TOYOTA CELICA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doorsy
    CBC Senator
    • 31.10.2007
    • 248
    • Beograd

TOYOTA CELICA

Pozdrav svima koliko vas ima!
    Razmisljam da kupim celicu onu 90-92 god, po meni i najlepsu...e sad,da li se to isplati, kakva je za odrzavanje, gledao sam verzije 1.6 105 ks, i 2.0 150ks,mada sam ja pre za onu prvu verziju,naravno sa plinom... unapred hvala na odgovorima!
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

odlican auto samo su sve krntije ali kao nadjes dobar primerak alal ti vera

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Ako je odlican sto su onda sve krntije? Jedva da imaju 15 godina.

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

zato sto ih voze entuzijasti za koje ne postoji normalna voznja i brzo ih razjebu

Comment

• doorsy
          CBC Senator
          • 31.10.2007
          • 248
          • Beograd

ok,ok to znam i ja ali ja sam mislio da dobijem neke tehniĨke karakteristike, koje su im slabe i bolje strane, na sta da obratim pažnju itd...

Comment

• JaMaL
            CBC Senator XXL
            • 14.04.2007
            • 448
            • JaMaL

Pazi auto je odlican... i 1.6 i 2.0 su odlicni motori...

Extra napravljen auto... Samo kao sto ti je receno sve su dovezene iz nemacke ili svajcarske i zavrsile u rukuma mladih lozaca zeljnjih brzine, a na domacim putevima i nasem benzinu, svakodnevno vadjenje dushe iz tih kola je ucinilo svoje... da nadjes neku kojoj sve radi je nemoguce... dakle pomiri se u startu da kupujes vencanicu u koju ces non stop ulagati pare... a delovi nisu jeftini... motor kako tako... ali karoserija... je skupa za odrzavanje... zmigavci, branici... nedaj boze oni farovi na dizanje... cena kriminal... a po otpadima veoma slabo... i sve kvalitetno je vec izleshinareno...

Tehnologija je ista kao i svih japanaca tog vremena... za danasnje pojmove zastarela... ali kada radi neunistiva je...

1.6 je malo tezak auto za tih 105 ks... i malo premekan... ali 2.0 je vec mnogo bolji... u sistini to su prepakovane korole... jer je cela tehnologija identicna sve do 4x4 modela koji nema nikakve veze sa ostalim modelima... dakle to je totalno drugi auto... samo lici na stariju bracu...

ako vec zamisljas da stavljas plin u nju... ok.. ali onda se gubi sva poenta tih kola... kupi korolu i stavi plin... ako vec zelis lepo da se vozis... one su mnogo bolje ocuvane a i dalje su toyote iste generacije i mehanicke tehnologije...

I ako si i dalje odlucio da je kupis... samo gledaj jednu stvar... sve mora da radi... nemoj da kupis auto kome ovo ili ono ne radi... cak ni sitnica... jer su one obicno najgore za popravljanje... da ti fale dugmici ili neki poklopci ili ko zna da svetli nesto na tabli od crvenih lampica... to moze biti veoma skupa igrarija ili znak da vlasnik nije polagao mnogo paznje svojim kolima tako da ni tebe ne zanimaju...

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

nema veze taj auto sa corollom, celica je postojala i pre corolle... gledaj limariju vise nego motor, motor se da srediti za male pare, limarija je njemu boljka...

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Nije bas da nema dobro ocuvanih, cak stavise ima relativno solidan broj dobrih primeraka...u ovom trenutku se prodaju barem 3 koje deluju ok i vredne gledanja sa cenom oko 4000 evra.

Moj komsija je 15 godina vozio 2.0 GTi i bas je skoro prodao u savrsenom fabrickom stanju...cak je vozio i serijske felne sa balonkama i Pirelli 2000 gumama ...metalik plava. Ima jos jedna metalik plava 2.0 izvanredno ocuvana u Beogradu.

Takodje ima i nekoliko 1.6 STi odlicno ocuvanih - znam za jednu belu i crnu u perfektnom stanju, kao nover sa sve plasticnim radkapnama original. Crna se prodavala do skoro za dosta veliku cifru i bila je malo presla. Inace 1.6 STi se prodavala i kod nas regularno kod Agroopreme, pa moze da se naleti i na takav primerak, ali malo teze.

Odlican auto, 1.6 je slab, ali dosta brz, ubrzanja su mu slaba. 1.6 sa plinom nece ici nikako. 2.0 je optimalan. Lezi odlicno, menjac super. Skup je za odrzavanje i odlicno drzi cenu. Moze da se desi da je prodas za cenu za koju si je kupio.

Obrati paznju na vlasnike kakvi su, to ce ti reci vise od auta koji kupujes u ovom slucaju.

Comment

• doorsy
                  CBC Senator
                  • 31.10.2007
                  • 248
                  • Beograd

Uff pa ne znam sad sta da radim...meni zapala za oko jedna ST 1991 1.6, ima plin, crvena covek bi mi dao za 2.5 soma,ja gledao jos neke i nema nijedne za tu kintu sve su preko 3 soma, limarija mu je solidna,on je vlasnik, ima plin, naprsla mu je malko soferka i plastika oko fara mu je sjebana, ona Ĩantra za rasladnu tecnost mu je procurela pa stavio od juga,drugo nesto nisam primatio, fino zvuci ima remus izduv...meni je iskreno malko sumnjivo zasto trazi tako "malo",mislim za taj model...sta vi mislite?Jbg, 2.0 je sigurno bolja al ne bih ja bas jurio, a i razmisljam o registraciji...

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Pa, naravno da sve kostaju preko 3 soma jer toliko i vrede. A iz ovoga sto si napisao vidi se da je vlasnik katastrofa i stipsa nevidjena. Mozes da mislis kako se odnosio prema autu...recimo koje ulje je stavio u auto ili kakve disk plocice ima...

Ovako treba da izgleda dobra Celica...

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=61114

Comment

• doorsy
                      CBC Senator
                      • 31.10.2007
                      • 248
                      • Beograd

ma plocice nisu problem,one su oko 1000din kom,a za ulje...covek kaze da sipa samo motul, a kod njega je 4 godine...opet ponavljam, motor zvuci vrlo lepo a i relativno je zdrav...ne znam u cemu je kvaka...uff...

Comment

Working...
                      X