Jos jedna dilema oko Fiata(Abarth?!)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Originally posted by TheOne
    Aha znaci tako...pa sto se tice tog menjaca ja sam gledao i neku alfu 147 isto sa ss menjacem. Znaci da se manem toga?

n.p.r
    http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=47596
    Pa ako si vec razmisljao na temu 147, ne bi trebalo da se dvoumis uopste!
    Koliko se secam, vreme promene brzine SS je oko 0.6 sekundi, sto je u svakom slucaju brze nego sto ces ti to raditi sa manuelnim u skoro 90% slucajeva, realno koliko ces cesto stresirati sinhrone tako sto ces da silujes rucicu u svakodnevnoj voznji?!
    Ne treba se opterecivati sa tim, po Carfolio specifikacijama 147 SS do 100 stize za 9.3 sekunde, dok bi sa manuelnim trebalod a bude ispod 9 sekundi, ali kako rekoh realnost je drugacija! =]
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Darko
      CBC Senator XXL
      • 29.03.2005
      • 528
      • Beograd

Originally posted by starac vujadin
      U ovom slucaju se radi o najsporijem selespeed menjacu zbog cega do 100-ke ubrzava daleko iznad 10sec, sto je jako los rezultat. Kasnije su zbog toga ugradjivali manuelni s kojim je ubrzavao oko 8,5, sto govori da ce i prosecni vozac u nekoj srednje ostroj voznji ubrzavati bolje.
      Obaska sto je i problematican u slucaju kvara.
      Netacno. Licno izmerio 8.5 na GPS-u na primerku koji sam probao. Jako uskoro uzimam istog tako da mozes i sam da opovrgnes te tvrdnje.

Dalje... Nema tu neke prevelike price, auto jednostavno u mnogo cemu nije pratio konkurenciju i sa tog stanovista jeste promasen model. Medjutim, za te pare kooliko kosta i za opremu pa delom i performanse koje ima je meni idealan.

I da, selespeed je sve samo ne spor, dakle kao sto neko gore rece, ako znas da saltas kako treba reci ces jeste spor u nekim situacijama. Medjutim u svakodnevnoj, obicnoj, normalnoj voznji je sve samo ne spor.

EDIT:

Taj od 8500 sto si video, http://www.polovniautomobili.com/aut...i.php?id=54620, je bivsi auto od decka ovde sa foruma, nick mu je Stilo Abarth i decko je imao poprilican udes sa njim u NS i prodao ga, retard iz Krusevca ga je popravio i eto novog i malo vozenog ga prodaje sad, cak je dobio naziv koji ni fabricki nije imao, RS SPORT, nije nego... Dakle zaobici u sirokom luku.

Comment

• TheOne
        CBC Početnik
        • 20.05.2008
        • 8
        • Beograd

A onaj drugi Abarth sto je od 7700?
        http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=54113
        jedina razlika koju sam video od 8500 i ovog je sto nema kozu i drugaciji su izduvi i to je to? Zna li neko nesto o ovome iz kovina?
        EDIT:
        Hvala ti puno za inormaciju o ovom!

Comment

• Darko
          CBC Senator XXL
          • 29.03.2005
          • 528
          • Beograd

Taj je otpao licno meni iz kombinacije jer nema 17" bez kojih ga sigurno ne uzimam i sto itekako sumnjam u tih 54.000, pogledaj sedista na sta lice. To ne moze posle 54.000 da bude...

Bio je u NS jedan zuti za 7800, ovako na oko super ali je nazalost odmah i prodat...

Evo ti slike od ovog od 8500:

Comment

• TheOne
            CBC Početnik
            • 20.05.2008
            • 8
            • Beograd

Uh pa gde onda traziti/gledati/pipati...

A leba ti...kako mu je dao damage...
            Ako nista bas ga je lepo "ispeglao"

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Netacno
              Ipak, tacno.

Ovo je najbolje sto sam nasao od merenih podataka za tzv. Abartha...

Comment

• Darko
                CBC Senator XXL
                • 29.03.2005
                • 528
                • Beograd

Nazalost, nemam log sa GPS da ti dokazem no kao sto rekoh ako si voljan imaces uskoro priliku da se licno uveris da to sto pise tu nije bas tako. I to ne tvrdim ja ima dosta ljudi koji su merili Abartha i dobijali neke slicne cifre koje se vrte oko 8.5.

