Dilema, ne znam sta da kupim...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NpN
    CBC Veteran
    • 09.10.2007
    • 168
    • Novi Sad

E, ovako.

Konacno sam odlucio...

Ako se u daljoj prici uklapam, uzecu Megana 1, nesto ovako trazim...
    http://www.kupiauto.com/auto/oglasi/927 ... 6ee09fa545

E sad, imam par pitanja bitnih:

1. Koja je razlika izmedju Coach, Restyle modela... koja su godista i to...
    Generalno uzeo bih kupe, imam auto sa cetvoro vrata, ali uglavnom se vozim ili sam [85% vremena] ili sa nekim... Znaci, nisu mi neophodna 4 vrata...

2. Uzeo bih motor maksimalno 1.6 16V... Vidim u ponudi ima i nekih dal 8 ili 12V ne znam, ne razumem se bas... Ali bitno, koja je razlika izmedju 16V i onog drugog, u performansama, postrosnji sta li vec...?
    1600ccm mi je sasvim dovoljno.

3. Pri ugradnji plina, da li ide sekvent ili mogu da opusteno uzmem bez plina? Ne daje mi se jos ~800 eura za plin...

4. Da li za recimo 5-5500 mogu da nadjem i sa klimom...? Sta znam jedno 98-00 godiste?

5. Koliko kosta veliki servis za njega, orjentaciono? Kontam da ne bi trebalo da bude skupo, ipak je to auto od 10 godina...

6. Cuo sam izvalu danas... Od nekog taksiste... Komutator [ili kako se vec taj deo zove za paljenje] kosta preko 1000 [da, hiljadu] eura?

7. Na sta treba da obratim paznju pri kupovini?

8. Jel to cudo voli cesto da ide na dijagnostiku i te gluposti, generalno jel ima nekih poznatijih problema za koje majstori vole da deru?

9. Posle ugradnje plina, da li treba da se nesto sinhronizuje sa kompom ili kako to vec ide...

10. Jel ima to bord komp, naleteh na par oglasa ne spominje se...

11. Zasao sam malo u "francuski" deo foruma... Slabo se tamo pise, pa se malo bojim kako cu izlaziti na kraj sa njim...

Par ljudi mi kaze poslednjih dana, kao bezi od renoa i pezoa, bezi od francuza, skupi su delovi jako... Znam, reci cete stereotip... Jel bi bila neka vectra pametnija kupovina?

12. Jel u farove idu H4? Pitam jer planiram xenone... A bi-xenon mi jeftniji nego dva kompleta...

13. Koja je fora sa belim cajgerima, vidim, neki imaju neki nemaju... Od cega to zavisi?

14. Brizgaljke... to kod dizela ili i kod benzinca, cujem da je jedna oko 400 eura... To mi malo deluje zastrasujuce...

Toliko za sada, hvala vam na pomoci, i izvinite sto davim i sto postavljam milion pitanja, ali uzimajuci u obzir kako sam se nenormalno zayebao prilikom kupovine proslog auta, ovoga puta zalim da maksimalno obratim paznju na sve sto mogu da sprecim... Auto uzimam za duzi period...
    Pa, toliko za sada, da resimo neke stvari, pa da se spremam za kupovinu polako, posto imam par zainteresovanih za svoj auto, pa da ga prodajem ili da znam sta da radim...

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

Ovaj iz Oglasa je od 2.000 cm3...

Originally posted by NpN
      ...5. Koliko kosta veliki servis za njega, orjentaciono? kapiram da ne bi trebalo da bude skupo, ipak je to auto od 10 godina..
      Filter za gorivo za
      RENAULT/MEGANE COUPE 1.6 i /1996-1999 :
      - DELPHI FF0082 - 874.66 dinara
      - CHAMPION L224 - 1,093.10

Filter za ulje :
      - DELPHI FX0150 - 635.47
      - CHAMPION F124 - 473.45

Filter za vazduh
      - DELPHI AF0163 - 562.58
      - CHAMPION W115 - 583.10

Kabinski filter [ filter klime ] :
      - DELPHI TSP0325031 - 718.62
      - DELPHI TSP0325035 - 1,230.88

Ulje za motor :
      - OPTIMA Super visk - 172.20
      - ELF Presti Grade TS - 295.20
      - CASTROL MAGNETIK - 369.00
      - CASTROL EP 80 - 378.84
      - CASTROL RS Austrija - 713.40

Kais zupcasti sa zatezacem - komplet :
      - GATES K015192XS - 5,531.32

Kais klinasti (remen) :
      - GATES K0148386 - 6,685.22

Klinasti rebrasti kais :
      - GATES 3PK715 - 501.27
      - GATES 4PK1260 - 810.37
      - GATES 5PK1260 - 990.00

Zatezac rebrastog kaisa (spaner)
      - GATES T36035 - 4,429.78

Svecica :
      - NGK BCP5ES - 200.51

Viljuska upravljaca (rame) :
      - SIDEM 5586A - 3,422.67
      - DELPHI TC740 - 3,882.60

