Sudar - Prijava, sudjenje... POMOC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SasaALF
    CBC Član
    • 21.01.2007
    • 25
    • Beograd

Sudar - Prijava, sudjenje... POMOC

E pa u kratkim crtama cuknuo me neki dekica (koji ne vidi i ne cuje ocigledno) i treba mi POMOC.

Sudar se desio u raskrsnici gde je drugo vozilo (koje me je cuknulo) islo pravo i imalo prednost, a ja sam dolazio iz ulice sa njegove leve strane, isto isao pravo, samo sam ja imao znak STOP.

E sada, ispred mene je bilo vozilo sa sva upaljena 4, stoji, ja ga obilazim, nastavljam pravo na raskrsnicu, pogled levo nema nikoga, pogled desno ide jugo, ali je daleko na lezecem policajcu... Nastavljam pravo, i lik me udara u zadnji bocni deo...
    Nismo uspeli da se dogovorimo nikako, sacekali smo policiju...

Kakve su mi sanse na sudjenju, i kako to sve ide? Mislim na proceduru, pominjali su mi neku izjavu za 15 dana, a sudjenje za 2 meseca...

Bilo kakav savet i iskustva ce biti od velike pomoci...
  • jevtic
    CBC Senator XXL
    • 26.11.2006
    • 729
    • beograd

pa ko te je udario ako nije bilo nikog na raskrsnici?

jugo koji je bio daleko i to još prelazio ležeći ili nešto treće?

u svakom slučaju si kriv i moraćeš da platiš neke kazne plus štetu.

u suštini bolje da si se odma dogovorio.
    ex - fabia 1.9 tdi
    golf 2.0 tfsi

Comment

• SasaALF
      CBC Član
      • 21.01.2007
      • 25
      • Beograd

Udario me je taj jugo koji je bio na lezecem, ne znam kako se stvorio tu, kao da je ubrzao i namerno me udario...

Nisam hteo iz principa da mu platim stetu koja je bila oko 50-70 eur, a meni jedno 200eur. Jer ni meni nije jasno kako me je udario... Osim namerno... Plus, sto ne vidi, cerka je umesto njega pisala izjavu a on je potpisao samo, ne cuje, panduri su se nadvikivali sa njim na ulici, i nije ni imao vozacku, jer mu je bila na produzenju ili nesto tako...

Sada, taj STOP me generalno ubija... Ali cela ova situacija na sudu ne znam kako ce da prodje, ja sam spreman i da izguram to...

Sta raditi sada?

Znam i da mogu da na.ebem ako se budem sudio... ?

HELP!

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

Re: Sudar - Prijava, sudjenje... POMOC

Originally posted by SasaALF
        E pa u kratkim crtama...sudar se desio u raskrsnici gde....sam ja imao znak STOP....
        Jel' sad jasnije kakve su ti sanse ?

Nema sanse da je namerno...
        Uostalom, nije ni bio sam u kolima, ako on nesto nije video, videla bi ta njegova cerka...

Nisi ti dobro procenio koliko je on daleko...
        Ili si ti mnogo sporo prolazio kroz tu raskrsnicu, jer kad si vec video da ce uci u raskrsnicu auto koji ima prednost, to je samo razlog da je ti sto pre prodjes...da sto pre izadjes iz nje [ kad si vec usao u raskrsnicu ]...

Verovatno ti je odvuklo paznju to vozilo sa upaljena sva 4 zmigavaca, poremetila se rutina gledanja prilikom ulaska u raskrsnicu, i eto problema...

p.s. To sto on slabije cuje...ili mozda slabije i vidi...
        Jel' ima on vozacku dozvolu - ima
        Jel' vozio registrovano vozilo - jeste
        Jel' usao u raskrsnicu u kojoj ima pravo prvenstva - jeste...

Sve te cinjenice su protiv tebe...nazalost...

Comment

• JaMaL
          CBC Senator XXL
          • 14.04.2007
          • 448
          • JaMaL

Pazi situacija je veoma jednostavna za tebe... ti si kriv kako god... jer stop je stop... u svakom slucaju...

jedina sansa koju ja vidim, a kako si ti opisao je posto te je udario u zadnji deo... a kazes da ne vidi i ne cuje... vadis na to da si isao polako preko prazne raskrsnice i da te je udario jer nije sposoban da upravlja motornim vozilom odnosno da trazis da ide ponovo na lekarski pregled...

sem toga nemas mnogo sanse... jer je znak stop zakon...