Dakle, evo ja sam odvojio magicnih 3 min i ne znam ni sam kako uspeo sam da nadjem neke bolje rezultate...

Testova po casopisima ima svakakvih i odavno ne verujem ti merenjima. Bas iz raloga sto na 10 tvojih primera koji kazu jedno ja mogu da nadjem 10 koji kazu drugo:

The 2006 Fiat Stilo Abarth 2.4 and 50 000 other cars made since 1900. Specifications. Pictures. Ratings. Discussions.

View complete technical specifications for 2001 Fiat Stilo 2.4 20v Abarth. Includes performance data, fuel economy, dimensions, engine details, and more.

Evo ovo je rezultat upita na Google-u na izraz "stilo abarth 0-100" i to su rezultati na brzinu samo sa prve strane.

Comment

• Darko
                  CBC Senator XXL
                  • 29.03.2005
                  • 528
                  • Beograd

Originally posted by TheOne
                  Uh pa gde onda traziti/gledati/pipati...

A leba ti...kako mu je dao damage...
                  Ako nista bas ga je lepo "ispeglao"
                  Nema pravila, realno ih je malo i od toga sto dodje ovde pola ne valja nista tako da treba biti uporan i traziti....

A za ovo drugo, imas njegovu temu u Automobili clanova pa prelistaj kad imas vremena.

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Originally posted by Darko
                    Nazalost, nemam log sa GPS da ti dokazem no kao sto rekoh ako si voljan imaces uskoro priliku da se licno uveris da to sto pise tu nije bas tako. I to ne tvrdim ja ima dosta ljudi koji su merili Abartha i dobijali neke slicne cifre koje se vrte oko 8.5.

Dakle, evo ja sam odvojio magicnih 3 min i ne znam ni sam kako uspeo sam da nadjem neke bolje rezultate...

Testova po casopisima ima svakakvih i odavno ne verujem ti merenjima. Bas iz raloga sto na 10 tvojih primera koji kazu jedno ja mogu da nadjem 10 koji kazu drugo:

The 2006 Fiat Stilo Abarth 2.4 and 50 000 other cars made since 1900. Specifications. Pictures. Ratings. Discussions.

View complete technical specifications for 2001 Fiat Stilo 2.4 20v Abarth. Includes performance data, fuel economy, dimensions, engine details, and more.

Evo ovo je rezultat upita na Google-u na izraz "stilo abarth 0-100" i to su rezultati na brzinu samo sa prve strane.
                    Ti si postavio internet portale sa fabrickim podacima - ja sam postavio rezultat iz vrlo renomiranog casopisa koji MERI podatke, ima svoju aparaturu, iznajmljuje staze za svoja merenja, ima ekipu profesionalnih vozaca, cak i ucestvuje na 24h Nurburgringa sa svojom ekipom, a internet novinar provoza auto 100km i napise svoje utiske. Nije lose sto se tice utiska i to je takodje vrlo bitno, ali kad smo kod egzaktnih merenja kvalitet tih podataka ne moze da se meri - kao kad bi se uporedjivala dopisna skola i naucni institut.. Od engleskih glasila samo Autocar meri sve podatke. Ne mozes da nadjes 10 merenja koja ce ti odgovarati jer ne postoje. Postoje ako nadjes test sa manuelnim menjacem, anjih nema mnogo

Jos jedan primer da se bez obzira na tacnost i autoritet dokaza i njegovog izvora priznaje samo ono sto nam prija ocima i usima. Sto se tice verovanja/neverovanja u ocito to je vise filozofski problem...

Comment

• Darko
                      CBC Senator XXL
                      • 29.03.2005
                      • 528
                      • Beograd

Nisu ni ti drugi eto tek tako to napisali. I opet ti kazem, ne tvrdim ovo samo ja, imas po internetu brdo tekstova na tu temu. Ne volim da lupetam o necemu o cemu ne znam... Na stranu testovi i sve to, rekoh ti, ja sam ga merio uz pomoc GPS-a i izaslo je 8.5 Svojim ocima toliko verujem a u GPS nemam razloga da sumnjam...

