Merenje prosečne brzine između naplatnih rampi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ali onda više neće moći da naplaćuju najdalju relaciju. Eto belaja.

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Kako da tako prostu stvar previde, a sve (preplaćen) genijalac do genijalca (sa DIPLOMAMA).
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Нису они ништа превидели. То је прича за наивне. Како би Путеви Србије наплатили више? Ако за средњу брзину постоји евиденција када је возило одређене регистрације ушло тај податак мора да је доступан на изласку како би била одређена и одштампана средња брзина. На основу тог податка се може знати где је возило ушло на аутопут. Друга ствар је што радници вероватно имају такве инструкције да једноставно наплате најдужу релацију и онда су као сви задовољни а Путеви Србије имају екстра приход.

Неко ће можда рећи да је време уласка одштампано на картици па тако знају. ОК, а ко има ТАГ уређај? Како њима знају време уласка и како њима одређују средњу брзину?
        www.paluba.info

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

heh, zanimljivo razmisljanje. Kad izgubis karticu onaj u kucici ti naplati, blanko, za najdalju relaciju, bez ocitavanja tablice. 2x nista je nista, crva nije ni bilo.
          inace 1 od 3 puta mi pogresno ocita tablicu, kako se to vodi?
          par puta mi je izbacilo i karticu za kamion pa na sledecoj naplatnoj stornira i pravi opet blanko.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Šabić: Putevi Srbije imaju pravo da snimaju srednju brzinu

Javno preduzeće "Putevi Srbije" ne povređuje pravo na zaštitu podataka o ličnosti kada snima vozila koja prekoračuju srednju brzinu na autoputu i te snimke prosleđuje MUP-u na dalju obradu, ocenio je Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić.

"Samo snimanje vozila od strane javnog preduzeća, kojim bi se registrovali prekršaji, i dostavljanje tih podataka policiji, u tom smislu, ne predstavlja obradu podataka o ličnosti. Javno preduzeće evidentira da je vozilo sa određenim registarskim brojem prekoračilo dozvoljenu srednju (prosečnu) brzinu na auto-putu, čime je izvršen prekršaj, ali bez saznanja o tome ko je vlasnik ili vozač istog. Vozilom može upravljati vlasnik, član njegove porodice, prijatelj ili čak lice koje je vozilo ukralo. To, javno preduzeće ne zna, a nema ovlašćenje ni da utvrđuje", naveo je Poverenik u saopštenju.

Poverenik se oglasio po ovom pitanju pošto mu se obratio veći broj građana i novinara koji su želeli da znaju da li Javno preduzeće "Putevi Srbije" povređuje pravo na zaštitu podataka o ličnosti kada snima vozila koja prekoračuju srednju brzinu na autoputu i te snimke prosleđuje MUP-u.

On je objasnio da MUP, kada dobije podatak da je određeno vozilo prekoračilo dozvoljenu brzinu, ima zakonska ovlašćenja da započne obradu podataka o ličnosti, u cilju prekršajnog kažnjavanja.

Podsetio je i da Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima utvrđuje mogućnost snimanja u svrhu dokumentovanja saobraćajnih prekršaja, kao i mogućnost da ti organi u tu svrhu ovlaste upravljača puta, javno preduzeće ili ustanovu za snimanje saobraćaja.

"Poverenik ne može da ulazi u svrsishodnost i opravdanost rešenja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koja ne spadaju u njegovu nadležnost. Što se tiče podataka o vozilima (snimak njihovog oblika i registarske tablice), oni, načelno, nisu podaci o ličnosti, jer se odnose samo na vozila, to jest stvari, ne ličnosti. Ovi podaci mogu postati podaci o ličnosti samo u slučaju kada ih je moguće povezati sa vlasnikom, odnosno kada je, na osnovu njih, moguće identifikovati vlasnika vozila", precizira se u saopštenju.

Izvor>>

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Počelo kažnjavanje vozača zbog srednje brzine na autoputu

Kažnjavanje prekoračenja srednje brzine na autoputu počelo je da se primenjuje od danas, pošto je potpisan Sporazum između Puteva Srbije i Ministarstva untrašnjih poslova Srbije, saznaje N1.

Primena ove mere najavljena je bila za ponedeljak, ali nije započela jer se čekalo potpisivanje Sporazum o poslovnoj saradnji MUP-a i Puteva Srbije, koji je potpisan u sredu, a koji je omogućio policiji da koristi podatke sa naplatnih rampi.

Na naplatnim rampama od danas je počelo izdavanje isečaka o naplati putarine na kojima je navedena i prosečna brzina između dve rampe. Pored naplatnih rampi vidno je prisustvo saobraćajne policije koja piše kazne vozačima.

Izvor >>

Comment

• Hermes
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 1306
                • https://t.me/pump_upp
                • bemve

Nisam pravnik, ali mogu da pogledam....

Nesto razmisljam, ako je prosecna brzina veca od 120km/h na izmedju dve naplatne rampe dokaz da sam negde ( a ne mogu da dokazu tacno gde, nego....negde) vozio brze od 120, po analogiji.....da li bi osudili coveka koji je visestruki lopov povratnik i snimile su ga kamere kako je usao u neku ulicu u vreme kada su ,recimo, 10 radnji u toj ulici obijeno i iz svake uzeto po 100.000 dinara, a tog coveka policija legitimise na kraju ulice, i u dzepu mu nadje 100.000 dinara.
                Da li ce ga osuditi za tesku kradju? Trt, nema sanse ako nemaju neki drugi dokaz, priznanje njegovo ili konkretan snimak....ne moze samo na osnovu pretpostavke da je sigurno on iz neke od tih obijenih radnji uzeo tih 100.000 dinara.
                Sve je jasno kao dan da sigurno jeste, ali nema sanse da ga osude, jer nema konkretnog dokaza.
                https://t.me/pump_upp

Comment

• BJL
                  CBC Senator
                  • 20.05.2013
                  • 275
                  • backa palanka
                  • golf 3 1.8

Druze primer ti je "nidje veze" sto bi se reklo

Comment

• Hermes
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 1306
                    • bemve

Ti ne vidis vezu, ja vidim....poenta je da bi moralo da se dokaze mesto izvrsenja, nacin, sredstvo, itd, za svako delo koje podleze kaznjavanju.

