Dilema oko francuza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DareSWE
    CBC Član
    • 10.05.2008
    • 14
    • bgd

Dilema oko francuza

Pozdrav svima!
    Imam veliku nedoumicu oko kupovine auta...dakle treba mi auto za oko 80% gradske voznje i eventualno neki izlet van grada....izbor je pao na sledeca dva: Reanult megane 2 iz 2003-2004 1.6 16v oko 113ks sport oprema sa oko 80-90 000km....drugi auto je Citroen C4 2004 motor 1.6 16v 110ks slicna kilometraza ....ne znam kada se na ovim modelima radi veliki servis i uopste neka zapazanja od vlasnika ili poznanika....unapred hvala na odgovorima....
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Pozz i dobrodoshao na CBF, na pravom si mestu

Prvo isposhtuj redovnu proceduru i predstavi se. Ja lichno nemam iskustva ni sa jednim od dva automobilia koje si naveo, ali bi moj izbor definitivno bio C4, jer je faktichki generaciju mladji automobil od Megana 2, a to u modernoj, dinamichnoj, auto-industriji znachi mnogo tehnichko-tehnoloshkog napretka. Mozhda najvazhiji od svega je onaj bezbednosni aspekat, tu je C4 definitivno bolji od tog Megana, i to ubedljivo.

Elem, prolistaj bazu foruma, bilo je priche o tim modelima vishe puta...

Pozz
    http://www.bmw.tv

Comment

• DareSWE
      CBC Član
      • 10.05.2008
      • 14
      • bgd

Pozdrav za tebe sto si mi brzo ogovorio....nadam se da ce i ostali koji imaju neka iskustva oko navedenih modela podeliti samnom misljenje...duze vremena citam ovaj forum a sada trenutno se razmisljam o kupovini pa reko da poslusam neke savete .....
      pozdrav svima!!

Comment

• click
        CBC Veteran
        • 13.09.2007
        • 128
        • Beograd

C 4 je samo dizajnom mladji automobil, jer se pravi na bazi Puga 307, koji je konstrukciono stariji od Meg II.
        U pogledu bezbednosti, oba imaju pet zvezdica, pri cemu C4 ima 35 poena, Meg II 33 poena u zastiti putnika. Interesantno je da je C4 za upozorenje o nevezanom pojasu dobio dva poena, a Meg II 1 poen, tako da je fakticka razlika gotovo neznacajna.
        Moje misljenje je da koji god od pomenuta dva modela da uzmes, neces pogresiti. Samo trazi onaj koji je u boljem stanju, sa poznatom servisnom istorijom i po mogucstvu od prvog vlasnika

Comment

• DareSWE
          CBC Član
          • 10.05.2008
          • 14
          • bgd

Pozdrav momci!Click da li mozes da mi kazes na koliko se kod C4 radi veliki servis? postoji jedan u sx opremi u principu sva oprema sem koze presao 95 000 km u dosta dobrom stanju...imao je 2 vlasnika do sada ....treba da ga pogledam uzivo ovih dana...

Comment

• click
            CBC Veteran
            • 13.09.2007
            • 128
            • Beograd

U EU na 120.000 km, kod nas obicno preporucuju skracenje intervala na 60.000 do 90.000 km. U svakom slucaju, ja bih ga odradio odmah (odnosno nakon 1000 km bez obzira na cifru na cajgeru)

Comment

• DareSWE
              CBC Član
              • 10.05.2008
              • 14
              • bgd

Posle puno razmisljanja odluka je doneta izbor je C4...hvala Clik-u i Overspeed-u na razmeni misljenja....uskoro cu okaciti slike...
              Pozdrav svima!

Comment

• click
                CBC Veteran
                • 13.09.2007
                • 128
                • Beograd

Super! Srecno

Comment

Working...
                X