Razmak srafova na felni ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaston
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2005
    • 324
    • N BG - Batajnica

Razmak srafova na felni ???

Evo dodjoh prvi put u ovakav problem .... prvo da pitam posto mi kazu da moze da se stavi felna 5X100 umesto 5X98 bez problema ???? . Iskreno trenutno nisam u situaciji da kupujem zimske 17 " gume , i kako se meri razmak da bi se dobilo 4X98 recimo , meni je razmak svaka druga 94 mm, jedna do druge rupe 57 mm kada se meri centar rupe , ako se mere spoljne ivice vise a probao sam felnu 5X110 ne gadja se .
    Molim pre svega da ko zna napise da li mogu 100 umesto 98 ???? !!!,
    27.5 god za djevrekom auta snova :
    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Verovatno slična varijanta kao i 100x4 i 98x4
    Koliko se sećam meri se centar-centar rupe kod 4 šrafa susedne a kod 5 šrafova po dijagonali.
    Znam da je problem bilo šrafiti pa sam stavljao brezone, onda je bilo lakše da se isteže brezon nego kratak šraf.
    Treba probati na licu mesta zavisi od tipa felne i konusa u koju naleže šraf. Možda može samo malo da se obradi konusna površina na felni na koju naležu šrafovi ako je sve ostalo da kažemo idealno.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Postoje matice i šrafovi sa pokretnim konusom za ovakve situacije.
      Bez toga će svakako biti malo nategnuto pošto nije velika razlika.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vojislavbb
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2009
        • 373
        • Novi sad
        • Forester Turbo

verujem da ce ovo dosta pomoci:

inace, meni su brezoni u glavcini a stezem maticama i na zadnjem desnom sam vec 3 promenio, pa ne bih preporucio natezanje 98 na 100 i obrnuto.
        Bolje kupiti 4 celicne felne ili uloziti u plivajuce srafove ili matice, kao sto Dora kaze, za zimu umesto troska zamene brezona ili busenja i urezivanja navoja...
        Last edited by vojislavbb; 06.10.2016, 16:04.
        SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
        http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

Working...
        X