obaveza nosenja od opreme

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Na duza putovanja van grada obavezno nosim S1 pored sedista, a u gepeku starijeg brata S6. Mozda preterujem ili je samo profesionalna deformacija u pitanju s'obzirom da sam video mnogo izgorelih automobila ali nikad mi u gepeku nije zafalilo bas toliko prostora da nema mesta za 6-cu.
    P.S. E da, kljuc 10-13 mi takodje stoji u kaseti kako bih ne daj boze odmah otkacio kleme sa akumulatora jer bar 90% posto pozara nastaje usled neispravne instalacije i samim prekidom struje u vozilu pozar jenjava. Probacu sledeci puta da slikam neke intervencije na motornim vozilima pa vam saljem slike da vidite.
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• mirko
      CBC Senator
      • 18.05.2006
      • 202
      • Prokuplje

mislim da ti prilikom pozara ključevi neče mnogo pomoći. kad počne da gori pod haubom ako uspeš da je otvoriš teško da ćeš ti imati vremena da odvijaš kleme. samo veće makaze i seci kablove. imao iskustva i uspešno ugasio nekog audija ispred radionice ali vodom a nisam se ni setio da imam aparat u mojim kolima. panika je to

znači ovo vam nije obavezno ali je jako korisno
      za nedaj bože malo veći aparat
      'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• ScorpiO 696
        CBC Član
        • 02.08.2008
        • 77
        • Novi Sad
        • Scorpio

Imao sam slicnu / blazu situaciju + je u krivini dosao u kontak sa karoserijom i vatromet pod haubom na svu srecu nailazi cisterna sto pere ulice zaustavim i zamolim da zaliju sve dobro jer je tek pocelo sve da se topi vatrogasci stigli za 5-8 min al samo isekli kleme da nebude dzabe dosli a pandura kad nisam...naso se pravi pametan a moja mala gori.
        E sad imam i pp aparat i par kljuceva 13 raznih oblika i duzina.
        Na duze relacije set gedora & torx i kilo kljuc
        sitan alat se podrazumeva razna klesta srafcigeri.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

Originally posted by foRce
          Ja sam pre nekih desetak dana gledao ispod prozora kako je coveku izgoreo ceo prednji deo samare i to za 3 min
          samara je poznata po zapaljivosti jer joj se pumpa za gorivo nalazi odmah iznad izduvne grane...

ode membrana i zapali se auto, toliko puta sam to vidjao...

Comment

• GadGet
            CBC Senator
            • 15.08.2007
            • 206
            • Nbgd, Vozdovac

Kad krene da gori odmah rucica za otvaranje haube (jer buzir sajle se istopi i kasnije nema otvaranja), haubu nikako naglo otvarati (zbog priliva kiseonika, standardna greska zbog koje je auto gotov za manje od 30 sec), cupanje klema, pa tek onda PP aparat

Comment

• PRESRETAC
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2007
              • 333
              • BG
              • Grande punto 1.4T

I ja danas kupih jedan S1 aparat za gasenje pozara a uzecu jos jedan da imam u gepeku...sad sa ovim aparatom imam sve od opreme sto treba po zakonu...
              sigpic

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                • Mazda 6 2.0d

Da i ja dodam nesto kao iskusan "vatrogasac".

Ono sto je vec receno za podizanje haube STOJI! Znaci odmah za rucicu da se hauba podigne kao za otvaranje.
                Nikako ne podizati naglo haubu vec boljeproceniti sa koje je strane plamen i uduvati sa te strane sto vise praha da se plamen sto vise smanji (ako je ikako moguce).

Pokusaji gasenja kroz prednju masku ne daju rezultate zbog - hladnjaka.

Na zalost ja sam sve ovo naucio iz iskustva - sve ove greske sem podizanja haube sam napravio. Genijalno sam pokusavao da ugasim auto kroz hladnjak!

Sta da se radi - neiskustvo + strah = totalna steta.

I obavezna kontrola svih instalacija - meni se desilo pucanje creva za dovod goriva na Audiju koje je odmah iznad razvodnika i eto vatrometa!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• agw
                  CBC Veteran
                  • 20.04.2008
                  • 125
                  • Novi Sad

Originally posted by GadGet
                  Kad krene da gori odmah rucica za otvaranje haube (jer buzir sajle se istopi i kasnije nema otvaranja), haubu nikako naglo otvarati (zbog priliva kiseonika, standardna greska zbog koje je auto gotov za manje od 30 sec), cupanje klema, pa tek onda PP aparat
                  Meni se istopio buzir na Nivi, nisam mogao da otvorim haubu i ugasio sam je kroz otvor kod prednjeg levog tocka.

Comment

• nik2yu
                    CBC Senator
                    • 19.11.2007
                    • 298
                    • belgrade

ae valjda nije veliki off
                    Gde ima da se kupi prva pomoc, uze za vucu, i trugao, znaci tako neki paket, po niskoj ceni. Cisto da ispostujem zakon.
                    Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

...prvu pomoć u apoteci ( oko 1.000 dinara )...a, ostalo u svakoj prodavnici auto delova, ili ako hoćeš na buvljaku...

Comment

• madic
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 844
                        • Beograd

Viđao sam ja prvu pomoć i po duplo manjoj ceni na nekim pumpama.

Comment

Working...
                        X