Kako se montiraju lanci za sneg

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • veljko
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2006
    • 476
    • Backi Jarak, NS
    • Volvo V50 DRIVe

Kako se montiraju lanci za sneg

danas malo u****savao auto u videh lance za sneg, pa rekoh sebi - da probam... i onda uzmem telefon pa da uslikam te da podelim i sa vama

pocinje tako sto je danas lep i suncan dan, ja raslopolozen ( zena u kuci ja napolju, deca trckarala, pa pobegla u kucu) temperatura oko 7-8 stepeni po rhmz, dakle ni blizu mogucim sneznim uslovima na nekoj planini, sto je jako bitno do kraja
    iskreno, prvi put se susrecem sa lancima na ovaj nacin pa ni ne znam sta da ocekujem, kakva moze biti mudrost...pa napravljeno je da je koriste svi, dakle...i u pravu sam, nikakva mudrost, 3 ( zapamtite brojku 3) kuke kojima se kopcaju lanci i jedna okrugla guma sa, u mom slucaju, 9 alki

pise lepo, pruziti lance ispred automobila tako da je deo koji se otkopcava do vas

zatim taj deo obici oko gume ali sa zadnje strane, sto se i podrazumeva, ali eto, to jeste jednostavno, ali se veoma lako zaglavi ispod gume

zatim se to jednostavno sve skopca, sve tri kuke i gotovo, jeste veoma jednostavno, ali ovo radim u prelepim oslovima, bez snega, a točak bas morate sasvim pristojno obgrliti. i gotovo osim sto treba staviti i onu gumu -prsten

koja je lepo izmrsena sa drugim lancem

kad sam poceo da postavljam, tacno sam posumnjao da cu moci ovu gumu nategnuti, cini se kao nemoguce misija, cak mislim da jedna prosecna zena nema sanse da ju postavi gde treba

i gotovo, nije neka muka ni mudrosto, ali samo treba shvatiti da sam ja ovo postavljao u nerealnim uslovima, em suvo, em nema snega, em gume suve i "ciste"

kad skidate lance PRVO, otkopcajte onaj GORNJI sa ZADNJE strane, pa onda ona 2 komada sa prednje strane, da vam se ne desi kao meni, otkopcao dva i onda

u svakom clucaju sam morao da legnem ispod auto i da vidim sta je - kuka nije bila otkopcana

posto sam video da u torbici ima i viska delova, rasklopio sam drugi lanac, i sve je OK, izgleda da su ono rezervni delovi, koji su tu veorvatno sto ovi prvi mogu da se raskace...

ovo su ti lanci

a ovako izgleda gepek, "ispod patosa"

i fabricko uputstvo

zakljucak:
    nikakva mudrost, veoma jednostavno, ali nije na odmet probati jednom "na suvo" i naravno
    nedo mi bog da ovo moram da radim na nekoj vetrometini, u nedodjiji, gde je sneg jedno 15 cm -neutaban
    radije bih se vratio kuci
    Bolje biti sretan nego pametan
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Kako se montiraju lanci za sneg

Bravo
    To sam rekao u drugoj temi, nije uopšte strašno ali moraš to videti bar jednom u normalnim uslovima da imaš predstavu šta uopšte treba da radiš. Ako vežbaš po snegu neće biti lepo

P-S. Malo sam izmenio gornju poruku
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• veljko
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2006
      • 476
      • Backi Jarak, NS
      • Volvo V50 DRIVe

realno je potrebno max 5 minuta, u ovim uslovima, ali negde na snegu...kao sto rekoh, bolje se vratiti kuci

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Možda malo više ali ne puno više ako znaš šta radiš, kako sam rekao, idu i rukavice uz "opremu" kad se smrznu prsti nema kačenja kuka

Svi smo razmaženi (većina) nema prave zime već godinama u većem delu države, tamo gde ima po planinama su navikli ali mi ovde po ravnicama smo se razmazili...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• veljko
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2006
          • 476
          • Backi Jarak, NS
          • Volvo V50 DRIVe

u ovim uslovima bi bas bilo idilicno, jos ako je zena nervozna ...

realno, ne verujem da cu (cemo) ih uopste ikada i stavljati, zimske gume sasvim korektno obavljaju posao, al eto, zlu ne trebalo...

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

Predlazem da batalis ove starinske lance i kupis sebi normalne koji se montiraju mnogo lakse i brze bez dotezanja tj sami se steluju. cena je do 2000 dinara

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

Vrlo lepo, nego gde ima da se kupi po toj ceni?

