alfa romeo 146 1.4 tspark 2000. godiste

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • arbiter
    CBC Član
    • 20.03.2008
    • 45
    • sarajevo

alfa romeo 146 1.4 tspark 2000. godiste

evo, kao sto navedoh, nadjoh na prodaju alficu po pristupacnoj cijeni. kakva su vasa iskustva s ovim autom? mnogi kazu da su alfe nepouzdane i slicno, ali ne vjerujem ja previse u to, pogotovo ako dolazi iz usta vlasnika golfa II.
    sve sugestije i komentari su dobrodosli.
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Ja vozim takav auto samo 2 godine stariji, po meni za te pare nema boljeg auta...Odrzavanje je kao i za bilo koji drugi auto tog godista/klase...Pouzdana je dovoljno

Comment

• arbiter
      CBC Član
      • 20.03.2008
      • 45
      • sarajevo

pretpostavljam da je ovo auto od murije (valjda italijanske), jer je bijeli, nema kasetofon i imaju dva na stanju. sad, da li je to stvarno lose ili ne? ako nista, pretpostavljam da je redovno odrzavan. mozda i nije?

Comment

• arbiter
        CBC Član
        • 20.03.2008
        • 45
        • sarajevo

uh...gledao sam alfu...kao da je neko svinju drzao unutra. sve oglodano
        ali - nasao sam sebi lijepu 145-ticu 1.4 TS koju cu vjerovatno uzeti. na sta bih trebao obratiti paznju pri kupovini? koje su joj boljke? malo sam je provozao po placu i cini se ok, ali...ako neko ima da mi skrene paznju na nesto odredjeno, to bi bilo vise nego dobrodoslo.

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Na ovom linku cesh naci sve shto te interesuje po tom pitanju:

=]
          http://www.bmw.tv

Comment

• arbiter
            CBC Član
            • 20.03.2008
            • 45
            • sarajevo

hvala, vec sam nasao i nacitao se

'varijator faze ventila' mi je nova omiljena doskocica

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Ako je varijator jedino sto te muci, onda ne treba da te muci.
              Najvaznije da nije udarana, a kad to kazem mislim najpre na vece havarije, da je auto krivljen pa ispravljan, to je lose, ali isto bi vazilo i za svaki drugi. Menjanje krila, ili vrata jer je neko u gradu bio nepazljiv ne racunam u to, smatram da je to normalna pojava pri ovakvim guzvama, jednostavno se zamene za druga i ako treba ofarbaju. Limarija je celokupna pocinkovana i ne bi smela pokazati ni najmanje znake umora, ne daj Boze korozije.
              Sledeca stvar je da poslusas motor, morao bi lepo i resko da radi, potegnes u prvoj i drugoj sve do 7k rpm, trebalo bi da bez ikakvih zastajkivanja i promene u pogledu snage istera do kraja skale. Isto tako i kad budes kocio, skini blago ruke sa volana i vidi hoce li da krene levo, ili desno. Naravno dosta zavisi od guma i puta, ali na iole ravnijoj podlozi morao bi da ostane neutralan.
              Enterijer bi do 150 000 kilometara morao da ostane netaknut, osim ako nije bilo nekih bliskih susreta sa ostrim predmetima, ali to se odmah vidi. Sretao sam primerke od po 220 000 koji su izgledali kao novi unutra, tako da je svaka pohabana ili znak groznog vlasnika, ili znak mnogo kilometara.
              Ja volim da pogledam rade li sve lampice, sta sve ima u kaseti, koliko su cisti neki nedostupni delovi unutrasnjosti i tako neke naizgled nevazne stvari, to mi nekako da potpuniju sliku o samom stanju i vlasniku...
              Verujem da ti nisam rekao nista sto vec ne znas, samim tim mozes da zakljucis da kod kupovine Alfe treba obratiti paznju na iste stvari kao i kod svakog drugog auta, samo da je dobro ocuvan i da je u sto boljem stanju, dakle nema skrivenih, tajnih, fantomskih stvari koje te cekaju ako se odlucis na kupovinu, a sto se tice cene... Kad budes kupio, onda provozaj par automobila iz te klase i godista, pa zakljuci sam.
              I jos nesto... Ne bih se ogranicio samo na 1.4, iako njih ima najvise, ipak moze da ti naleti dobra 1.6, a ako budes imao srece i 1.8, a ako budes imao ludu srecu i 2.0. Dakle razlike u potrosnji 1.4 i 1.6 gotovo da nema, a u voznji se i te kako oseti, dok za ova druga dva ne moram ni da pominjem, a sve to za opet malo vise benzina.
              Srecno sa kupovinom.
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• arbiter
                CBC Član
                • 20.03.2008
                • 45
                • sarajevo

evo usvojio sam alficu. 145 1.4 TS, crno-plava metalik, bombona! ne da sam zadovoljan, nego sam presretan. za sad ide odlicno, ali sam primjetio blago lupetanje pozadi desno, sta bi to moglo biti (ako nije amortizer, u sta sumnjam)? bila je na dizalici, nisam primijetio nista sto bi mi skrenulo paznju, rdje nema, pa bih volio da mi neko, ako ima iskustva s ovim, skrene paznju na pravu stvar.

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Nek je sa srecom... Hajde premesti se dole kod nas, pa ce ti neko vec dati neki savet...
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

Working...
                  X