Svemirski Civic ili nesto drugo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bluemax
    CBC Član
    • 21.06.2008
    • 10
    • Beograd

Svemirski Civic ili nesto drugo?

Razmisljam o kupovini 5-door Civica ("svemirski"), ali sam u dilemi da li je to dobar izbor, s obzirom da se za te pare moze kupiti i auto u visoj klasi. Sad, vozicu ga uglavnom po gradu, tako da mi stvarno ne treba nesto veliko poput Mondea, Avengera, Accorda i sl.

Najbliza alternativa bi mi bio C4 Coupe, ali nesto nisam siguran u kvalitet i dugotrajnost. Civic me je prijatno iznenadio prostorom unutra, i iznenadjujuce velikim gepekom. Takodje, instrument tabla mu je izvanredna (sto mi je jako bitno).

Novi Fokus ima takodje lep kokpit, ali je prepun jeftine plastike... Volvo C30 mi je super spolja, ali mu je kokpit prilicno bazican, i ima vrlo mali gepek (sa glupom krpom za prekrivanje).

Ima li jos neki zanimljiv model tih gabarita, koji mi je promakao? Kakve su ove Honde po pitanju kvaliteta i skupoce odrzavanja?

Thanks na pomoci
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Sto se tice odrzavanja, isto je kao i za bilo koji drugi auto te klase...
    Za kvalitet malo pitaj google-a sta on misli o tome, pa ces videti koje mesto honda zauzima na listi najpouzdanijih automobila.

Jedino sto je civic malo skuplji...
    Power of dreams !!!

Comment

• Corsa
      CBC Senator XXL
      • 22.09.2005
      • 450
      • Beograd

Koliko dugo planiras da zadrzis auto?Ako to nije duze od 3 godine, ne vidim razlog da bezis od Citroena...
      Da se razumemo, Civic mi je trenutno naj naj automobil, ne samo u klasi, nego inace, ali je preskup- 22 000 Evra za Civic sport 1.8.
      Na tvom mestu bih pogledao i Proceed.Automobil stvarno izgleda mocno, ima ogromnu garanciju i jeftiniji je znacajno- 17 000 evra 1.6...
      I Nissan Note.Automobil je genijalno uradjen.Ima puno prostora, neverovatno pregledan, interesantnog dizajna...

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

Re: Svemirski Civic ili nesto drugo?

Originally posted by bluemax

Ima li jos neki zanimljiv model tih gabarita, koji mi je promakao?

Thanks na pomoci

bmw 1, audi a3, golf, seat leon, astra, kia cee'd, hyundai i30, megane, 308, auris, fiat bravo, alfa 147 ....
        ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

• Jesse Jane
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 355
          • Zemun

Proceed zbog ogromne garancije,koja je jako bitna.
          Ili Civic koji ima 3 godine garancije ,a ujedno je i H pa se ne kvari..
          Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• buldozer
            CBC Veteran
            • 24.03.2006
            • 151
            • Beograd

Civic bez konkurencije - ili mozda Accord ako volis vise da ljulja a da ne zulja!?

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Taj Civic izgleda mnogo dobro, pravi auto, ali nista ispod onog "S", ali opet najradije sa onim "R"...
              Pa Alfa 147 je vec malo ostarila i dati taj novac za nju sada kada stize naslednik i nije bas nesto sa cime se mozes pohvaliti, koliko god da je i dalje konkurentna izgledom.
              Bravo mi izgleda vrhunski, ali onaj 1.4 koji sam vozio je bio tako neubedljiv da sam se stvarno razocarao! Mozda onaj 1.4 turbo, ili jos bolje 1.8 turbo drugaciju pricu pricaju, nisam ih probao pa ne znam. Nije problem u motoru, vec vesanje koje je bas neubedljivo i menjac kome treba ceo sekund da prihvati sledecu brzinu, koliko god da jako pustis kvacilo.
              BMW 1 je bar meni ruznjikav, ne sumnjam da je dobar, Audi A3 izgleda dobro i verovatno se dobro vozi, nisam probao, ali svako ima, ili bar hoce da ima Audi A3 pa mi je malo od toga mooka, isto vazi i za Golf, kome takodje uskoro sledi zamena, a opet i na najgore Germanizovanim forumima se prica da je novi Bravo bolji od Golfa V, mogu samo da zamislim voznju u njemu, jer verujem u istinitost toga.
              Seat Leon je ovde veoma zanimljiv predlog, kao i Volvo C30, za koji bi se najverovatnije odlucio da sam ja u tvojoj kozi, dakle C30, Bravo turbo u bilo kojoj varijanti, pa naravno i Civic!
              Ovo je naravno moje subjektivno misljenje... =]
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• bluemax
                CBC Član
                • 21.06.2008
                • 10
                • Beograd

Nemacki automobili me ne interesuju, prvo zbog cene, a i ne zelim da razmisljam o kradji. Golfa sam i vozio skoro, i mislim da je ubedljivo najruzniji u toj klasi.

