Obaranje pešaka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

jedino koga bih svaki put izveo i govnjanom stanglom tukao kao budale su zemljoradnici sa neosvetljenim traktorima, i koji nema veze sa zivotom, mahom pijani, senilni i polupismeni .. imao sam jednom situaciju kada je majstor bilo leti oko 10h iz cista mira izleteo punom brzinom na put 20metara od mene, jer nije mogao da se zaustavi jer je bio pun pa ne bi mogao da krene .. e za njih ne bih zalio da robiju jer su malte ne ubice na drumu, kao i taksisti, vozaci kamiona, pick upova firminih i autobusi .. sve ostalo oprastam

skoro sam bio prinudjen da uzvucem magarca iz firminog kombija jer je bio bezobrazan, tako da braco krenimo u vaspitavanje stoke

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

tesko je udariti pesaka. ja sam jednom podigao jednu devojku na slaviji na haubu, na 2m od saobracajca koji se samo iskezio i rekao ode dozvola. a devojka pretrcavala sekund pre no sto je ovaj pomislio da promeni smer saobracaja. devojka sva sreca ok, ja mu bio simpatican i eto pustio me. nisam bio nimalo kriv, isao sam 30km/h ali ta ce mi scena ostati dozivotno. nije svejedno.

kako vole ljudi da idu po putu pa to nije normalno... a jos kad su zene i babe u crnini? ma ne bi je video ni najskuplji Xenon... a imaju trotoar, mozes shleper da provozas njime. al naviklo da ide putem pa to ti je. vise puta sam za dlaku promasio te u crnini. a koliko puta sam se prodrao "marsh na trotoar" ne znam ni sam.
      .

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

E a ovde imas trotoare svugde ali stoka i dalje ide po putu, ma milion puta sam se drao, hteo da bijem itd. ali stoka ostaje stoka...a tek kad ih vidim da guraju dete u kolicima putem ufffff

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

ima u macvi najpoznatije mesto za to, Badovinci, blizu odmah Pavlovica Mosta .. to je cudo, deca, babe, dede, svi zivi hodaju iskljucivo putem koji je jako prometan a sa strane dobar deo ima siroke trotare, godisnje ih dosta gine ..

mogu da zamislim koji je osecaj, ja sam zimus pijanog coveka opicio u nogu prednjim desnim krajem, izvinjaovao mi se jer je pao na moj auto .. u glavnoj u zemunu nisam isao ni 20km/h tek krenuo sa semafora, kad posle 20m od semafora lik pada sa trotoara i flas na mene, sva sreca sam skoro stao u mestu tako da ga nisam skoro ni udario, iako uopste nisam bio kriv i on se izvinjavao i nista nije bilo, nije mi par dana bilo svejedno, zamislio sam samo sta da sam isao 60km/h ili da je autobus isao a ne ja sa 20kmh ..

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

...'' tu nesto nije u redu, cuj formalno... pa to je bre ubistvo iz nehata. ne za ubistvo vec za obaranje, gazenje, se ide bre u tvorza... mora da je taj tvoj debelo podmazo ili je taj sto je ubijen neki od koga je drzava imala slabu vajdu(tehnoloski visak)... ''

