Astra '97 1.6 automatik

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Astra '97 1.6 automatik

Postoji neka ponuda za Astru 1997 1.6 karavan, automatik, klima. Navodno u odlicnom stanju, cijena 3500 evra. Nisam u prilici da pogledama auto licno vec moj cale.

Pretpostavljam da je to X16XEL(Ecotec) motor, zna li neko bolje od toga?

Zna li neko koji je automatski mjenjac isao u ove Astre?

Neke posebne mane ovog motra, mjenjaca, auta generalno?

Kakva je sa korozijom u odnosu na Kadetta '90 kojeg treba da zamijeni?

Sa cijenama odrzavanja u odnosu na Kadetta '90?

Prolazi li sa venturi plinom, da li je zbog necega nepogodoan za konverziju na plin?

Nazalaost nemam vremena da orem po internetu, tako da je svaka pomoc dobro dosla
    Difference between man and boys is the price of their toys
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Dopuna:

Motor je 16szr, dakle monopoint, 55Kw prema saobracajnoj. Elem pase plinu i jeftinijem odrzavanju. Sto se tice korozije ima samo tragove oko tablice na zadnjim vratima.
    Mjenjac lijepo salta, veli cale mada ni on, a ni ja nemamo nikakvog iskustva sa automaticima. Prekasno sam procitao onaj test sa prebacivanjem iz N u D na leru i vremenom reakcije, tako da je to propusteno.

U svakom slucaju auto nije odmah na prodaju posto covjek ceka da mu sin uveze drugi iz Svicarske pa ce da se razmatra do daljnjeg.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ako je sveži uvoz iz CH ne moraš mnogo da brineš, tamo je tehnički pregled rigorozan.

ali obrati posebnu pažnju na koroziju, auti iz CH su tradicionalno poznati po oštećenoj limariji usled besomučnog bacanja soli.
      mehanika je ok, suvi su motori i sve to, ali korozija u toj klimi žestoko napada.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

Uvezena je valjda 2004, kod nas je granica na uvoz sedam godina starosti. Ovdje kod nas nije presla skoro nista, barem su takve informacije. Izvor informacija je tetak posto auto nije u gradu gdje ja zivim.

Klasika znaci, uvezao penzioner da mu se nadje i da ima sta da pazi, mazi i voli, ne i da vozi

Comment

• nijebitno
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2006
          • 629
          • Modrica

PS: Rodjak mi je mehanicar u Svici, i u njihovom zitu smo zasijali kukolja koji su zamalo bili iskorijenili

Comment

Working...
          X