Megane i 308 mi nisu nista posebno, Kia i Hyndai otpadaju cisto zbog brenda (a i nisu bas lepi).

Fiat/Alfu bih zaobisao jer nemam bas lepa iskustva sa njihovim kvalitetom. Sa novom Lanciom sam imao mnogo smaranja po servisu; npr. zbog neke fabricke greske nisam mogao da vozim auto mesec dana, dok nije stigao deo; kao da su peske isli po njega... Doduse, to je bilo kod Delte, gde bih i kupio Hondu... Valjda nije isti servis...

Comment

• jevtic
                  CBC Senator XXL
                  • 26.11.2006
                  • 729
                  • beograd

znači ostaje toyota auris. mazda 3, seat leon, civic, c4....

kažeš da su ti nemci skupi, a pominješ volvo c30. ja kad sam gledao volvo c30 sa 2.0 dizelom kakav ide u fokusa i nekom malo boljom opremom koštao je debelo preko 30 000, čak šta više najjeftiniji c30 je sa 1.6 motorom i košta oko 20 000.

ako daš još neke podatke pa da suzimo izbor.
                  ex - fabia 1.9 tdi
                  golf 2.0 tfsi

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Doduse, to je bilo kod Delte, gde bih i kupio Hondu... Valjda nije isti servis...
                    Servis je isti, s tim sto delovi za Hondu ako ih nema na stanju stizu za 10 dana max
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Corsa
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2005
                      • 450
                      • Beograd

Napisao si da te Nemci ne interesuju zbog cene i eventualne kradje, ali to bas i ne vazi za Opel.Astra GTC 1.9 CDTI je interesantan auto.Ako imas kesa, uzmi Civic.

Comment

• bluemax
                        CBC Član
                        • 21.06.2008
                        • 10
                        • Beograd

Toyota i Seat su mi bas prosecnog izgleda, tako da sam ih jos ranije otpisao.

Mazdu 3 trenutno vozim, ali da to nije situacija, definitivno bi bila prva na listi. Ovako zelim nesto bolje, ali mi je vrlo tesko da to nadjem u konkurenciji sa sadasnjim kolima. Inace, ne menjam je, vec mi je potreban jos jedan auto...

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Pa majku mu, ti nista neces... =] Uzmi Civic, to je ono sto potajno zelis, bar se tako cini...
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• overspeed
                            CBC Senator XXL
                            • 24.05.2005
                            • 2779
                            • Kosovska Mitrovica

Re: Svemirski Civic ili nesto drugo?

Razmisljam o kupovini 5-door Civica ("svemirski"), ali sam u dilemi da li je to dobar izbor, s obzirom da se za te pare moze kupiti i auto u visoj klasi. Sad, vozicu ga uglavnom po gradu, tako da mi stvarno ne treba nesto veliko poput Mondea, Avengera, Accorda i sl.
                            Pa tachno je da se za te pare mozhe uzeti "sa broj veci" auto, ali ako ti ne trebaju onda ih necu ni uzimati u obzir

Najbliza alternativa bi mi bio C4 Coupe, ali nesto nisam siguran u kvalitet i dugotrajnost. Civic me je prijatno iznenadio prostorom unutra, i iznenadjujuce velikim gepekom. Takodje, instrument tabla mu je izvanredna (sto mi je jako bitno).

Novi Fokus ima takodje lep kokpit, ali je prepun jeftine plastike... Volvo C30 mi je super spolja, ali mu je kokpit prilicno bazican, i ima vrlo mali gepek (sa glupom krpom za prekrivanje).

Ima li jos neki zanimljiv model tih gabarita, koji mi je promakao?
                            Civic je odlichan izbor, mislim ako imash kintu i zadovoljava tvoje zahteve i uslove onda... Citroen C4 Coupe, interesantna opcija, ali ako je alternativa novi Civic, hmmm...

