Prekrsaj, prijava, zalba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Prekrsaj, prijava, zalba

Zaustavio me policajac u Kragujevcu. Pregledao dokumenta, zapisao nesto u svesku. Posle skoro godinu dana stize mi prijava iz Kragujevca (gde sam bio sluzbeno) da sam prekrsio clan xx i ucinio prekrsaj xx. E sad u resenju o kaznjavanju stajalo je da je policajac pokusao da mi uruci kaznu ali da sam ja odbio da je potpisem. Na ovo sam se zalio pismeno policijskoj upravi i epilog je za sada sledeci:

U ovoj temi cu skenirati dalja resenja pa ce mo videti sta ce biti dalje.

P.S. ovo postujem jer znam da mnogi imaju nedoumicu da li se zaliti na resenje...
    https://t.me/pump_upp
  • Azrael
    CBC Senator
    • 29.06.2006
    • 278
    • Kragujevac

Imam indentican problem kao Djukic, zaustavio me je drug organ, upisao u svescicu, i posle godinu dana mi je stigla kazna za placanje sa obrazlozenjem da mi je lik kaznu izrekao na licu mesta, napravio zapisnik, i da sam ja potpisao zapisnika koga ja uopste nisam video, niti sam sta potpisao, niti mi je izrekao kaznu. I ja sam pisao zalbu na izrecenu kaznu, i sada cekam resenje.

Comment

• TheWickerMan
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2007
      • 791
      • DE
      • AR Giulietta TCT

Takodje sam imao isti slucaj,stiglo posle godinu dana da platim kaznu,mada je meni pisalo i da su meni slali pozive na rocista,na koja se ja nisam odazivao !Naravno,meni nikakvi pozivi nisu stizali...
      Pisalo je da kaznu od 2000din i "sudske troskove" od 350 din. uplatim u roku od 8 dana,ja uplatih troskove i 700 din,pa cu za mesec dana jos jednu ratu,mrzelo me da se zalim,posto je tada pojicajc bio u drustvu kolege,a ja sam bio sam!

Comment

• Williams
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2006
        • 556
        • Beograd- Cerak

Zato lepo u sudnicu sa 3 svedoka .

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Sve je to lepo, ali plasim se da ce maltretiranje po sudovima i pisanja zalbi mnogo vise kostati od 2 hiljade. Znam da je stvar principa ali njihov cilj je da te maximalno iscimaju..sada da dodjes tamo u Kragujevac da uzmes slobodan dan, platis put i tako 3 puta.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Kolega, pa mene zalba kosta 3 dinara i 16 dinara slanje postom. E sad zalba nemoze da poveca kaznu jer se policajac nije zalio. Zalba nemoze da poveca ni troskove. E sad ako me pozovu da dodjem u KG ja kazem da sam sprecen i zahtevam saslusanje kod "zamolnog sudije" ovde u Beogradu.

Ako nista i neuradim bar ce skot morati da dodje do sudije i da se razgovara s njim. Ona daktilografkinja ce morati da kucka i kucka. Mora ce da potrose bar neko vreme na mene. E sad mislim da 2000 dinara vredi angazovanje 1 sudije 1 policajca 1 daktilografa 1 stampaca...

Comment

• BARTONE
              CBC Senator XXL
              • 25.09.2006
              • 398
              • Bor

pozdrav ljudi
              moze li ko da stavi fotografiju koja se snima prilikom kontrole radarom
              hteo bi znati kako treba da stoje oznake brzine,datuma i vremena na njoj
              negde sam procitao da na delu vozila mora stajati tackica ili krug odakle se snop radara odbija

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Jos mi nista nisu odgovorili... Cekam, verovatno u septembru nastavljamo s prepiskom...