Ne odredjuje se krivicno delo [ i da li ga uopste ima ] po posledici...
            Npr :
            1.uzmes pistolj, i sa pola metra pucas nekome u glavu, i ubijes ga na mestu - posledica tvog dela je smrt tog coveka....
            2.uzmes pistolj, i sa pola metra nekome pucas u glavu [ prethodno izvadivsi sanzer iz pistolja ], ali ga ipak ubijes na mestu - posledica tvog dela je smrt tog coveka...
            3. Uzmes motku i tuces nekoga, udaras ga po celom telu, po glavi takodje...Od zadobijenih povreda, taj covek umre - posledica tvoje radnje je opet smrt tog coveka...
            Bez obzira sto je posledica u sva tri primera ista [ smrt coveka ], postojace tri potpuno RAZLICITA krivicna dela...
            U prvom primeru, bice oblik klasicnog ubistva...
            U drugom primeru, u pitanju je lisavanje zivota iz nehata [ vise se ne koristi termin ''ubistvo'', vec ''lisavanje zivota'', jer ubistvo pretpostavlja postojanje umisljaja ]...Naime, ta osoba je zaboravila da je metak ostao u cevi, bez obzira sto je sanzer izvadjen, pa je ipak doslo do opaljenja...
            A, u trecem primeru postojace najtezi oblik krivicnog dela ''nanosenje teske telesne povrede'', jer postoji kvalifikovana posledica, a to je smrt.
            Osoba je htela da pretuce, ali ne i da ubije zrtvu...Dakle, postojao je umisljaj upravljen na nanosenje telesnih povreda
            [ hteo je da ga pretuce ], ali ne i na smrt. U odnosu na tu tezu posledicu koja je nastupila [ smrt ], zahteva se postojanje nehata...
            Isto je tako i kada nekoga udaris ili pregazis autom...ne gleda se puka posledica [ eto, udario si pesaka, tj. pregazio ga ], vec da li uopste u tome postoji tvoja krivica, i ako postoji, koji stepen krivice
            [ umisljaj - koji moze biti direktni ili eventualni, ili nehat - koji moze biti svesni i nesvesni ]...
            Nije uvek zatvor kada pregazis pesaka...

Comment

• bugi
              CBC Član
              • 23.10.2007
              • 22
              • MEDAK

Mog rođaka je tip zgazio u ulici 27 mart i nije odgovarao! Rođak je podleteo pod auto! Svedoci su rekli da je u punom trku izleteo na ulicu....kraj!!!

E sad mishio je skroz u prvu što se tiče šmekera u službenim kolima!
              Nataknu face naočare sednu u tuđa kola i gaaaas...
              A što je najgore sve neki kikirezi koji misle da su neznam koliko opasni dok te gledaju kroz staklo i lim dok ih čuva PU stoka!
              A da ne pričamo o tome kako su oni PROFESIONALNI vozači
              BEZ ALATA NEMA ZANATA

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

Originally posted by zverko
                a ti si neki pravnik a ?
                Buduci...

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne za ubistvo vec za obaranje, gazenje, se ide bre u tvorza
                  ne bi vozac nikako smeo da odgovara za postupke nekih trecih (punoletnih) lica koji su prekrsili zakon- pesak ne sme da se nalazi na kolovozu.
                  osim u specijalnim situacijama kao sto je pesacki prelaz npr, a to ovde uprimeru nije slucaj.

ne samo da ne treba da ide u zatvor, vec ne treba vozac na cije vozilo je pesak ta osoba koja naletela na vozilo (a ne vozilo na pesaka kako se ceszto pogresno moze procitati) uopste da odgovara niti prekrsajno a kamoli krivicno.

u Italiji je bilo jako puno polemike oko tog pitanja, i zauzeo se stav da svako odgovara za svoje postupke, i time je skinuta odgovornost vozaca sve dok se vozilo nalazi u kretanju na kolovozu na delu namenjenom za kretanje vozila.

da se auto nadje na trotoaru, po automatizmu je vozac odgovoran pa sve i da je auto stajao a pesak naleteo na takvo zaustavljeno vozilo.

kod nas je ostala losa navika i praksa da je vozac uvek kriv za svacije (tudje) radnje i postupke, pa i za one na koje nije imao nikakvog uticaja niti mogucnosti da utice.

srecom, nas novi ZOBS ce biti verovatno uskladjen sa opstom evropskom praksom, gde je preciozirano ko za sta odgovara, svaki ucesnik u saobracaju ima i obaveze (i pesak, a to je da ne sme da pretrcava ulicu) uz prava.

nisam pravnik, ali sam pratio temu kako se u Evropi generalno resavalo pitanje tog tipa.

nas postojeci zakon je skoro pa nedefinisam i moze se tumaciti proizvoljno, po obicaju zaklonjeno iza uverenja sudije/ slobodne procene a nepokriveno preciznim odredbama.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Manfred
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2007
                    • 905
                    • Beograd

Originally posted by neshaoct
                    Nije uvek zatvor kada pregazis pesaka...

Da ne znam coveka, pa i da me ubede u suprotno.

Comment

• NemaN
                      CBC Senator XXL
                      • 29.11.2004
                      • 1560
                      • munze

koja je varijanta sa alkoholom ?

Pricao mi je drugar davno da je od njegovog tate drug zaglavio dosta u zatvoru kada mu je ciganka izletela na put kod nebojshine kule. On je bio u nekom od splavova i popio samo cashu vina i valjda ako ti nadju bilo koju kolicinu alkohola u krvi kriv si...ili lupam

mozda je to vazilo za profesionalne vozace tj znam da vazi...
                      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Ako ti nadju alkohol kriv si bez obzira na sve...zato meni i frka ako nesto popijem da se ne desi tako nesto pa onda...

Comment

• ferry
                          CBC Veteran
                          • 31.01.2007
                          • 101
                          • Beograd

Nije tacno, evo ti primer.
                          Ortak popio i posle pijanke krene da odbaci drusto do kuce, ko za inat cukne se na raskrsnici kod trosarine sa nekim klincem, klinja kriv 100% al' osetio ortaka da je alkoholisan i nije hteo nikakav dogovor, nego uporan da sacekaju ekipu za uvidjaj. Petnaestak dana posle sledi epilog: mali kriv za saobracajku, kazna i sve ostalo u vezi sa udesom, a ortak kriv za voznju u alkoholisanom stanju, pukla dozvola sest meseci plus novcana kazna, znaci svako kriv za svoj prekrsaj a ne po automatizmu svaljivanje krivice na onog ko je vozio alkoholisan.

Comment

• TheWickerMan
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2007
                            • 791
                            • DE
                            • AR Giulietta TCT

E pa pazite ovako:
                            Negde u aprilu radio ja u taxiju(jeeeeeeee ),i tako pokupim neku klinku da vozim od kuce na posao.Vozim Beogradskom ulicom(koje iz Kv-a,znace koja je),polako vozim(oko 40km/h),pricam sa klinkom,krajickom oka spazim lika sa desne strane kako ide trotoarom i kuca poruku.U levo traci se mimoilazim sa sleperom,kad odjednom lik bez gledanja izlece da predje ulicu(sve to izmedju dva pesacka prelaza),bukvalno mi izlece na pola metra.Ja na kocnicu,dizem lika na haubu,kako se zaustavljam,lik pada sa haube,i na zemlju.Ja se ziv otkinuo.Prilecu ljudi,prebacujemo ga na trotoar,ja zovek hitnu,a on onako polu svestan kuka:Gde mi je mobilni???
                            Dolazi hitna,odvoze ga,stize panduracija,mere sve i teramo auto na tehnicki a mene u SUP da duvam.Auto ispravan,a ja ni kap alkohola.Zapucam u hitnu da vidim sta je sa covekom,a on ispred hitne pusi pljugu!!!Nijedna povreda,samo malo nagnjecenje kuka!!!Odemo na pice,kaze on da nece da me tuzi ali...
                            U utorak idem kod sudije kao OKRIVLJENI!!!Kapiram da me goni po sluzbenoj duznosti,pa me zanima sta moze da mi se desi...
                            Zaboravih da kazem da mi je to prvi prekrsaj,da je klinka svedocila u moju korist(potpisala u prisustvu keve posto ima 17god.),pa me zanima cemu da se nadam,posto mi se ne ide u korist da mi oduzmu dozvolu...

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

Nema veze sto ides kao ''okrivljeni'' . A, kako drugacije da te zovu... Jedino u tom svojstvu ti i mozes biti pozvan, tako da to nista ne prejudicira...
                              Bio sam i ja ''okrivljeni'' kada su me uhvatili bez licne karte...
                              Bitno je da ne postanes osudjeni...!
                              Bilo bi dobro da nikako ne kazes da si '' krajickom oka spazio lika...''...

Comment

• kilson
                                Moderator
                                • 09.10.2004
                                • 3216
                                • NoviBGD
                                • AR 75 GT

Originally posted by srdjan_p
                                Ako ti nadju alkohol kriv si bez obzira na sve...zato meni i frka ako nesto popijem da se ne desi tako nesto pa onda...
                                Treba da ti bude frka da uopshte popijesh. Ako si zdravog razuma, uzmi taksi ili shetaj itd...

Misliti i o drugim uchesnicima u saobracaju (a ne samo o sebi) bi sprechilo mnogo tragedija.
                                Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

Working...
                                X