Ovde kostaju 61,96 EUR
              Ovde kostaju 5850 din
              Ovde doduse kostaju 1 EUR ali pise i na tarabi nesto posebno sto na prethodnoj strani najjeftiniji model THULE lanaca kosta 95 EUR,

Dakle ako stvarno ima za cenu koju si naveo ja bih vrlo rado pazario.
              www.paluba.info

Comment

• veljko
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2006
                • 476
                • Backi Jarak, NS
                • Volvo V50 DRIVe

ovi moji su bili (valjda) 1600 dinara, i sluze samo da se nalaze u automobilu, zbog zakona, mozda i za zlu ne trebalo...Ima thule ono sto bih voleo da posedujem, pod uslovom da zivim na nekom brdu, na tari, al kosta 420€, a i tada mislim da bi gume bile dovoljne, ali doticna suma bi i bila prihvatljiva (sta se mora-mora)

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

Re: Kako se montiraju lanci za sneg

ovo sto je japanac okacio su thule i skupi su ko djavo. ja imam kopiju koju sam platio 1000-1500 dinara u tempu/rodicu/metrou...
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

Ko hoce thule neka kupi thule, ovde pricam o sistemu kacenje lanaca koje prave kinezi i koji kostaju oko 2000 dinara

Niko nije lud da placa thule osim ako je pijani bogatas

Necu sad da pravim reklamu i to ali ako nekome treba i tvrdi da ne moze naci, ja tvrdim da cu mu naci ovakav sistem i nece ga platiti vise od 2000 dinara.. Koliko se secam, mala crna kutija je i pise na njima POLO

Naravno kina, debljina karika je 12mm i odlicno rade, probani licno dugi niz godina..

O onom gore sistemu mogu samo da kazem da se zamislite zaglavljeni u snegu na sred puta kako navozavate automobil na lance, svaki tocak za sebe.. pa ne bi zavrsili posao za 20 minuta sa promrzlinama ala igmanski marš

Comment

• qwisko
                      CBC Veteran
                      • 10.07.2009
                      • 124
                      • Beograd
                      • 406

Originally posted by kuzmar View Post
                      Vrlo lepo, nego gde ima da se kupi po toj ceni?

Ovde kostaju 61,96 EUR
                      Ovde kostaju 5850 din
                      Ovde doduse kostaju 1 EUR ali pise i na tarabi nesto posebno sto na prethodnoj strani najjeftiniji model THULE lanaca kosta 95 EUR,

Dakle ako stvarno ima za cenu koju si naveo ja bih vrlo rado pazario.
                      Ja sam upravo narucio te od 1 e, postarina 5 e... bas me zanima sta ce biti od te narudzbine

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

Pa naravno nista, ko ce ti prodati lance po ceni nizoj od kutije zvaka

edit:
                        Availability: Out of stock

Comment

• qwisko
                          CBC Veteran
                          • 10.07.2009
                          • 124
                          • Beograd
                          • 406

Meni je prosla porudzbenica i dobio sam e-mail sa potvrdom, a trebalo bi i da me obaveste kad posalju.
                          Ne ocekujem da ce poslati, ali me nije mrzelo da popunim porudzbenicu
                          Hello, Vladan Palovic

Thank you for your order from Triniti GVB. Once your package ships we will send an email with a link to track your order. If you have any questions about your order please contact us at support@example.com or call us at Monday - Friday, 8am - 5pm PST.
                          Your order confirmation is below. Thank you again for your business.
                          Your Order #100000002 (placed on 14. новембар 2011. 22.56.31 CET)
                          Vladan Palovic

Beograd, 11060
                          Србија
                          T: +38164
                          Flat Rate - Fixed
                          Thule lanci za sneg CB-12 222gh 1 1.00 €
                          Subtotal 1.00 €
                          Shipping & Handling 5.00 €
                          Grand Total 6.00 €

Comment

• kuzmar
                            Moderator
                            • 18.12.2009
                            • 783
                            • Lazarevac
                            • Pezo 207 1.6 HDI

U medjuvremenu vise ih nema na lageru.
                            Mozda ih i dobijes posto si porucio. U tom slucaju ima da castis rucak.
                            www.paluba.info

Comment

• qwisko
                              CBC Veteran
                              • 10.07.2009
                              • 124
                              • Beograd
                              • 406

Originally posted by kuzmar View Post
                              U medjuvremenu vise ih nema na lageru.
                              Mozda ih i dobijes posto si porucio. U tom slucaju ima da castis rucak.
                              Ako ih dobijem, cim padne prvi veci sneg vodim na klopu u neku vukoje...

Comment

Working...
                              X