mazda 2 ili corsa D 1.2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • priest77
    CBC Početnik
    • 27.03.2008
    • 8
    • Vrsac

mazda 2 ili corsa D 1.2

Sta mislite koja od ova dva je bolja opcija,

Mazda2/1.3i ili Opel Corsa D 1.2?

Slicnih su cena i koliko sam shvatio mazda je laksa (ne znam za koliko kg?) i time bi trebalo da je i manji potrosac i da ima bolje performanse u voznji ali problem je sto je nema najverovatnije do nove godine da se kupi, za razliku od Corse koja postoji na lageru.
    Po dimenzijama na papiru nije neka razlika izmedju njih samo nisam pronasao podatak da li Corsa ima veci gepek od Mazde i za koliko?
    Za opel servisiranje i delovi znam da postoje na svakom koraku ali ne znam kako je sa mazdom i da li su skuplji delovi i odrzavanje?
    Da li ima razlike u kvalitetu izmedju ova dva automobila?
    Sta vi mislite sta je bolje i da li vredi sacekati jos malo za mazdu 2?
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Vredi...
    http://www.bmw.tv

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

delovi za korsu D na svakom koraku ?!

glasam za mazdu!
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• priest77
        CBC Početnik
        • 27.03.2008
        • 8
        • Vrsac

Ima li neki konkretniji odgovor ?

Nasao sam podatak da je Corsin gepek malo veci, 285l dok je mazdin 250l
        EVo link:
        http://www.autoexpress.co.uk/front_webs ... ?id=210723

http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... ivals.html

I tu hvale mazdu, samo ne znam da li je Corsa toliko losa?

Comment

• gille
          CBC Senator XXL
          • 24.09.2006
          • 593
          • Belgrado

Nije Corsa toliko loša koliko je M2 dobra Šalu na stranu, ipak je M2, bar meni bolji auto u svakom smislu. E sad, ako razmišljaš o tome da jednog dana delove kupuješ na trafici i da koštaju max 1000 din, naročito limariju (ne daj bože) ili farove, lajsne itd., onda lepo zaobiđi M2 u najširem mogućem luku koji ti padne na pamet i trči ka Corsi.

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Pa nece mu ni dijelovi za novu Corsu biti bas 1000 din... Nazalost...

Mazda bolje izgleda, ali i Corsa (bar meni) izgleda vrlo dobro, sasvim pristojan autic...

Moj savjet, kupi onaj koji ti u konacnici bude povoljniji, tj. gdje ti daju bolje uslove za kupovinu... Cijena, garancija, servisi, itd... Znaci povoljniji cijeli paket...

Razliku u velicini gepeka u svakodnevnoj upotrebi neces osjetiti...

Comment

• micko
              CBC Član
              • 08.05.2005
              • 72
              • novi sad

Nasao sam podatak da je Corsin gepek malo veci, 285l dok je mazdin 250l
              35l se zaista ne cini puno, ali ce se razlika ipak osetiti, pa to je 35 tetrapaka mleka (od 1l, naravno) OK, zbog nepravilnosti oblika gepeka to ce u praksi biti manje izrazeno, ali ipak nije zanemarljivo.

Medjutim, to ipak nije argument koji bi trebalo da prevagne, posebno u klasi gradskih automobila.

Sto se tice "ostatka" auta Mazda 2 je apsolutno superiorna, osim jos jedne stavke - kvalitet unutrasnjosti - tu je Opel u prednosti, posebno ako je u pitanju kombinacija crno-crvena unutrasnjost, koju sve cesce vidjam i koja izgleda bez premca u klasi (ali, pretpostavljam, da je i cenovno "jaca").

Zakljucno:

Moj savjet, kupi onaj koji ti u konacnici bude povoljniji, tj. gdje ti daju bolje uslove za kupovinu... Cijena, garancija, servisi, itd... Znaci povoljniji cijeli paket...
              Slazem se sa ovim. Mazda jeste bolji auto, ali je i Corsa sasvim dobar auto i dobra kupovina.

Ako zelis konkretnije oko uslova kupovine Mazde javi se na PP ("disclaimer": nemam apsolutno nikakve veze sa Mazdom, ali znam ko ima )

Comment

• Dren
                CBC Senator XXL
                • 24.08.2005
                • 1068
                • Sarajevo

Moje iskustvo sa GM-om u totalu je da se s njima moze "pricati" oko cijene pristojno... Tj. obicno nisu bas "zacementirani"...

Sto ne znaci da se mozda ne moze pricati sa nekim "ko ima veze s Mazdom"...

Comment

• priest77
                  CBC Početnik
                  • 27.03.2008
                  • 8
                  • Vrsac

Hvala svima na odgovoru, danas sam malo probao i mazdu i corsu, i svidjaju mi se obe, nisam mogao da ih probam kako se ponasaju kada ih nagazim ali cinimi se da tu mazda prednjaci.
                  Spolja su obe lepe dok unutra mi se vise svidja corsa.
                  Glavni problem sa mazdom je taj sto je nema jos 6 meseci, i najverovatnije da cu uzeti corsu.

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Koga nema, bez njega se mora...

Comment

Working...
                    X