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Ne znam da li Stilo Abarth ima elektronsku kontrolu stabilnosti (a pretpostavljam da ima), jer postoji OGROMNA razlika u merenju ubrzanja sa ukljuchenom i iskljuchenom kontrolom stabilnosti. Lichno sam se nedavno uverio sa svojim autom, sa iskljuchenom kontrolom stabilnosti auto do 100 km/h ubrzava blizu cele sekunde bolje (rekao bih 0,6-0,8 sec).

Zapravo, ova razlika nije rezultat dejstva el. kontrole stabilnosti nego elektronske kontrole trakcije koja je bar kod mene "integrisana" u ASC. Ako je isti princip i kod Stila - onda te razlike mogu da budu rezultat upravo toga, da li je ubrzanje mereno sa ukljuchenom ili iskljuchenom el. kontrolom stabilnosti.

BTW. Na carfolio.com za Stilo Abarth daju podatak ubrzanja od 8,9 sekundi, i to za verziju sa manuelnim menjachem.

Kad sam vec "tu", chak i da ubrzanje kod Abartha traje 8,5 sec, ne zamerite ali mi je i to poprilichno losh rezultat. Sa svojih 2400 ccm, 221 Nm i 170 KS na 1320 kg tih 8,5 (o 10+ i da ne govorim) mi deluje iznenadjujuce sporo Samo i jedino poredjenja radi, ja imam istu snagu, 11 Nm manje i 150 kg vishe a auto ubrzava nominalno 8,2 sekunde, i to sa ukljuchenim ASC-om. Kao shto rekoh, sa iskljuchenom kontrolom trakcije to vreme ide i ispod 8, i to osetno.

Ako neko zna u chemu je "kvaka" neka kazhe. FWD? Sudeci bar po brojkama, taj selespeed je onda stvarno prespor...
                        http://www.bmw.tv

Comment

• Darko
                          CBC Senator XXL
                          • 29.03.2005
                          • 528
                          • Beograd

Ima ESP i ASR naravno i ASR moze da se iskljuci i naravno da se vreme u oba slucaja razlikuje.

Problematican je u samom startu tj kod pokretanja, kao da se ponekad "zamisli" pa pocne da pusta kvacilo.

I naravno kao sto rekoh gore, ovo uopste nije jurilica neka, cak je i meni zacudjujuce spor u odnosu na ono sto bi trebalo da bude sudeci po snazi, tezini i slicno. Medjutim ljudi su u zabludi sto se tog selespeeda tice, bio sam i ja naravno, pogotovo kao neko ko se grozi italijanskih kola i ceo zivot sto znam je bilo nemac nemac i nemac. Kad sam probao auto sa selespeedom shvatio sam da to nije bas tako kako mnogo predstavljaju...

Ono sto mene privlaci kod toga auta je sto za toliko koliko kosta, ne moze se nadji auto koji i izgleda i koji ima toliko mnogo opreme koja je pojam i za mnogo vecu klasu. Performanse su tu pa recimo kolateralna steta iako je auto sve samo ne spor. Drugo je sto po pitanju istih ne prati konkurenciju, sto je verovatno i jedan od razloga za njegov neuspeh...

Comment

• TheOne
                            CBC Početnik
                            • 20.05.2008
                            • 8
                            • Beograd

Uh duze vremena me nije bilo obaveze i ostalo...
                            Odustao sam od abartha...
                            medjutim ovaj mi je zapao za oko ima li bilo ko informaciju sta kako,kakav je itd. Ima sve ali sve sto meni treba crvena boja(znam znam), panorama krov, cd, klimu(ne auto ali jbg).
                            Informacije iz prve ruke?!
                            http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=56888

Comment

• TheOne
                              CBC Početnik
                              • 20.05.2008
                              • 8
                              • Beograd

ae drugari pomagajte
                              E da i zanima me da li znate gde moze stilo da se otera da se proveri ispravnost, sta treba a sta ne da se radi na njemu itd. Pozdrav i hvala unapred

Comment

• neshaoct
                                Banovan
                                • 18.08.2007
                                • 1754
                                • Beograd, Rakovica

...pogledaj temu :
                                http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... &start=100

Tu imas napisana iskustva sa raznim servisima, pa se odluci za jedan od njih gde mozes proveriti Stila pre kupovine...

Comment

Working...
                                X