Udes - krivica - pomoć

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • marazile
    CBC Početnik
    • 26.04.2011
    • 2
    • BG

Udes - krivica - pomoć

Ćao,

Potrebno mi je mišljenje ljudi, koji mogu biti objektivni i nepristrasni. Videh da su mnogi na ovom forumu dobili odgovore...

Naime na T raskrsnici na kojoj ne postoje saobraćajni znaci došlo je do udesa. Nema povređenih lica.
    Na slici jedan dala sam skicu kako se šta dogodilo i u kom smeru i pravcu se koje vozilo kretalo.
    Na slici dva označena je data raskrsnica na mapu, za slučaj da neko zna o kojoj se tačno raskrsnici radi, jer su ulice o kojima govorimo, totalno sporedne, koje idu kroz blok zgrada i služe za parkiranje automobila.
    Vozač ljubičastog automobila kreće se brzinom od oko 25km/h. Na ulasku u raskrsnicu proverom je utvrdio da je jedini učesnik u saobraćaju na raskrsnici. Ljubičasti mora da poštuje pravilo desne strane što je i uradio, ali u momentu provere nije bilo vozila na kolovozu desno.
    Vozilo plave boje ulazi velikom brzinom u prilazni kolovoz i pošto je ulica pod nagibom, lošom reakcijom vozača vozilo dobija ubrzanje i udara ljubičasto vozilo u zadnji desni kraj. Pri tome seče krivinu zadržavajući pravac kretanja koji je imalo stupajući na to parče prilazne saobraćajnice.
    Ko je kriv?
    Nadam se da je situacija razumljiva...

slika 1

slika 2
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Re: Udes - krivica - pomoć

U principu ljubicasto vozilo je moralo ispostovati pravilo desne strane i propustiti plavo vozilo.
    Medjutim, posto je plavo vozilo udarilo u desni devo ljubicastog vozila to se moze tretirati da je ljubicasto vozilo vec bilo u raskrsnici i samim time je plavo vozilo bilo duzno da ga propusti.
    Po mom, skromnom, misljenju iz razloga sto je udarac u zadnji deo ljubicastog vozila, krivo je plavo vozilo.
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

Kriv je vozac plave boje, razlozi su ocigledni.. Koliko vidim to je kod trgovacke iznad hypo banke a ulica u kojoj je bio sudar je paralelna sa trgovackom..

Ljubicasti je imao prvenstvo i on nije kriv, plavi ne zna da vozi i zato je napravio sudar.. Predpostavljam TI

Pozz

Comment

• marazile
        CBC Početnik
        • 26.04.2011
        • 2
        • BG

Hvala na mišljenju...

Nisam ja vozač bila, ja sam suvozač, ali sam radoznala jako...

Comment

• Andrej55
          CBC Veteran
          • 28.07.2008
          • 104
          • Beograd

meni uopste nije jasno kako je plavo vozilo udarilo u zadnji deo automobila kretajuci se uzbrdo, a da se vozac u njemu nije propisno zaleteo.

Comment

Working...
          X