Kugla :
      - SIDEM 5580 - 505.08
      - DELPHI TC233 - 597.48

Plocice kocione prednje - garnitura :
      - DELPHI LP885 - 1,515.25
      - LUCAS GDB400 - 1,634.55
      - DELPHI LP788 - 2,845.74
      - DELPHI LP838 - 3,417.54

Set kocioni - paknovi :
      - DELPHI LS1724 - 2,061.41
      - DELPHI LS1838 - 2,758.47

Lonac auspuha :
      - WALKER 21165 - 8,783.59
      - RAL 21165 - 9,023.80
      - RAL 21164 - 11,199.07

Inace, auspuh retko ljudi kupuju ''originalni'', vec odu u neki od auspuh servisa gde im naprave po meri, daju garanciju obicno do 2 godine, i sa ugradnjom to kosta oko 60 eura, sto je ipak jeftinije od ovih ''originalnih''...

Najveci deo od ovih stvari koje sam izdvojio ti ces menjati odmah po kupovini auta, pa saberi koliko je to sve....plus dodaj ruke
      majstoru...

Sve ostale cene mozes i sam pretrazivati na :

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

Bas tako, prvi vlasnik odnosno kupljen ovde u salonu, a i sa potpuno proverivom istorijom. Za mene 5k evra nisu ni malo male pare, tako da bih pre potrosnje istih vrlo pazljivo proverio sve sto se moze proveriti, a kupio bih samo od 1. vl.

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Vise o Meganu i njegovim motorima imas ovde.

Comment

• NpN
            CBC Veteran
            • 09.10.2007
            • 168
            • Novi Sad

Originally posted by jaksa
            Bas tako, prvi vlasnik odnosno kupljen ovde u salonu, a i sa potpuno proverivom istorijom. Za mene 5k evra nisu ni malo male pare, tako da bih pre potrosnje istih vrlo pazljivo proverio sve sto se moze proveriti, a kupio bih samo od 1. vl.
            Malo je to teze naci od prvog vlasnika...
            Naravno da nisu male pare, zato se i raspitujem ovoliko...

Ljudi, ajmo pomoci malo ako neko zna, bas sam u dilemi... Ne znam sta da radim da se ne zeznem...

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Ja vozim (tj moja zena) Lagunu iz tog perioda 1998. Ima 1.8 benzinski motor. Kod IvanaT ugradjen je plin sa toro bocom i lambda kontorolom.
              Sto se tice odrzavanja neko ti je gore napisao koliko kosta osnovno odrzavanje. Nista vise za ove 4 godine nisam ni ulozio u nju. Sve jos uvek funkcionise. Lepo ide u cugu smo najvise je vozili 2200km bez ikakvih problema.

Od vanrednih stvari, jedino sam menjao prekidac za stop svetla. Kostao je kod ovlascenog uvoznika 4.200,00 din, OEM Renault a isti takav (isti proizvodjac) je kostao neverovatnih 389,00 dinara (50 eura naspram 5 eura). Naravno uzeo sam ovaj za 5 EUR-a i radi besprekorno.

Set kvacila VALEO je oko 100tinak eura.

Sto se tice limarije nema nikakvih problema ako auto nije udaran.

Skupe brizgaljke se odnose na 1.5DCi motor koji svi uzimaju kada dodje od preko. Svi ti automobili su presli preko 250.000km tako da je normalno ocekivati te kvarove.

U sustini odrzavanje je ako si malo snalazljiv (koristis oglase i internet) i ako neides u OVLASCENI SERVIS jako jeftino...

P.S. Komutator ili neki blajmblinger od 1000E, cuo sam i ja te lovacke price, i meni su to pricali, e onda ja kazem da cu da kupim celu LAGUNU 1995. za 1500E stranca pa cu da izvadim taj komutator....
              https://t.me/pump_upp

Comment

• mrki
                CBC Senator XXL
                • 08.11.2006
                • 550
                • nis, serbia

po fotografijama bih rekao da je megane extra, ali dok ne vidis i ne poteras kod majstora ne zaleci se sa kupovinom.
                i oslobodi se predrasuda, francuzi skupi i sl.- svaki auto je skup za odrzavanje ako je u startu krs!

Comment

• J0HNNY
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2007
                  • 196
                  • CZ - Centar Zemuna

Jel zna neko nesto o ovom autu ?
                  Na nesreću živimo u parodiji od zemlje i u jednom teško popravljivom džiberskom okruženju. Razjebani, osiromašeni i usamljeni.

Comment

• NpN
                    CBC Veteran
                    • 09.10.2007
                    • 168
                    • Novi Sad

Originally posted by J0HNNY
                    http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/249084

Jel zna neko nesto o ovom autu ?
                    Zvao sam ja... Ne znam, sad sta vi mislite...? Recimo, tjuniran, kaze lik da je cipovan, neki filteri, razna cuda... Nema plin, no nebitno. Po izgledu a i lik mladji ga vozi, rekao bih da je bas vozen... Treba uraditi servis veliki... znaci jos love u startu...
                    Da li auto vise trosi ako je cipovan, s'obzirom da kaze da trosi oko 10 litara bezolovnog... Koliko ce plina da trosi, 12-14 ?

