Ali ja ne znam da li ima neko da pazi svoj sluzbeni auto, bas mi se pre neki dan hvalio komsija koji vozi fabiu za fruvitu kako su se trkali auto putem i kako su ih drali pun gas itd...
A ovi sa puntima su ubedljivo najgori, koje su to tek price kad njih nekoliko u koloni krenu iz ZR za BG ili NS...
To vam je sve onaj princip: Koji je bolji auto od novog auta? Pa službeni!!!
Što se tiče GPS kod nas mislim da ih firme koriste ali više u slučaju krađe vozila. Ne prate ih oni non-stop. Već kad im je nešto "sujmljivo".
Ali od ovih malih me ne boli glava, već od GSP-a. Često idem na Žarkovo pa evo jednog primera: skretanje kod pijace, dakle semafor na uglu Trgovačke i Ace Joksimovića. U Trgovačkoj postoje na tom semaforu 3 trake. Desna je za pravo i desno. Srednja ISKLJUČIVO za pravo a leva za levo (ulazak u Ace Joksimovića). Za levo je kratko zeleno svetlo pa ćete videti da bar 5 od 10 autobusa prolazi traku za levo, prođe kroz crveno i onda skrene levo i čeka zeleno ili ako nema nikoga iz kontra smera, prolazi. Kako ****no pizdim zbog toga, kreten vidi da ima mesta u raskrsnici pa prolazi kroz crveno i ugrožava putnike koje vozi a i ostale učesnike u saobraćaju. Živim za dan kad će panduri početi da zaustavljaju gradske autobuse.
A tek kako jure novi medjugradski autobusi!
Bas na putu Bg-Zr-Ki sam krenuo da obilazim jednog a kada sam ga obisao na satu mi je stajalo 150kmh!
Nisam od onih kojima trkacko-dostavna vozila o kojima pricamo ostaju u retrovizoru jer bi to bilo previse jurcanja za moj ukus(trkacka staza je prikladnija).
Ipak kada mi se zalepe bezrazlozno u gradskom krkljancu a nemaju gde da odu ispred obavezno ih opomenem kocnicom.
Posle toga se dostavljacu-trkacu prilicno rashladi glava pa se vrati na zemlju.
Znam za primer za vozaca koji ima gps u vozlilu, ali ne razmishlja mnogo o tome i boli ga uvo. Cesto obrtomer ide do 5k obrtaja po centru grada. Kroz male ulichice do 70 km/h, a kroz Sarajevku cak do 130...
a zaboravih da kazem da je vozilo novo, iz decembra 2007 i preslo je tek 3000 km.
I zamislite, nije jedini.. svi koji rade u toj firmi tako voze.
Ali ja ne znam da li ima neko da pazi svoj sluzbeni auto, bas mi se pre neki dan hvalio komsija koji vozi fabiu za fruvitu kako su se trkali auto putem i kako su ih drali pun gas itd...
A ovi sa puntima su ubedljivo najgori, koje su to tek price kad njih nekoliko u koloni krenu iz ZR za BG ili NS...
Lazu, to su isfrustrirani ljudi, izkompeksirani, i sad zive od dokazivanja. .
Verujem da su 50%tacne te price sto prepricavaju, ali brate uvek nasviraju svoju pricu i oni sa najslabijim motorm budu najbrzi. .
Nekada[kada sam bio mladji 3-4god] mi je bilo super da slusam te price i odusevljavam se, sada se gnusam takvih likova
Kapiram koji je to sistem,firmu kazne pa vozač dobije po ušima al opet mi je glupo i još to što su kazne preskupe .
City express ccccccccccccccccccc
Nikada firma nije plaćala kaznu za vozača i ne znam odakle ti ta ideja
Placa, itekako. Za sve prekrsaje za koje sudija izrekne kaznu kaznjava se vozac, firma i odgovorno lice u firmi.
žao mi je 206 ali nisi ukapirao šta je "bagu" rekao
jeste svi se kažnjavaju ali firma ne plaća za vozača kaznu nego on lično
Ne" rajmax63 " bojim se da nisi ti ukapirao sadržinu,vozio sam službeni auto 4 god. i to od SU pa do pola Srbije ,svaki dan pa bi bilo truba da ne znam kako stvari funkcionišu.
vozio sam službeni auto 4 god. i to od SU pa do pola Srbije ,svaki dan pa bi bilo truba da ne znam kako stvari funkcionišu.
kava veze ima što si vozio kada ne plaćaš kazne
ne poznaješ zakon
stani kod prvog pandura pa pitaj ko šta plaća i onda iznesi ovde
kaznu za prekoračenje brzine vozač lično plaća
ako je auto tehnički neispravan kaznu plaća i firma i vozač
blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
Audi ima crveno T
Drugar policajac mi prica pre neki dan kako je zaustavio sluzbeni kamion neregistrovan, posto je od dosta jakog preduzetnika (a neregistrovan ), zvali su ga da ga upozore i dali mu rok od par dana da ga registruje u protivnom ide kazna i za firmu i za vozaca.
Jedno pitanje, ako krenem na put sa sluzbenim autom bez putnog naloga, i zaustavi me policija, ko placa kaznu, samo firma ili i firma i ja?
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment