Da probamo da resimo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bagu
    CBC Senator
    • 21.06.2006
    • 245
    • NS

Da probamo da resimo

Ovo je problem koji me muci bas vec duze vreme pa bih voleo da cujem kako bi se vi izborili sa tim.
    U Novom Sadu u mom kraju postoji ulica zove se Vrsacka to naj glavnija ulica i duga je oko 3 do 4 km.Skoro da nema dana kada se ne desi saobracjka ,sto laka do tragicne. Ulica se kotira visoko na mestu broj 1 po udesima u gradu.
    E sad zasto se desavaju ,mislim niko nece namerno da nekog ugrozi ,mislim niko razuman.
    Vrsacku sece cenim ovako na brzinu 19 ulica.Glavni problem od tih 19 su 6 ulica koje se ukrstaju sa njom a isto su frekventne kao i ona.Kada ne oprezan vozac(a ima ih sve vise )udje u jednu od tih 6 on je na putu sa prvenstvom prolaza na sve ostale naravno sem Vrsacke a ona se nalazi negde na sredini. Sta on konta ,bio sam glavni na prvom,drugom ukrstanju ma sad sigurno sam na glavnom kad ono ZVIZ Vrsacka covece.Da je bio prosecno oprezn opet postoji sansa da izleti zato sto se na nekim mestima znakovi upozorenja ne vide od krosnje drveta ,z?ive ograde...Znaci ima situacija da kuca bukvalno stoji tik uz put ,tako ako dolazis iz sporedne trecinom auta moras da izviris da vidis da li mozes da se ukljucis, a ja koji glavnom idem prema tebi ne vidim te od te jeb..e kuce i onda se od tvog virenja.Ma ljudi strasno,strasno :x
    Nikom jos nije palo napamet da proba da resi problem,dal grad ,mesna zajednica ,neko.
    Postavljanje svetlosne signalizacije bi urodilo plodom da al samo danju,a nocu?Po meni idealno resenje bi bilo postavljanje lezecih policajaca na svaku od bar tih 6.Skoro mi riba izleti tamo kod kuce one najopustenije prodje i ja za njom skrenem do drugara i u toj ulici svega 100m od Vrasacke lezeci zbog skole i ona koci,primetila ga a mrak mislim ulicna rasveta.Za te lezece kod skole se jedva izborila uctiljica ,znaci izvela je razred sa trasparentima tipa hocemo lezece da bi bezbedno se skolovali.Posto su oni gumirani,KRETENI dolaze valjda nocu i cupaju lezece da ne verujes.Kada bi ga navato na licu mesta
    Sta mislite odakle da krenem ,kome da se prvo obratim?
    Ne jedu veliki male ,nego brzi spore
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

Pa zar na tako vaznim ulicama nisu postavljeni semafori?
    Semafori (ili saobracajci) resavaju upravo takve probleme...ne idu lezeci policajci na prometne ulice.
    pozdrav

Comment

• bagu
      CBC Senator
      • 21.06.2006
      • 245
      • NS

Ne nisu postavljeni semafori , skupa je instalacija a u ovom delu grada nema nijedan. Ovaj kraj je kao selo u gradu 9O% su kuce .Najjeftinije i najproduktivnije resenje bi bili lezeci ili daj ideju sem semafora.
      Sta kod vas nema lezeci na prometnim? Sta ako je skola u blizini,zabaviste?
      Kod nas je to normalno ako je takva neka ustnova u blizini samo ako nije bulevar u pitanju.

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Pa ako je ulica stvarno prometna, lezeci u opste nije prakticno resenje jer dolazi do zastoja.
        Za nepregledne krivine se postavljaju ogledala....

Po meni semafori su jedino resenje
        pozdrav

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

Resenje je da se uvedu semafori, smanji dozvoljena brzina i postave patrole saobracajne policije. Ovo ce sve biti omoguceno jedino ako neko iz vlasti (lokalne, regionalne, republicke...) pokrene inicijativu da se to uradi, kako bi on/njegova stranka mogli dobiti profitirati od toga, tj skupljati poene za sledece izbore. Ti kao individua mozes da napises pismo na adresu sekretarijata za saobracaj, sektor za planiranje i razvoj saobracaja, ali tesko da ces ista uraditi.

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

U Americi sam vidjao raskrsnice 3x vece od najvece novosadske ili beogradske raskrsnice, bez i jednog semafora. Saobracaj se odvija lakse nego kod nas sa semaforima ili saobracajcima. Cak nema ni policije u blizini. Uopste nisu dobri vozaci, naprotiv, ali su maksimalno kulturni i verovatno uplaseni kaznama.

Da se ja pitam, sklonio bi sve lezece u celoj zemlji. Kako su se svi naucili da vezuju pojas 2001, tako ce da se nauce i da gledaju na rakrsnici... ali onda ta prica vec prelazi u mnogo puta prezvakanu pricu.

Comment

• bagu
              CBC Senator
              • 21.06.2006
              • 245
              • NS

Originally posted by bakara
              Pa ako je ulica stvarno prometna, lezeci u opste nije prakticno resenje jer dolazi do zastoja.
              Za nepregledne krivine se postavljaju ogledala....

Po meni semafori su jedino resenje
              O.K i da moze semofor (a bolece ih bas za semofor neka gine narod,lova je u pitanju)nocu ostaje rupa kad ne radi, a divlja se ovuda kao na street fightu.
              Mislim bolje i da dodje do zastoja nego do udesa zar ne?
              Ma kakva policija,biiiip im se da regulisu protok ,nema tu love.
              Nema toliko veze sa kulturom voznje,koliko sa neugodnim situacijama tipa ne vidis znak,pa kuca na raskrsnici...
              Probao bih bez politike ,bar u pocetku.
              Stvarno sam ne znam kako.............................................. ..................., a bilo bi super kada bih resio ,makar peticiju pokrenuo.

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Da isteramo spediter stajskog djubra, onako svezijeg, na sred raskrsnice, pa da vidimo ko ce da se zaleti ?!
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• bagu
                  CBC Senator
                  • 21.06.2006
                  • 245
                  • NS

Ura,ura ura radostan je mali Djura
                  Stavice nam lezeci policajac na zasada jednoj raskrsnici ali ubedljivo najopasnijoj,a bice ih jos
                  -------------------------------------------------------------------------------------
                  Ne jedu veliki male,nego brzi spore

Comment

• Zloca
                    CBC Senator XXL
                    • 21.12.2005
                    • 510
                    • Novi Sad
                    • Astra bertone turbo

Eto, za jedan sam vam sredio, a vi jurite za ostale, hmm...
                    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• bagu
                      CBC Senator
                      • 21.06.2006
                      • 245
                      • NS

Bez tebe ništa

Comment

• bagu
                        CBC Senator
                        • 21.06.2006
                        • 245
                        • NS

ovo mi je jedna od drazih

Comment

• boris58
                          CBC Veteran
                          • 19.02.2007
                          • 196
                          • Cacak

E da zbilja,
                          ko je uopste u srbiji nadlezan za postavljanje lezecih policajca na lokalnim putevima.

Comment

• gille
                            CBC Senator XXL
                            • 24.09.2006
                            • 593
                            • Belgrado

Lokalna vlast (gradski sekretarijat za saobracaj npr.), ukoliko put nema regionalni karakter, koliko ja znam.

Comment

• mugos
                              CBC Senator XXL
                              • 18.09.2007
                              • 555
                              • BG/sada Novi Beograd

he

Zovi Mirka Alvirovi?a sa SAT TV BG
                              Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

Working...
                              X