Comment

• spanjeli
                  CBC Senator XXL
                  • 17.09.2005
                  • 532
                  • Nis

Ajde da pitam ovde da ne otvaram novu temu...
                  Sinoc u velikoj zurbi proletim kroz bulevar ovde u Nisu,mislim da sam vozio negde oko 110 i u jednom trenutku izlece pandur na sred ulice i pocinje da mase onim crvenim,ja ga zamalo zgazim ali uspem da ga izbegnem i bez kocenja nastavim dalje(bas sam bio u zurbi) I posle dva semafora naidjem na patrolu koja me zaustavi i privede,tj odvede kod one prve patrole gde mi onaj cika pokaze da sam vozio 105km/h,dozvoljeno je 60km i posle mnogo kenjanja sa moje strane,kao "zurio sam" i "izvini sto sam te zamalo zgazio" ne trazi da platim nista samo mi da neki plavi papir i kaze dovidjenja...
                  Sta ce biti na sudjenju i hoce li mi oduzeti dozvolu i koliko bih mogao da platim kaznu?
                  Originally posted by Sheta_Junior
                  Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• vulebg
                    CBC Član
                    • 11.08.2008
                    • 64
                    • Beograd

@spanjeli
                    Au sine, pa ode dozvola jbg, ode dozvola [Munje ]

Salu na stranu, napravio si dva ozbiljna prekrsaja: nepostupanje po naredbi policajca i prekoracenje brzine od 45 km/h u naseljenom mestu.
                    Nadam se da gresim, ali mislim da bi ti i za svaki od njih pojedinacno oduzeli dozvolu (doduse mozda uslovno) i odredili veliku novcanu kaznu, a za oba zajedno...
                    Vozio sam Elantru, a sad vozim Stila, koji sam ja shmeker majko moja mila.

Comment

• JaMaL
                      CBC Senator XXL
                      • 14.04.2007
                      • 448
                      • JaMaL

Sve zavisi koji ti je prekrsaj po redu odnosno u poslednje 2 god... tako se nesto gleda...

mada kazna za toliko prekoracenje je nimalo mala... vec ozbiljna... a u kombinaciji sa nezaustavljanjem... kapiram uslovno 6 meseci i par stotina eura... ako ne neadjes neku vezu u medjuvremenu... posto to sve moze da se sredi jos uvek preko veze...

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Pazi pogledaj u zakonu sta je obaveza policajca prilikom zaustavljanja vozila...

Comment

• spanjeli
                          CBC Senator XXL
                          • 17.09.2005
                          • 532
                          • Nis

Ovo mi je prvi prekrsaj takve vrste u zivotu,tako da kapiram da mi mozda nece oduzeti dozvolu,mene interesuje kolika bi mogla biti novcana kazna? jel to koliko sudija proceni ili postoji neka cifra u zakonu?

Znam nekolicinu saobracajnih policajaca ali u tom trenutku ja sam samo gledao da oni zavrse samnom pa da palim zbog zurbe,videcu sa njima sta mi je ciniti,iskreno mislim da je kasno za bilo sta,sve je to vec predato i sada samo da cekam poziv...
                          Oni mi rekose da ce poziv uslediti kroz 4-5meseci...a ako pokusam malo da izbegavam i to urucenje,jel i dalje vazi ona fora za zastarevanje od 2 god
                          Originally posted by Sheta_Junior
                          Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

U zakonu ti sigurno piše raspon kazni za određeno djelo, vozačka npr. od 3-6 mjeseci, i novčana od npr. 20,000-50,000 din... Pa je do sudije da ocijeni šta će ti "odrezati"...

Comment

• JaMaL
                              CBC Senator XXL
                              • 14.04.2007
                              • 448
                              • JaMaL

zastarevanje je 1 god... cak i za prolazak kroz crveno... meni su sve prijave stizala za 11 meseci okruglo... i to je kao treca pred privodjenje... sa tim se ne zezas...

sudija odredjuje kaznu iz raspona koji pise u zakonu... a za prekoracenje ide koeficijent do 2x i posle duple brzine oduzimanje dozvole...

evo...

Po vazecem zakonu o saobracaju, svako prekoracenje brzine vece od 30 kilometara na sat automatski znaci odlazak pred sudiju za prekrsaje. Kazna je novcana, i to od 3.000 do 20.000 dinara, uz oduzimanje dozvole na jedan do sest meseci. Takodje, za prekoracenje brzine se moze, po zakonu, dobiti i kazna od 30 dana zatvora.

Comment

Working...
                              X