Zastite za novi auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Glisa
    CBC Član
    • 16.08.2020
    • 10
    • EU
    • n/a

Zastite za novi auto

Postovanje,

sta predlazete od mehanickih/elektronskih zastita koje su efikasne u odvracanju lopova a da se njihovom ugradnjom ne ponistava garancija vozila (u mom slucaju Audi). Sta je bolje, sigurnije i cija je ugradnja na fabricki viosokom nivou, posto ne bih da neko krajcuje, prespaja zice i izoluje nekom krs izolir trakom:

1. Zeder (valjkasti kljuc/cilindar) ili Sapa System (Klin-Igla, Mul-T-Lock brava) ili pak nesto trece. Da li neki od ovih sistema zahteva neke obrade vratila volana (na strugu) ili prespajanje elektrike, ili samo busenje rupe na plastici poklopca ispod volana? Da li se njima gubi fabricka EU garancija za VW grupaciju? Koja je okvirna cena?

2. Izmena OBD prikljucka uz novi adapter. Ima li preporuke ko to radi kvalitetno, uz garanciju. Mogu i sam ali ne bih da prckam ako ne moram. Koja je okvirna cena materijala i radova?

3. Zastitni sraf za felnu (Audi fabricka 8" x R18). Znam za TopLock domaci, ali ne znam ima li nesto bolje od toga? Kolika je cena ovako necega?

Hvala puno na savetima
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Zeder i Sapu preskoci. Mozda igla, ali se ipak dobro raspitaj ds ne gubis garanciju.

Comment

• Glisa
      CBC Član
      • 16.08.2020
      • 10
      • EU
      • n/a

Mozes li mi reci razlog, posto tesko da nesto drugo ima na trzistu sa ovim nivoom zastite?

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Zeder je imao drugar na autu, umalo da izgine jer su nesto sjebali letvu volana. Sapu imam ja na sluzbenom autu i ne deluje mi narocito. Osim toga velika mana je sto dozvoljavavda upalis auto i da krenes sa zakljucanim volanom, pa onda moras da gasis, otkljucavas...
        Za iglu znam da neki moji poznanici koji voze skupe automobile obavezno ugradjuju pa pretpostavljam da je dobra. Ne mogu da tvrdim.

Comment

• Glisa
          CBC Član
          • 16.08.2020
          • 10
          • EU
          • n/a

Pa Sapa System tj. Imobil Car Security firma njihovo novo resenje sa Mul-T-Lockom zove Klin-Igla. Ne znam ko treci to radi?

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Igla postoji sigurno preko 10 godina, samo je mozda drugi proizvodjac. Znam ds ima u Mirijevu servis koji radi ugradnju igle, ali ne znam koje.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ovako:

1) na prvom mestu kasko
              2) zatim Pandora alarmi
              3) igla
              4) izmešten OBD sa drugim priključkom
              5) šrafovi za felne obavezni
              6) garaža koja bi trebalo da je na prvom mestu

Ostalo ne vredi te pare
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Garaza je najmanje bitna jer ne moze da je vozi sa sobom. Ne kradu se automobili samo ispred kuce
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Ali u suštini najviše vremena provedu ispred prebivališta i to u noćnim uslovima. Znači statistički najznačajniji period.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

ne krade se samo nocu znam ljude koji su bili opusteni na ovu temu jer imaju garazu pa im ukrali auto u sred dana u Kosovskoj ulici, a desavalo se ljudima da danima ne provire u garazu i onda iznenadjenje, auta nema
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

garaza je super ali za lopove, udju unutra i rade na miru. otvore vrata garaze i pun gas.

samo kasko a od uredjaja ono sto osiguravajuca kuca trazi i priznaje, obicno je to ono sranje sto zaglavi menjac u nekoj brzini.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Gruja
                        CBC Senator XXL
                        • 09.02.2006
                        • 614
                        • Bgd
                        • Alfa 75 TS

Originally posted by Eon View Post
                        Ovako:

4) izmešten OBD sa drugim priključkom
                        Za izmeštanje OBD-a su mi rekli - ne trudi se. Danas im je dovoljno da imaju USB priključak i preko njega mogu da pristupe računaru, obd im i ne treba.

Ponavljam, rekli mi tako. Nisam proveravao i ulazio u tematiku da li je tačno ili nije...
                        Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Obrni, okreni, kasko.... uz razumevanje ponude osiguranja. Ostalo fakultativno. Ipak, danas se i nešto manje kradu vozila nego nekada.

Lično sam na vozilima u poslednjih 5 godina više imao problema sa krađom delova, npr retrovizora, točkova sa sigurnosnim šrafovima, a znam ljude koji su ostajali bez šoferke i sl... npr anti collision senzora, pa i čitavih branika.

Comment

• Shazalakazoo
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2007
                            • 545
                            • Beograd

Kasko nije zaštita od krađe auta...

Originally posted by Chubbs View Post
                            garaza je super ali za lopove, udju unutra i rade na miru. otvore vrata garaze i pun gas.

samo kasko a od uredjaja ono sto osiguravajuca kuca trazi i priznaje, obicno je to ono sranje sto zaglavi menjac u nekoj brzini.
                            Amin.

Garaža je jako bitna zbog sitnih oštećenja i pijanih idiota koji mogu ovako da oštete auto, i eventualno krađe točkova i drugih dostupnih delova. Za krađu samog auta je baš gospodski, da rade na miru jer su brave i sigurnost garaža su uglavnom same po sebi slabe.

Po meni obavezno:
                            1) Alarm sa nezavisnom blokadom - ima varijanti kako to izvesti i zavisi koji je alarm
                            2) Mehanička zaštita, slabo ih pratim pa ne znam koja
                            3) Neki skriveni prekidač ili drugi "tajni" vid deaktivacije blokade - iako samo po sebi nije neka zaštita, realno je jedina koja daje neki efekat u slučaju krađe ključeva od kola

Garaža i kasko su plus na ovo, ali meni za njih krađa nije primarni motiv.

Comment

Working...
                            X