Ima tu josh zanimljivih modela, naravno, i evo ti samo josh nekih ideja obizirom na budzet (uzimam kao reper cenu tog Civica) i na tvoje zahteve za nekim modelom manjih gabarita/kupeom, koji ce se pretezhno voziti po gradu (a shodno tom uslovu cu da preporuchim odgovarajuci izbor motora), i renomiranog kvaliteta koji vidim da (ochekivano) naglashavash u pitanju:

Alfa 147 1,6, 120 KS, dizajn bez greshke, enterijer uzbudljiv, ako trazhish sportski karakter verovatno najblizha Civicu "na prvu loptu", karakterom i "profilom". Plus je shto dolaze sa podosta opreme, minus ti je naknadna prodaja odnosno izrazheniji pad vrednosti od Honde, narochito od dole pobrojanih alternativa. Garancija dve godine bez ogranichenja kilometrazhe, servisna mrezha bi mogla da bude i bolja.

Audi A3 1,6, 102 KS, potroshnja 7,1 l. Sasvim pristojan auto, kvalitet dokazan, odlichna zavrshna obrada i kvalitet materijala u unutrashnjosti, odlichna ergonomija enterijera... Sa ovim motorom koshta malo preko 20 k. Garancija dve godine bez ogranichenja kiometrazhe, servisna mrezha sasvim zadovoljavajuca.

BMW 116i, 115 KS, potroshnja 7,5 l. Takodje visok kvalitet, mozhda za dlaku loshija zavrshna obrada u poredjenju sa Audijem, odlichna ergonomija, instrument tabla (poshto navodish da ti je taj detalj jako bitan) pa recimo jedna od interesantnijih, tradicionalno... Garancija isto kao kod Audija, servisna mrezha malo manja od Audija. Naravno, u obzir uzimam samo ovlashtene/autorizovane servise.

Focusa reche ne uzimash u obzir, a trebao bi, ali tvoja stvar. U svakom sluchaju necu dzaba da krechim o njemu

Mercedes B 1,5 je za soma i po' skuplji od Civica, tako da zamalo "klizi" iz budzeta. Inache odlichna varijanta, interesantan dizajn, kvalitet vrhunski, izbor materijala i zavrshna obrada takodje. U poredjenju sa ostalima iz grupe praktichno definitivno najupotrebljiviji, dovoljno komotan a ipak dovoljno kompaktan za grad. Garancija ista kao ranije. Servisna mrezha mu je dobra strana, a cena losha

Mini Cooper 1,6, 120 KS (naravno BMW motor). Ako si razmatrao C30 a interesuje te "svemirac", ovo definitivno nije "daleko", extravaganza zagarantovana. Krut, nepraktichan, ali ako je samo cimanje po gradu u pitanju shmekerica bez premca

Peugeot 308, za taj kesh birash izmedju benzinca ili HDI-ja, odlichan auto, jedan od "svezhijih" u ponudi uopshte...

Megane Berline, ili josh bolje Coupe, za 18 soma birash izmedju varijanti motora od 1,4, 1,6, ili 1,5 dCi. Interesantan model, mada ako ti se nije svidela unutrashnjost Focusa nece ni njegova, puno plastike koja je pride i jako kruta. Mogli su daleko bolje...

Seat Leon ili Seat Altea, za taj kesh birash sve od izbora motora, preko nivoa opreme, do dezena gazeceg sloja gume...

Toyota Auris, odlichan izbor, sa tom lovom mozhe da uleti verzija sa 1,6 motorom i srednjim nivoom opreme. Pouzdanost i kvalitet dokazani, da ne zhvacem bzvz... Malo dosadan enterijer, ali to je "samo" josh jedan japos O njemu bih na tvom mestu ozbiljno porazmislio, mada je u pitanju tip auta koji recimo ima malo veze sa Civicom, ako je za gradsku vozhnju onda ce biti daleko praktichniji, upotrebljiviji, ali i rentabilniji shto za odrzhavanje shto za naknadnu prodaju. Garancija 3 godine ili 100 k km.

Stekao sam utisak da te Hyundai i KIA ne interesuju, tako da I30 i Cee'd nisam ni pominjao, a nije da ne bih Ali izbor je ipak samo tvoj, i kakav god da bude ti cesh morati da zhivish sa tim. Mada bih ti najiskrenije preporuchio da itekako uzmesh u obzir i njih, tim pre shto za i manje kesha od planiranog izdatka dobijash vec ustaljeni i opshte priznati kvalitet, poduzhi spisak opreme i garanciju koja je daleeeeko ispred svih ostalih pobrojanih. Problem mozhe biti naknadni pad vrednosti, ali mislim da je zbog ovoga ranije napisanog to sasvim "fear deal"

Eto, nadam se da cesh sa ovog "spiska" naci bar neshta shto te mozhe zainteresovati. U svakom sluchaju srecno bilo
                            http://www.bmw.tv

Comment

• Corsa
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2005
                              • 450
                              • Beograd

Civic ti je na snizenju 7%...

Comment

Working...
                              X