Upotrebljivost seta za brzo krpljenje gume

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Ja sam se samo salio s obzirom da neki vozaci i muskarci a ne samo zene BAS NISTA ne znaju oko auta. Ne daj boze ni da treba nesto, ali eto.
    Nije problem sa tim setom u lokalu vec kad se negde krene na dalje pa se desi defekt.
    Ta bocica je toliko jevtina da stvarno nije problem da je svako ima u gepeku bez obzira ima li ili nema rezervni tocak.
    Mislim da je ovde vaznije nauciti vozaca da pazi i na vreme "primeti" da je guma izbusena a ne da vozi tako i eventualno odvoji gumu of felne. Onda vise ne pomaze nista osim vulkanizera a moze biti i guma unistena ili znatno ostecena.
    Za efikasnu upotrebu bocice treba prvo naci ekser ili to sto je probusilo gumu sto nije lako a skoro nemoguce nocu osim uz mnogo srece.
    U tom slucaju je LAKASE i sigurnije zameniti tocak.
    Za mene je zapravo genijalna stvar bocice to sto ona moze da napumpa gumu.
    Neko bi rekao da nema veze da li je ekser jos zaboden. Pa... zavisi.
    Moze i da drzi dobro sa njim ali ne mora da znaci.
    Postoje najmanje dve vrste sadrzaja bocice koje se bitno razlikuju.
    Jedan je tecnost za vulkaniziranje kao redak lepak i ne vidi se nista kad se skine guma sa felne a druga je masa kao testo koja treba da se prvo izvadi pre nego sto se stavi chep (popravlja) takva guma.
    Jos jednom obratite paznju sta pise na bocici za koju maksimalno velicinu gume je predvidjen sadrzaj da ne bude da treba dve (vise od jedne) bocice za neku vecu gumu.

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Zene mahom ne razlikuju levi i desni zavrtanj, prema tome zamena tocka moze da se iskomplikuje.
      Ili dizu roletne ko mornaricku zastavu - iz sve snage, do kraja!!
      Al zato znaju da upravljaju ves masinama bez greske

Mozda taj kit i nije lose resenje za nase gospodje...
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• agw
        CBC Veteran
        • 20.04.2008
        • 125
        • Novi Sad

Pre 6 meseci sam kupio Kiu Picanto. Sa njom se ne dobija rezervni tocak vec kit koji se sastoji od veoma solidnog kompresora i boce sa nekom vrstom lepka za gumu. Proizvodjac je Continental. Boca se navrne na kompresor i normalno se naduva tocak. Vozi se tri kilometra brzinom do 80km/h i onda se doduva do zeljenog pritiska. Ne preporucije se da se ovako vozi duze od 200km.

Diler mi je obecao da ce mi nabaviti besplatno mali rezervni tocak iz Nemacke. To obecanje nikada nije ispunio. Ja sam u medjuvremenu na jednom otpadu nasao rezervni tocak za 20€. Prodavac je rekao da je za VW ili Opela. Probao sam ga i odlicno je pasovao na Kiu. Nosim ga kad idem na duzi put. Uvek imam sliku razderane gume ili iskivljene felne kada kit ne bi pomogao.

U medjuvremenu sam na mesto rezervnog tocka instalisao toroidni rezervoar za gas pa tocak moram da nosim iza sedista jer ni mali ne moze da stane u Kiin prtljaznik.

Comment

• Ljubo
          CBC Senator
          • 18.10.2005
          • 278
          • Kraljevo

Da li neko zna gde ima da se kupi ovaj Continentalov set za krpljenje guma?

hvala unapred!

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

ima kod mene nesto slicno. oridjinale iz fiata pena sa kompresorom! ako te zanima PP
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• djape1977
              CBC Senator XXL
              • 08.03.2008
              • 401
              • bg
              • fiat 132 i lada 2103

Re: Upotrebljivost seta za brzo krpljenje gume

s obzirom kolike su rupe po putevima ipak se ne oslanjam na sprej! u vise navrata mi se desilo da okinem u toliku rupetinu da se iskrivi felna i/ili odlepi guma od felne i tu sprej ne pomaze. 2002. sam na putu Valjevo - Mionica po mraku sa oko 50km/h pogodio takvu rupetinu da su mi se obe leve felne iskrivile i obe gume ispustile. e to je bila situacija za plakanje!
              proslo leto sam u glavnoj ulici u Zemunu isekao gumu bar na 5 cm duzine sa strane penjuci se na ivicnjak. postavili su kurvini sinovi nove ivicnjake na avijaticarskom trgu, nisu visoki, dozvoljeno je parkiranje ali su ostre ivice kao zilet!

