Civic osvojio "samo" 4 zvezdice na EuroNCAP

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Civic osvojio "samo" 4 zvezdice na EuroNCAP

Jel to Honda posustaje u borbi za trziste ili se meni cini?

Smatram da ovako nesto (ako je uopste tacno) nije smelo da se dogodi.

Ili smo mi postali pomalo razmazeni naviknuti od Evropljana da standard bude 5 zvezdica - ako je to uopste toliko bitno jer je zastita pesaka stvar koja me najmanje interesuje a uglavnom automobili za to osvajaju 5.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

moje mnenje je da se zbog tih vrljavih peshaka auta dizajniraju nekako dosadno, nigde ostre ivice

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Ne znam zashto mislish da je tragedija to shto je Civic osvojio "samo" 4 zvezdice? Trzhishte EU je ne malo, nego jako razmazheno po tom pitanju i sve ispod maksimuma nije dobro OK, pozdravljam aktivnu i pasivnu bezbednost putnika i peshaka i napore proizvodjacha koji idu u tom pravcu, ali mi je malo neukusno koliko se ti rezultati sa crash testova koriste u marketinshke svrhe, i to do te mere da ponekad pomislim da im je cilj osvajanja 5 zvezdica da naprave dobru reklamu od svega a da je zashtita putnika u celoj toj prichi samo "nus proizvod"... (npr. broj reklama Renault-a u kojima ekranom non-stop "defiluju" 5 zvezdica sa NCAP-a )

Elem, da se vratim na Civica... Osvojio je ukupno 4 zvezdice, 4 za zashtitu putnika, 4 za zashtitu dece u vozilu i 3 (od moguce 4) zvezdice za zashtitu peshaka. Sasvim solidan rezultat, npr. shto se vozila iz klase tiche bolje od Audija A3 (2003), "starog" Focusa, Stila, 307-ice, Corolle...

U toj klasi sasvim pristojan rezultat. Samo opushteno
      http://www.bmw.tv

Comment

• level3
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2006
        • 857
        • BGD, V.B. Karaburma

Ovo za zastitu pesaka mi nije jasno !?
        Pri kojoj brzini oni to testiraju ???
        www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• micko
          CBC Član
          • 08.05.2005
          • 72
          • novi sad

Smatram da ovako nesto (ako je uopste tacno) nije smelo da se dogodi
          HA! Dogodilo se i AUDIJU Q7 !!! E, TO nije smelo da se desi, da ga "supermini boranije" "tuku" u crash testu. A druga je prica sto ce od superminija ostati pita u sudaru sa ovom grdosijom ...

zastita pesaka stvar koja me najmanje interesuje a uglavnom automobili za to osvajaju 5
          Ne bas. Jedini koji je dosad osvojio maximum (4 zvezdice) je Citroen C6. Ne sijaju automobili bas u ovom testu.

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

pa ni ne chudi me za Q7 kad je visok i to mnogo ako te zveki prednjim delom....

shto se tice ovoga rekli su da ce to biti jedina prepreka osvajanju titule automobila godine (pored cene naravno)....
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Pa ko hoće bezbednost, kupi će francuza, ko hoće auto za kojim ne mora da skuplja delove koji otpadaju, kupiće Civic, prosta računica ...

Što se tiče titule auto godine, i onako svake godine to uzme Fiat, da li još neko ceni tu sprdnju od nagrade...

Comment

• jevtic
                CBC Senator XXL
                • 26.11.2006
                • 729
                • beograd

nisu iste norme za suv i super mini vozila.

o normama se mozete informisati na zvanicnom euroncap sajtu.
                ex - fabia 1.9 tdi
                golf 2.0 tfsi

Comment

Working...
                X