Mada, bilo je vec ovakvih prica, jer nisi ti prvi koji je imao tu dilemu...
Rezultat price je otprilike uvek ovakav :
Alfa 147 je skuplji auto [ za iste pare, Stilo ce biti mladji ]
Alfa je skuplja za odrzavanje [ i, to ne malo ]
Alfa se bolje vozi
Alfa je bolje uradjena unutra
Stilo je prostraniji auto
Stilo je sa znatno bogatijom opremom, a za manje pare [ standard je bio 6x vazdusni jastuk, ABS, ASR, dual-drive servo, itd...itd...Za kasnija godista je osiromasen sa standardnom opremom... ]
Stilo je jeftiniji za odrzavanje
Medjutim, radi pravog poredjenja, moras reci sa kojim motorima te zanimaju ta dva auta...
U principu ono sto ti je Nesa rekao zavisi sta hoces koliko si spreman da ga platis i odrzavanje se podrazumeva, generalno Alfa je bolji auto ali i zavisi o kojim motorima pricamo dizal ili benzin, koja kubikaza godiste opremu itd, ajde malo blize informacije sta te interesuje kod oba modela mislim sta ti je presudno da bi se odlucio za ovaj ili onaj, da li je to oprema za te i te pare, da lije osecaj u voznji itd...
Money will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES
Imao sam istu dilemu. Jurio sam 147 i na kraju ukapirao da mogu da nadjem samo 1.6 - 2001. za 7.000 da nesto vredi, a to po gradu trosi bas lepo. Za JTD sigurno ti treba jos 1.000 da je sredis kako valja.
Alfa je bolji, lepsi i kvalitetniji auto od Stila, ali je sa druge strane i skuplja za odrzavanje. Ne znam koliko si spreman da izdvojis, ali racunaj da ti za Alfu treba bar 8.000.
Za te pare mozes da kupis super Stila sa 3v, prilicno mladjeg sa mnogo opreme i JTD motorom. Samo je tesko naci primerak sa relativno pristojnom kilometrazom.
Stilo je sasvim OK za te pare. Atraktivan dizajn, odlicni motori. Sa elektornikom ces imati nekih problama, ali nista strasno. Kvalitet plastike i zavrsna obrada nije kao kod Alfe, ali je i cena manja.
Vidjao sam i lepe primerke 1.6 sa plinom, ali mogu ti reci da ovaj JTD ide ko mecava. Ja sam presao iz Mondea u Stilo, pa se nisam razocarao. Moj je sa najnizim nivom opreme, a ima neke stvari koje Mondeo nema, a bio je srednji nivo.
Medjutim, svim silama cu se truditi da mi sledeci auto bude Alfa.
Ako imas pare i mozes da je odrzavas - uzmi Alfu. Pre toga, ipak, informisi se dobro. Ovde imas dosta tema.
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Jes da sam Fiatisa ali definitivno 147. Nisi govorio o novcu tako da ti necu o tome nista govoriti, sve ti je vec kazano u prethodnim postovim.
Inace, Semijev Stilo je stvarno do 0 0.
Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Evo da kazem koju rec jer sam nedavno prodao svoju 147....kao sto su ti kolege rekle u gornjim postovima dobru Alfu JTD ne mozes da nadjes ispod 10.000 evra trenutno, ako i nadjes imaces ulaganja u startu i toliko ce te izaci.....znam jer sam trazio intenzivno auto i gledao sve sto se moze kupiti kod nas... ja sam imao 8v sa svim sto mozes da zamislis (dvozonzka klima, navigacija sa displejom u boji, kozna sedista, ABS, ASR, VDC....itd) i mislim da je dovoljno snazan motor za nekog prosecnog zahtevnog vozaca, a 16v sam gledao da kupim i njega nema na prodaju nigde kod nas jer ni napolju ne zele da ga se odreknu tako lako (citaj izaci ce te mnogo skupo da ga uvozis a ovde ga nema).......ako kupis Alfu koja je dobra nista vise neces placati za odrzavanje nego za Stila dizela (mali servis je mene kostao 6300 din u Subotici) ali ces dosta vise morati da izdvojis da bi je kupio.....sto se ostalih nijansi tice vec su ti kolege gore rekle sve, ako imas neko pitanje za Alfu stojim na raspolaganju, Stila nisam vozio i ne zelim da se moji komentari zasnivaju na onome sto sam cuo od nekog desetog......jedino sto ti je jako bitno kod oba modela, JTD se u Italiji jako puno vozi, i kad takav auto stigne kod nas on je vec presao puno kilometara pa je samim tim i logicno da se neki kvarovi javljaju (svi se cude kako se ti kvarovi javljaju kad je auto presao 100 ili 150k ali to je zabluda) ... redovno servisiran JTD je odlican motor i mislim da ako ga kupis u dobrom stanju neces pogresiti...
Pozdrav Milos
ja sam imao slicnu dilemu, hteo sam alfu 156, za nekih 7-8 k al to je max 2000. godiste bilo pa sam se na kraju odlucio za stila, jeftinije odrzavanje i zaista mnogo opreme ( u ranijim modelima), nekako Stilo je Best Buy sto se polovnih kola tice =]
Uzmes zutog stila i zatamnis mu stakla kao sto je Semi uradio, i bog da te vidi
Da bolji je Stilo kao Semijev,ima dimnu zavesu u osnovnoj verziji Sala.Alfa je stvarno bolja u svakom pogledu,ali ako uzmes pare na gomilu i pogledas,mozes kupiti znatno mladjeg Stila od Alfe.Drugo,ko vozi Alfu,veca je sansa da je neki Karter nego ako je vlasnik Stila,znaci u Stilu ostaje vise zivota za drugog vlasnika.Za razliku u novcu mozes Stilo da sredis,chip.tockovi muzika i ostalo pa da bude mnogo jak.Sve se na kraju svodi na kolicinu para.Ako krenes od 10.000 pa ulozis jos koju da bi preneo sredioo detalje,eto tebe skoro na novom Bravo koji je ipak Tita za gore pomenute.
Nastavljam u OFF
Nije bas vrhunski ali tu je negde... Ako vas nesto zanima u vezi sa novim Bravom otvorite novu temu pa slobodno pitajte... P.S. Nisam stigao na prosli skup, ali cu verovatno stici na sledeci pa da lepo vidite auto...
Comment