Dobri rezultati uprkos većem broju poginulih, kaže MUP

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Dobri rezultati uprkos većem broju poginulih, kaže MUP

Broj poginulih u saobraćajnim nezgodama koje su se od početka godine dogodile na putevima u Srbiji povećan je za sedam odsto u odnosu na isti period 2010. godine, dok je broj nesreća smanjen za isti procenat, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
    Od januara do jula ove godine dogodilo se više od 23.000 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo 348, a povredjeno više od 10.000 osoba. U istom periodu 2010. godine bilo je oko 2.000 nesreća više, ali je broj poginulih bio manji, saopšteno je agenciji Beta.
    U Ministarstvu unutrašnjih poslova ocenjuju da primena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima “daje dobre rezultate, uprkos evidentnom povećanju broja poginulih”.
    Broj saobraćajnih nesreća u prvoj polovini godine je u odnosu na prvih sedam meseci 2009. godine manji za 36 odsto, a broj poginulih za 26 odsto, precizirali su u MUP-u.
    Izvor: Beta
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • kuzmar
    Moderator
    • 18.12.2009
    • 783
    • Lazarevac
    • Pezo 207 1.6 HDI

U te podatke ne ulaze udesi koji se resavaju preko Evropskog izvestaja?
    www.paluba.info

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

U te podatke ne ulazi cifra koju su prihodovali od osiromasenih gradjana

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Kako to "Zakon daje odlicne rezultate" kada je glavni cilj bio smanjenje broja poginulih a on se povecao? Jedini rezultat je povecanje prihoda od kazni, kao sto su neki (skeptici) i govorili da ce biti pri uvodjenju ovog Zakona...
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

A isto tako kazu da ce rezultati biti jos bolji kada bude pocela obuka kandidata za vozace po novim pravilnicima.Hoce li se stvarno jednog dana promeniti svest kod nekih ljudi ili su to samo nagadjanja...???

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Vikinzi su vekovima pljačkali englesku pa su vremenom naučili da to ne rade... Znam iz crtanog stripa Hogar neustrašivi...

Svaki zakon koji spreči nesreću i sakaćenje je dobar. Sprovodjenje zakona može biti loše ili dobro, i za to (naučiti kako dobro) treba vremena.
            Iskreno, krivo mi je za ovaj zakon što od sada pa nadalje nema više uživanja u vožnji nego samo prevoz od tačke A do tačke B, i ovo malo života što mi je ostalo ne smem više stisnuti tu pedalu od mog sokoćala ni malo a da se odmah ne štrecnem gde je kamera ili neki drugi robot.
            Kad god pročitam da je neka mlada ****** ubila sebe i par njih dodje mi lakše što n smem stikati gas jer će toga biti manje..

Kako ovde piše za sada nije manje...

Zakon još uvek ne prati edukacija pa je donekle u pravu taj što tvrdi da će biti bolje kad se to malo bolje proprati sa okolnim radnjama...

https.autogas.rs

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Kakva crna edukacija? Stojim juce na semaforu pored Pezoa 206 Auto skola,devojka se obucava a pored nje instruktor od jedno 55god i niko nema vezan sigurnosni pojas.Nisam mogao da izdrzim i pitam instruktora:"Jel se tako obucava kandidat,da vozi bez pojasa i jel se tako cuva glava"? Samo me je pogledao telecim pogledom i kaze:"Cuvaj ti svoju glavu a za njenu se ne sekiraj".Doslo mi da mu lupim samar onako matorom.I takav sutra da obucava moje ili vase dete? Dok se iz korena ne promeni svest i samokritika kod nasih ljudi,nece biti manje poginulih.Ovaj zakon ce mozda poceti da ima efekta za jedno 15-20god,kada budu pomrli ili izginuli ovi koji su navikli da voze kao divljaci i kada pocnu da voze ovi sto sada idu u obdaniste ali pod uslovom da se jos od osnovne skole uvede predmet o bezbednosti u saobracaju gde ce se deci prikazivati scene udesa,unistena vozila i iskasapljene face ljudi iz tih udesa.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

ali pod uslovom da se jos od osnovne skole uvede predmet o bezbednosti u saobracaju gde ce se deci prikazivati scene udesa,unistena vozila i iskasapljene face ljudi iz tih udesa.
                Na ovo sam mislio... Nije bio predmet za ocenu ili tako nešto ali je mnogo radjeno po tom pitanju na sličan način. Prelazak na crveno svetlo kao pešak, mene i kolegu je koštao dva časa gledanja ružnih filmova u Crvenom signalu sa predavanjem kako to ne treba, i danas to pamtim

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Ako me sećanje dobro služi,bezbednost u saobraćaju je sastavni deo opštetehničkog vaspitanja u 5-om razredu o.š.. Makar je bio nekada. A bilo je i takmičenja do državnog nivoa na temu "Šta znaš o saobraćaju",nagrade tipa "zlatna saobraćajna značka" i sl. ...pa saobraćajne sekcije... Da ne davim,nisu ovi izmislili rupu na saksiji. Pre su je maskirali pa bi sada da im skandiramo za genijalnost i inovativnost.nene
                  Cifre jasno govore. Broj se povećao! Šta li to znači? Mora da smo zaboravili propise...