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

pa ima sve to, prosecna brzina mu veca.sto znaci da je sigurno povremeno vozio preko 120. a da je zakon teska "Orvelovstina " jeste. ako uskoro povecaju na 130 pa i nekako.ali i sa tim je s#anje.

btw: meni sinoc napisase kaznu za crklu sijalicu na 2 km od kuce 5000 din . bio u Pargi, nocio dva pua po Makedoniji.niko me nije zaustavljao. nigde nisam ni video lezaceg policajca. ali zato u Srbiji otpadaju bubrezi,ispadaju sijalice. i pisu kazne za nebuloza.
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Hermes
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 1306
                        • bemve

Nema mesto izvrsenja.
                        Sta, mesto izvrsenja prekrsaja je ``negde izmedju naplatnih rampi Nais i Vrcin``?

Comment

• kuzmar
                          Moderator
                          • 18.12.2009
                          • 783
                          • Lazarevac
                          • Pezo 207 1.6 HDI

Prijatelju dragi, zapeo si za to mesto izvrsenja nema pa nema, ima. Evo uzmes lepo sutra izadji na autoput i raspali jedno 160 na sat i kad dobijes zapisnik o ucinjenom prekrsaju videces sta ce ti napisati. Mislim da je to nekako najbolja opcija. Koje je mesto izvrsenja kada te snima presretac npr. 10-15 minuta na Ibarskoj? Navode sva mesta ili je mesto prekrsaja drzavni put prvog B reda i oznaka puta? Pitam jer ni takav zapisnik nisam video. Licno ne verujem da se taksativno navode sva mesta kroz koja presretac prodje prateci odredjen automobil u prekrsaju. A sto se tice onog primera koji si dao jedan deo primera ti je za krivicni a drugi za prekrsajni postupak. Nije to isto i ne moze da bude.

I da ne bude zabune, nisam ni ja imun, placao sam neke kazne, to me malo opametilo pa sad malo vise vodim racuna sta radim. To ne iskljucuje mogucnost da me nekada upecaju. Tako nesto mi se sigurno nece svideti ali ako svesno pravim prekrsaj onda verovatno treba i da prihvatim odgovornost za to.
                          www.paluba.info

Comment

• Hermes
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 1306
                            • bemve

Jedno je logika, a drugo pravna nauka, tu mora tacno da se definise sta i kako, u suprotnom imas rupe u zakonu koje koristis.
                            Evo da dam jos jedan primer za razmisljanje:
                            izmedju Naisa i Vrcina ima par mesta gde je ogranicenje 100 km/h.
                            Da li bi trebalo da mi napisu kaznu ako mi je prosecna brzina 119 km/h?
                            Nece, a sigurno sam negde prekoracio brzinu. Da li na delu gde je 100km/h ili na delu gde je 120 km/h ogranicenje, ko ce utvrditi?

Comment

• kuzmar
                              Moderator
                              • 18.12.2009
                              • 783
                              • Lazarevac
                              • Pezo 207 1.6 HDI

Nece ti napisati kaznu ako te nije uhvati presretac ili radarska kontrola i ako si na izlazu u granicama opsteg ogranicenja od 120 km/h. To je verovatno svima jasno.
                              Uzmimo ovaj autoput Ljig-Preljina, kroz ona dva tunela sa betonskom podlogom je opasno proci i sa 80 km/h koliko je inace ogranicenje ali ce verovatno jednog dana kada bude na oba kraja postojale naplatne rampe i i na tim delovima racunati u srednju brzinu po opstem ogranicenju dok ce drugi vidovi kontrole brzine uzimati u obzir ogranicenje po saobracajnom znaku.
                              Ovde i na raznim forumima, portalima itd. je mnogo toga receno, svakakva tumacenja postoje, stotine ili hiljade je onih koji tumace zakone a pored Pravnog fakulteta prosli slucajno. Neka vam ne bude tesko da na ovom forumu potrazite razna tumacenja sta ce biti kada budu zamenjene tablice. Ono kako ce biti problem zbog nasih slova sa kvacicom kada se dodje na granicu jer nemaju stranci taj font, pa kako ce isto tumaciti oznaku SA i ŠA i tako dalje. Evo prodje 6-7 godina i jos niko nije objavio da se nekome desilo nesto tako. Znaci treba malo smanjiti dozivljaje. Nikome nije drago da bude sankcionisan, pa ni meni. Nekoliko puta sam ranije bio kaznjen, posle toga malo spustio loptu i poceo da koliko toliko vodim racuna o svojoj voznji. Mozda ce me opet nekada negde upecati ali ako svesno krsim zakon onda bi trebalo da isto tako prihvatim odgovornost. Jednostavno?
                              www.paluba.info

Comment

• macaneli
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2008
                                • 327
                                • sremska mitrovica - Genova
                                • S-max

bilo bi lepo da im opadne promet :-)
                                mere od naplatne do naplatne,a od simanovaca do bubanj potoka mozes raspaliti koliko hoces jel tako :-)
                                ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

Working...
                                X