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Posto policija nece njega da goni po sl.duznosti, jer NIJE KRIV, najbolje da ga nadjes i da mu ponudis 40-50 eur i da zaboravis na sve to. Osim ako mu cerka ne izgleda opasno dobro...
            Hteo sam da kazem da tebe ceka gradjanska parnica ako hoces da dokazes da matorom ne rade sva cula ili da je hteo da te udari. A takvo sudjenje zahteva advokata, pa vestake, doktore... a to sve kosta.
            pukni malo love i zaboravi
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Zbog ovoga
              Nisam hteo iz principa da mu platim stetu koja je bila oko 50-70 eur, a meni jedno 200eur.
              HELP!
              i zanemarivanja ovoga
              samo sam ja imao znak STOP.
              ces platiti kaznu od jedno 8-10 000 din i mlatarati se par puta po sudovima + ti ostaje i u tvom dosijeu da si vec pravio prekrsaje.

Ideja da se vadis na to da je gluv ne prolazi jer je u trenutku izdavanja vozacke bio sposoban, pa je i ima, a mozes i da ga juris koliko joces i nudis mu sve i svasta, nebitno je, jer protiv tebe prijavu podnosi policija, a ne deda.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• jaksa
                CBC Senator XXL
                • 23.10.2004
                • 701
                • Novi Beograd, SC

Pokrij se usima, gledaj da dobijes sto vise olaksavajucih okolnosti i to je sve sto mozes da ucinis.

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Pa ovo je slucaj ko u South parku, ona epizoda "stari ljudi za volanom - bezte svi glavom bez obzira"
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

svasta, imao si stop i sad bi da se izvlacis na neke fore. svejedno da li je bio pijani tinejdzer bez vozacke ili starac sa alchajmerom, bez jedne ruke i noge, kriv si. ne placas ti njemu stetu, to je posao tvog osiguranja, i tu si miran. sleduje ti kazna i to je to.
                    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• SasaALF
                      CBC Član
                      • 21.01.2007
                      • 25
                      • Beograd

Auuu ali ste mi digli moral za ovo... u p.m.

Ok, sutra ce trudnica sa dvoje dece da prelazi ulicu van pesackog, i ovaj dekica ce da ih pregazi sve... I svi ce reci njenom muzu, aaa nemoj da tuzis dekicu imao je prednost...

jim_mojo
                      jedina sansa koju ja vidim, a kako si ti opisao je posto te je udario u zadnji deo... a kazes da ne vidi i ne cuje... vadis na to da si isao polako preko prazne raskrsnice i da te je udario jer nije sposoban da upravlja motornim vozilom odnosno da trazis da ide ponovo na lekarski pregled...

Ja sam na to hteo da idem... sada vise nisam siguran... Ako kazu posle toga da je sve u redu troskovi ce biti verovatno mnogo mnogo veci koje cu ja platiti verovatno...

Comment

• gt nebojsa
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 348
                        • Preljina,Cacak

i nije ni imao vozacku, jer mu je bila na produzenju ili nesto tako...
                        To da si napravio prekrsaj prosavsi kroz STOP,to stoji,mene zbunjuje druga stvar,a to je ovo gore citirano-je li deda imao dozvolu ili nije?Ako je star,postoji mogucnost da mu dozvolu produzuju svake godine,uz lekarski pregled,da bi se uverili da je i dalje sposoban da upravlja automobilom.Mozda i nema dozvolu,bas zbog te okolnosti?
                        Mada je ovo bas "na staklenim nogama",mislim da jedino ovo moze da ti olaksa,a i da jeste tako,cini mi se da bi onda mogli obojicu da vas kazne,tebe za prekrsaj,a njega za voznju bez dozvole.

Nek se javi neko malo pismeniji po ovom pitanju,pravnik,vestak i sl,ako ih ima na forumu,da ne nagadjamo vise...
                        Toyota Čačak

Comment

• SasaALF
                          CBC Član
                          • 21.01.2007
                          • 25
                          • Beograd

Nije imao dozvolu bila mu je na produzenju....

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Prilikom predaje zahteva za produzenje (zamenu) vozacke dozvole dobija se potvrda sa kojom se moze voziti do resavanja zahteva (dobijanja nove, produzenje, vazenja, odbijanja zahteva) tako da ti ni to ne pomaze.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• gt nebojsa
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 348
                              • Preljina,Cacak

ne citirati post iznad
                              U redu,stoji.
                              A zar i u slucaju da ce biti odbijen za produzenje dozvole moze da vozi do formalnog stupanja na snagu?
                              Znaci lekar utvrdi da doticni nije vise sposoban da vozi,al' on i dalje moze da "tera" dok ne dobije resenje?!Logicno...

Poruku izmenio: sri98
                              Toyota Čačak

Comment

Working...
                              X