To me malo odbija od kupovine ovog auta...

Nema kupea mnogo na prodaju, ima jedan sto vozi neka devojka, ali ona tek za mesec dana se vraca u Bg, a do tada mogu ili da cekam ili da trazim.... ali auto izgleda extra...

[/code]
                    Jel poznat auto nekome?

I nasao sam jedan, slican... Renault, Megane, 99. god, kupe, crni, oprema, BG table. 4500 €
                    Ali! Lik nece da ga vozi kod majstora, kao nece on da se zeza i da ga neko zaje8ava, ali da dodjem ja sa dva majtora slobodno... Ne radi mu kilometar sat i probusen hladnjak od klime, znaci ni klima ne radi.. Ne bih se ja uplitao tu, cim on nece kod majstora....

Ako cujete da neko prodaje Coupe Megane 1.6 crne boje, javite...
                    Ili na pm ili na 065-33-11-065

Diskusiju nastavljamo, a ja i dalje cekam odgovore i misljenja....

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Ma cim on izbegava da ode do majstora izbegavaj i ti njega u sirokom luku. Ko zna sta njemu sve fali

Comment

• NpN
                        CBC Veteran
                        • 09.10.2007
                        • 168
                        • Novi Sad

Taj auto sto je JOHNNY postovao [linkovao], jel vredi uzimati?
                        Kaze lik da je u ok stanju, mozemo da ga vozimo na pregled...
                        E sad, muci me sto ima metalnu granu, a kao bolje da ide sekvent plin. Zasto? I ako trosi 10 benzina, koliko ce plina da trosi?
                        I jos nesto, zar nije malo mnogo 10 litara bezolovnog za taj auto, tj. za 1600 ccm?
                        Razmisljam da odem sutra da ga vidim...

Comment

• NpN
                          CBC Veteran
                          • 09.10.2007
                          • 168
                          • Novi Sad

Gde voziti auto na pregled, pri kupovini?
                          U ovlasceni Renault ili gde da ga vozim?
                          Koliko se to placa i koliko traje pregled?

Ako je reklama moze i na PM, ali najvise bih voleo da neko od forumasa ko drzi servis i moze da mi pregleda auto detaljno, znaci interesuje me motor i da li je bio udaran, uopste mehanika i opste stanje...

Jel ima neki servis za preporuku ali da se to odradi, kako da kazem, sa paznjom, da se autu posveti koji minut vise... Merenje kompresije i ostalo sto ide...

I sta se sve gleda na tim pregledima?

Secam se da sam u nekoj temi citao o nekom servisu gde gledaju da li je auto bio udaran i koliki je procenat ostecenja...
                          Sta je ono sto mogu i sam da proverim...????
                          Pa ako neko moze da pomogne, neka vice...

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

Xexe to da nadjes majstora kome cjes da dovezes auto i da mu samo kazes da ga pregleda a da on to stvarno odradi kako treba ja jos nisam video Mozda i postoji ali ja ne znam Ako imas nekog majstora koga dobro poznajes onda ok ali ako odvezes u neki servis onda cjes morati da im stojis nad glavom i da im govoris redom sta sve da proveravaju i pritom da im skrenes paznju da svaku sitnicu detaljno provere. Drugacije tesko.
                            Dobro procitaj ovu temu ali to ti necje mnogo pomocji bez nekoga ko je iskusniji od tebe i zna kako i sta treba da gleda. Ako hocjes mozes da pozoves Reno Sava na Mirijevskom Vencu ili neki drugi ovlascjeni servis pa da se raspitas koliko oni naplacjuju pregled i sta sve pregledaju. U svakom slucaju mnogo srecje

Comment

• NpN
                              CBC Veteran
                              • 09.10.2007
                              • 168
                              • Novi Sad

Originally posted by sErGiO
                              Dobro procitaj ovu
                              Tu sam temu procitao vec nekoliko puta poslednjih dana... Renault Sava naplacuje pregled 8400 i kusur dinara, malo je to mnogo...
                              Zvao sam AK Kompresor oni naplacuju oko 50 €...
                              Kazu da limariju ne pregledaju ensto posebno, vec se za to tera kod limara... U Savi su pominjali "vizualni" pregled, pa to mogu i ja da vidim jel sve citavo... Kao, meri se kompresija i sve...

Ako neko zna majstora pouzdanog gde bih mogao da oteram, neka javi.
                              Nemam koga da vodim odavde... A i koliko moze na licu mesta da se utvrdi...?

Comment

• sErGiO
                                Moderator
                                • 30.01.2007
                                • 2769
                                • Neko selo pored Beogr
                                • Alfa Romeo 156SW

Pozovi AS Krstic na 011/2895-746 pa pitaj koliko naplacjuju.

Comment

Working...
                                X