Vozio sam sestru na aerodrom prosle godine. Vracao sam se preko Ostruznice. Kisa je lila ko iz kabla. Sa mnom u vozilu je bila majka i prijatelj. Zaustavlja me pandur po onom pljusku, tvrdi da sam vozio 20 preko ogranicenja. Vozio sam malo preko ogranicenja, 63kmh, ali ne 80. Pandur je bio jako zainacen da mi pise kaznu. Pocetkom ove godine, svo troje smo svedocili pred sudijom kako je bilo. Kad sad stize drugaru da ga pozivaju pred sudiju zbog laznog svedocenja. Moju majku nisu zvali. Ovo mi je vec drugi put da je policijski zapisnik jaci od 3 svedoka (doduse prvi put su stvarno lagali). Ljudi dajte mi neku preporuku, necu da mi drugar na****.
Saobracajni prekrsaj - Svedocenje
Collapse
X
-
Zavisi sta je prijatelj svjedocio.
Ako je dao izjavu da je ON vidio na tvom kilomtar satu brzinu od 63 km/h ne mogu mu nista za svjedocenje, jer je on to stvarno vidio ( nema sada veze sta je on zaista vidio i da li je gledao), dakle nije nista slagao. E sad posto kilometar sat na vozilu NIJE validan mjerni instrument sudija kod koga je svjedocio je taj iskaz morao odbaciti-ne zbog laznog ili istinitog nego zbog cinjenice da to nije mjerni instrument.
Dakle, samo treba da se drzi price da je on vidio 63 na km satu i gotovo.
Zamisli hipoteticku situaciju, posto nijedan casovnik nije tacan kad god policija napise da te zaustavila u 10 i 15 moze da se podvede pod lazno svjedocenje.
Lazno svjedocenje mora imati neke druge leemnte da bi proslo na sudu.
-
Comment