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

I ja mislim da treba imati ipak i rezervni tocak jer sprej samo za manje rupe moze da pomogne meni se jednom desilo da su mi u servisu pistoljem zavrnuli srafove a pistolj je bio ocigledno podesen da extra jako stegne znaci jahao sam sa svojih 90-ak kg na kljuchu 5 minuta i shebao cipele dok nisam odvrnuo

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

sto neko rece
                  gdegod da krenes u nasoj zemlji, ortak moze da ti donese rezervni tocak od kuce za sat ipo
                  Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• boskombo
                    CBC Član
                    • 12.05.2008
                    • 86
                    • Beograd

Rezevna guma obavezna ili ne?!

Interesuje me da li po novom zakonu vozaci moraju u kolima da imaju rezevni tocak? To pitam, jer posedujem auto koji ima plin, te mi rezevni tocak zauzima pola gepeka! Cuo sam da na nekim novijim automobilima i ne postoji rezevnih tocak, vec imaju preparat sa nekom vrstom pene koja se preko kompresora upumpa u probuseni pneumatik i u dodiru sa vazduhom, tj cim naidje ta pena na otvor na gumi, ona je automatski zapecati? Gde je moguce kupiti takav preparat i da li bi to moglo da prodje kod pandura umesto rezevnog tocka?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Sprej radi svoj posao i to jako dobro, ja sam tu marku što je spomenuo vujke uduvao po pola u zadnje točkove zato što su ispuštali povremeno (nove gume i ventili, verovatno problem do felni) i sad drži pritisak kao lud.

Kod upotrebe spreja na putu vam dizalica svakako treba, ni jedan sprej nemože da podigne auto nego će uduvati jedno 20-30% i stati, podizanje kola obavezno (bar iz mog iskustva), a drugo poželjno je imati kompresor pa doduvati gumu ili odmah, ili posle 20KM, pošto je cilj voziti odmah tu neku preporučenu kilometražu, da se smesa pravilno rasporedi po gumi.
                      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                      11.04. 0:12 #2
                      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• kolibarko
                        CBC Član
                        • 13.01.2009
                        • 34
                        • Salakovac
                        • ford sierra , bmw e21 golf mk1

najedenostavnije resenje je da imas pri sebi cepove za krpljenje guma i mali alat kojim se isti ubaciju

Comment

• stevak
                          CBC Senator XXL
                          • 31.05.2009
                          • 1215
                          • Zemun
                          • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by kolibarko
                          najedenostavnije resenje je da imas pri sebi cepove za krpljenje guma i mali alat kojim se isti ubaciju
                          Uz to, i portabl mašinu za balansiranje na kolima.
                          ex SAABotražitelj

Comment

• stevak
                            CBC Senator XXL
                            • 31.05.2009
                            • 1215
                            • Zemun
                            • Saab 9000 cs 2.0T

Re:

Originally posted by overspeed
                            I obratite pazhnju na datum proizvodnje, kad su ovakve stvari u pitanju bolje je da je proizvod shto novijeg datuma...
                            Ne mora da znači da neće valjati. Imao sam Sonax kupljen u Nemačkoj još negde '85-e, i pre par godina odradio posao odlično. Posle kupio istu marku kod nas, samo nešto manja boca, ali ipak dovoljna za putnička vozila, i nije mi odradio posao.
                            ex SAABotražitelj

Comment

• kolibarko
                              CBC Član
                              • 13.01.2009
                              • 34
                              • Salakovac
                              • ford sierra , bmw e21 golf mk1

Originally posted by SAABotražitelj
                              Originally posted by kolibarko
                              Uz to, i portabl mašinu za balansiranje na kolima.
                              u svakom slucaju manje prostora zauzima nego te razne dzidza midze koje pominjete a o efikasnosti da ne govorim
                              ceo alat za ubacivanje cepova zauzima prostor kao dva manja strafcigera,sve iole ozbiljne vozace koje znam , kad kazem ozbiljne mislim na profesionalce koji predju nedeljno 2-3 000 km imaju ovaj alat za ubacivanje cepova ai ja ga takodje imam u kolima,
                              iz licnog iskustva znam da kad ubacim cep u gimu, ne razmisljam o njoj do sledeceg eksera ili sta god vec

Comment

• stevak
                                CBC Senator XXL
                                • 31.05.2009
                                • 1215
                                • Zemun
                                • Saab 9000 cs 2.0T

Druže, a šta da se radi kad se probuši guma na nekom sporednom putu (da ne kažem u vukoyebini), u mrklom mraku, na blatnjavom terenu, a uz to, ne voziš ti, nego si auto dao ženi. Kako onda naći rupu koju treba da zakrpiš?
                                ex SAABotražitelj

Comment

Working...
                                X