Pucanje gume pri 120+

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishkom
    CBC Senator XXL
    • 07.08.2007
    • 591
    • N/A
    • N/A

Meni je pukla zadnja leva, bila 4orica u kolima, muzika do daske, tako da nisam nista cuo, guma je polako ispustala. . . 80-110brzina. . . Primetio sam da je auto peceo da vuce, ali ne strasno. . . I sta ja, drug izadje da pogleda, mislili smo da je auspuh pao ili tako nesto, jok, on nista nije video i mi nastavili. . . Kasnije primetim da nesto smrdi, stanem a iz gume vire zice , a ovi moji se razbezali, kazu da ce da eksplodira. . . Tu zamenim i nastavimo

A desilo mi se dok sam putovao autobusom da je pukla prednja desna, vozac je naravno to odmah primetio, i smotao volan u levo, pa u desno, pa tako nekako se iskontrolisao, sreca te niko nije prilazio iz suprotnog smera , putnici nepovredjeni. E to je majstor

Citao sam pre par godina intervju Miodraga Kostica(MK Komerc) kada mu je u Audiju S8 pukla prednja guma pri 270km/h.Kaze da mu je iskidala deo branika,polomila far i napravila jos neku stetu na prednjem delu vozila.kako kaze,uspeo da zaustavi auto,zamenio tocak i nastavio put.
    Suopermen je "kasnio na sastanak", pa je preuzeo volan u ruke, jer je jelte iskusni od vozaca, a u kolima je bio neko ko se nikada nije vozio tom brzinom, pa on da mu pokaze, tom prilikom cini mi se da im je i pukla sofersajbna. . . Intervju je, ako se dobro secam iz Auto Bilda, proslog leta sam to citao, znaci 2006,kraj off-a(tacka)

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Treba napraviti razliku izmedju pucanja gume i polakog ispustanja iste... Posledice su totalno razlicite!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Rocky Balboa
        CBC Veteran
        • 11.06.2007
        • 165
        • Novi Beograd, BKII

Meni na Audi 80 B3 (jaje) pri preticanju na ibarskoj magistrali na 140km/h zadnja desna bukvalno momentalno ispusila jedva da se cuo prasak. Guma je bila Barum Bravuris 195-60-14. Iskreno kada sam u glavi zamisljao da moze da se desi tako nesto mislio sam da je mnogo ruznija situacija u stvari kritican je taj pri momenat kada se desi neocekivan blag trzaj koji traje 1 sec. Posle toga se auto ponasa skoro normalno sem sto je na kocenju ta guma potpuno neupotrebljiva i moze tada da zanese auto. Neznam da li je to sve izgledalo relativno mirno zbog Audijevog ogibljenja i ispravnog trapa ali u svakom slucaju ima dosta uticaja vrsta i kvalitet trapa.
        Kada sam otisao kod vulkanizera da pregledamo gumu naisli smo na "nesto", komad metala koji ju je bukvalno prorezao tako da je to razlog brzog ispustanja tj. pucanja.

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Originally posted by MOSLER

Inace moje skromno iskustvo,pukla mi guma pri oko 100km/h(da li ima potrebe da napomenem da je u pitanju bio nov Tigrov pneumatik
          Ne treba da napominjes, zato sto se to ne desava samo ljudima koji voze tigar gume. Evo kod mene se na oba auta uvek stavljaju samo tigar gume, i zamisli nijedna nije eksplodirala.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Ovde nije pitanje marke gume, vec rezultata pucanja iste pri vecim brzinama!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• mishkom
              CBC Senator XXL
              • 07.08.2007
              • 591
              • N/A
              • N/A

Originally posted by Eon
              Treba napraviti razliku izmedju pucanja gume i polakog ispustanja iste... Posledice su totalno razlicite!
              Sreca moja

Comment

• BOSS
                CBC Član
                • 09.11.2007
                • 45
                • Paraćin

Omega

Pre par godina na autoputu Niš-Beograd vozio sam Opel-omegu V6 3000 karavan(automatik) i pri brzini od 190 km/h iscepao sam obe desne gume
                na parčetu asfalta koji je puko i izdigo se par cm iznad iznad ostalog dela asfalta.Prednja guma je legla istog momenta na felnu dok je zadnja još uvek ispuštala kada sam stao.Inače,osim da kažem blagog podrhtavanja volana,nikakav veći problem sa zaustavljanjem nisam imao.Gume su bile mišelinove 235/45 - 17 cola a i sam auto nije baš lak.
                A možda sam i imao neku sreću.

Comment

Working...
                X