne koristim jos reci...svaki dan se susrecem sa njima. Meni je uzeo hiljadu dinara za neispravno rikverc svetlo na kombiju.

On: Kako vozis u rikverc?
                      Ja: Pa na retrovizore.
                      ON: Kazna 5000 dinara.
                      Ja: Mozemo da se dogovorimo?
                      On: Ajde pricaj brze, nemam ja ceo dan.
                      Ja: Evo za dorucak (1000din) ...

Ne kazem, treba da je svakome sve ispravno. Svaki dan vidjam poluispravna vozila. Ali zbog takve gluposti u sred bela dana da me maltretira i otima od plate stvarno nije humano.

Comment

• boban1982
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2010
                        • 1106
                        • Batajnica
                        • SAXO VTS-BIC

Mora da zaradi za dorucak,pa neka neko kaze da se brinu o bezbednosti.Umesto da stoje na rizicnim mestima,oni stoje iza zbunja i samo iskoce ispred tebe,ili postave znak 40km,a tu niko ne moze da vozi toliko,pa ni oni.

Comment

• mihilow
                          CBC Veteran
                          • 05.07.2011
                          • 180
                          • beograd
                          • traktorce saxo

Odg: Svetlosna signalizacija

malo je nevezano ali da ne otvaram novu temu ,dakle sinoc sam skinuo xenone i potrebne su mi H4 sijalice koje su dosta jake ,dvoumim se oko osram cool blue i philips blue vision ,ako postoji neka jaca sijalica (oko 6000k halogenska ) slobono recite takvu i jurim ?
                          a oko teme ,prosle godine su me isti ti xenoni na ibarskoj magistrali i spasili ,devojka i ja mrkli mrak bez ikakvog svetla okolo idemo lagano ka valjevu kad sva sreca primetim ispred traktor bez ikakve signalizacije preso na sredinu puta i skrece polako desno ka nekoj kuci , ja usporim a corsa iza mene krene da me pretice i decko samo sto je usao u traku pokupi traktor sa 50/60kmh,a okolo nikog (bili smo u nekom selu nisam siguran ni gde ).samo ne znam kako ti ljudi tako mogu tako da voze.

Comment

Working...
                          X