Svetla za maglu sminka ili korist?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zvrle
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2005
    • 961
    • Beograd, Batajnica
    • Golf 4

Svetla za maglu sminka ili korist?

Citajuci ovu temu o lanacanom sudaru nesto sam razmisljaoa da tamo ne bih pravio off pokrenuo sam ovu temu.
    Da li svetla za maglu (podrazumeva se prilagodjena brzina uslovima puta) pomazu u ovakvim ekstremnim situacijama gde je vidljivost 1-10m?
    Ako je odgovr ne, u kojim uslovima pomazu?
    Ako je odgovor da, koliko kosta ugradnja maglenki za Golf-a i da li se mora raditi neki atest?

Ja sam za ovih par godina vozjne samo 2 puta vozio po ekstra gustoj magli i to oba puta na relaciji Nova Pazova-Batajnica. Trebalo mi je oko 45 min da stignem kuci

p.s. sada sam video istu temu u Auto muzika, GPS i Elektro odeljenje pa molim moderatora da obrise ovu.Izvinjavam se
    “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

mog ortaka zaustavili u CG kazu
    sta si to upalio, jadan?
    maglenke
    aaaaa pa to ti je zabranjeno u Crnu Goru
    epilog: 3,5 evra kazna

moje iskustvo: jedino zuto svetlo razbija maglu, belo je samo rasprsuje i jos je gore. zvanicno? mislim da je belo dozvoljeno, a zuto kaznjivo. kazu, daje lazni osecaj udaljenosti i povecava sansu za sudar. 'bem li ga, ko ce ga znati. zakon ne poznajem, ali svi se plase da montiraju zute, tako da... ne znam.

sto kazu na TV (a TV ne laze) - ne vozite kad je magla! eto
    .

Comment

• Wartburg
      CBC Senator XXL
      • 01.02.2005
      • 663

Maglenke da znace, znace.
      Ali opet kad je magla ne juri se.

Comment

• maki
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 878
        • Budva, CG

Originally posted by dekideki
        mog ortaka zaustavili u CG kazu
        sta si to upalio, jadan?
        maglenke
        aaaaa pa to ti je zabranjeno u Crnu Goru
        epilog: 3,5 evra kazna
        zabranjeno jeste koristenje maglenki kad nema magle,a epilog je mogao da bude najmanje 9 eur za pojaseve inace krenu od 15 za takve stvari

btw na svakom autu do sad sam imao maglenke fabricki i nesto nisam primjetio da su mi pomogle,doduse po mraku i magli nisam puno puta vozio, ali po danu i magli kao tijesto ne rijetko u zimskom periodu, inace vecina ljudi kod nas (citaj oni koji su na brzinu presli iz opanaka u patike) maglenke dozivljavaju kao fensi detalj koji po noci zna da zasmeta vozacima koji dolaze u susret pogotovo ako su iste upaljene na dzipovima, otuda i te kazne, i ja ih podrzavam (izuzev kad mene zaustave sala)
        HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

Svetla za maglu znache ali kada je dotichna itekako "debela"! Takva situacija, kada sa kratkim svetlima ne vidish ni ivicu puta niti liniju, se desi kod nas 3-4 puta godishnje.

Pri takvim okolnostima (bar za mene) je sve preko 40km/h na bilo kom putu, put u jednom pravcu...

Nastavak priche o maglenkama je na OVOJ ADRESI

Ovde pada lock zbog dupliranja teme.

pozz // laki
          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

Working...
          X