Sve u svemu otprilike duplo skuplje nego u majcici Srbiji....
Visina kazne
Collapse
X
-
-
Evo jos jedne vesti kao potvrde onome o cemu sam pisao:
Ona kaže da se kilometarska kolona polako kretala kroz Klisu vraćajući se sa aeromitinga na Čeneju i da je vozač crnog jaguara nenormalno jurio i obilazio kolonu automobila u kojima su mahom bile porodice sa decom.
Prema nezvaničnim informacijama, do udesa je došlo na samom mostu kada je jaguar prešao u suprotnu traku kako bi obišao kombi u kvaru i tom prilikom udario u floridu koja mu je dolazila u susret.
da, nije bio jedini, od Čeneja sam prebrojao jedno 5 "nestrpljivih" vozača koji su obilazili kolonu i onda se "uštekavali" kada naiđe neko iz suprotnog pravca. Jedan od njih mi je zapao za oko, bio je to prepoznatljivi crni džip NS tablica koji se često može videti nepropisno parkiran na trotoaru ispred Gondole.
Comment
-
-
Originally posted by sw.bricknisu u svetu ljudi disciplinovani zato što su takvi rodjeni, već što je sistem kreirao pojedinačnu i kolektivnu svest a metodom primene kazni i redovno podseća.
So true. Recenica koja, po mom misljenju, sumira 90 posto, kako patriotskih tako i "izdajnickih"stavova na temu:"mi smo takvi, a ovi drugi su onakvi". Razlika izmedju balkanskog goveda i srednjeevropskog prefinjenka je u par generacija doslednog drzanja batine nad glavama. Do 1880-tih i Londonci su srali po ulicama, pa vidi sad kako su fini: prosta stvar...
@djukic
Registracija duplo skuplja nego u Srbiji? Nije, vec duplo jeftinija, relativno gledano. dfastu treba pola plate da registruje dva auta, a tebi jedna (prosecna, republicka) samo za Bendzu, n'est-ce pas? =]"Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
-
Nije tacno.
Na zapadu je ODVOJENO ono sto se u Srbiji zove "registracija".
Osiguranje je JEDNO a godisnje drzavne takse su DRUGO.
Ovo je bila cena za drzavne takse a NE za osiguranje koje ide posebno.
Taksa zavisi od starosti i klase vozila i kad je prvi put upisano u registar a osiguranje kao i svuda od odnosa bonus/malus kao i od starosti vozaca i vremena otkad ima vozacku.
U Belgiji za Saab od 2L 1993. je taksa oko 470 eura a osnovno osiguranje oko 720 eura za skoro najmanji bonus a bez malusa.
Comment
-
-
Originally posted by dfastOsiguranje kako sam gore naveo, plus taksa za puteve 392e za Vectru, i 144 za swifta. Uz ovo dodas jos tehnicki jednom godisnje koji je do 50e kako gde i to je to. Znaci mene dodje registracija za Vectru (392+250+50=692e) i za swifta (144+200+50=394e)
Evo da izracunam i za tvoj auto, taksa za puteve za disele je dosta skuplja plus tezinska kategorija 1480kg, (270 osiguranje sa tri godine popusta + 1288e putevi + 50 tehnicki = 1608e) Tako je kad vozis disela ovde
Samo da napomenem ovo je osnovno osiguranje koje je najeftinije u ponudi, ima desetine kuca koje osiguravaju i po visim tarifama i nude dodatne stvari u paketu.
Pritom, principijelno ostaje da za jednu platu u nekoj od evropskih zemalja mozes da registrujes/osiguras pomenuti Saab, zar ne? E, pa to isto mozes i u Srbiji, mozda. Znaci standard nam je isti, blago nama ovdi..."Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
Comment