Biće da smo bahati,samoživi,ogorčeni...i da nam se **** za sve,pa i sopstveni život.
                  Last edited by Stratos; 08.08.2011, 15:43.

Comment

• nikaragva
                    CBC Senator XXL
                    • 03.06.2008
                    • 521
                    • B. Palanka
                    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Hehe, kad ste vi zadnji put bili u skoli?
                    Moj drug ima tu srecu ili mozda nesrecu da radi u prosveti, nije nastavni kadar, nego nesto u administraciji. Ono je blagi uzas, nije tema za ovu temu, ali tamo su deca intelektualno ugrozena i pored svih problema koje inace imaju jer zive u srbiji, takva skola je samo kap u prepunoj casi.
                    Zato nije ni cudo sta se desava, verujem da mnogo ljudi na putu gine iz neznanja, cak se jadni i ne kurce, odnosno kurce se neznanjem, verujem da mnoge divlje deponije u srbiji postoje samo zbog neznanja, kao i gomila drugih stvari da ne nabrajam u ovoj sistematski glupoj drzavi.

I da se nadovezem na onih 15g za osecanje efekta. Da za 15g ce se tek osetiti efekat ovakve prosvete i ovakvog kulturnog dna u drustvu kao sto je danas.

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

Pravi efekat ce se osetiti kada svi naberu bodove a to ce sa nasim sporim sudstvom biti tek za 2 godine.. Licno se ne radujem tom datumu jer ce strasno usporiti saobracaj u vec zakrcenom gradu ali se poslovno radujem jer ce biti veca predostroznost da se vise tako ne provedu(treznjenje 12h, velika kazna, ostanak bez dozvole na x meseci itd)

Comment

• Viper
                        CBC Senator XXL
                        • 25.11.2004
                        • 700
                        • Kać

O boze kretena, njima su to dobri rezultati, ima li koga normalnog u tom MUP-u ?
                        Last edited by Viper; 08.08.2011, 22:57.
                        I DONT NEED SEX
                        goverment fucks me every day!

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

Pa to su marketinski trikovi,moraju da pokazu narodu kako rade svoj posao,iz te price se vidi koliko se brinu za bezbednost ucesnika u saobracaju,zakon ima efekta iako je broj poginulih povecan,a taj pozitivan efekat se ogleda u vecem prihodu novca od naplacenih kazni...

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

mislim da je podatak, da je smrtnost pesaka duplo veca.
                            to je zato sto vise ne vazi pravilo " pogledaj levo ,pogledaj desno , pa ako nema automobila predji brzim korakom ulicu "
                            sada su im objasnili , da uvek mogu da prelaze i onda vidi pesak auto na 20 metara od sebe koji ide 50km/h i ladno prelazi ulicu.
                            i ja sam ponekad pesak , ali ne lecim svoje komplekse tako sto cu da pokusam da nateram sto vise automobila danas da mi stanu da predjem ulicu.
                            jedno je imati pravo i prednost , a dugo je sta ce se dogoditi ako neko ne ispostuje tu vasu prednost uvek i 100 %.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Neki dan mi jedna deblja dama skinula sve po spisku jer sam naglo zakočio kad je bila na pešačkom uz reči sa delovima tela moje mame i slično... Normalno uzvratio sam istim manirom uz opasku da iako je punija nije tenk i da se ja neću slupati o nju nego obrnuto...
                              Na žalost tu fali edukacija, i ja misli mda je sigurno veći broj povreda ili smrtnosti pešaka od kad je ovaj zakon jer im niko niej rekao da nisu tenkovi, da ima neispravnih kola koja ne mogu stati na 5 metara od prelaza a i ispravna teško mogu stati na toj razdaljini i da nije kumst gledati u oči vozača na 10 metara od prelaza i ladno istrčati na prelaz da bi on kao eto stao... A posle nečija mama plače...

Oni stvarno misle da ako su na pešačkom prelazu imaju neki težak oklop ili džedajsku moć da se auto od njih odbije...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X