Jos jedan vozac-pocetnik

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • branimirche
    CBC Član
    • 12.07.2008
    • 12
    • Zvecan

Ovo kad sam video zaljubio sam se na prvi pogled:

a onda mi glupi komsija pokvari dozivljaj ", alfu da kupis, pa to kad se jednom pokvari mozes samo na otpad da ga teras, nema mu spasa, evo moja se kvari svaki cas"

ali najbitnije je da sam resio da povecam budzet, kad vec kupujem da kupujem ljudski, znaci idem i do 5-6 hiljada.

Izvinite ako sam malo dosadan

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

E, pa onda moze ljudska "dvojka", pa cak i "trojka"

Comment

• branimirche
        CBC Član
        • 12.07.2008
        • 12
        • Zvecan

Kakva dvojka? I kakva trojka? Na sta mislis, na alfu?

Comment

• stainless
          CBC Veteran
          • 26.10.2007
          • 183
          • CG

fiat punto 1.1 55ks?
          Originally posted by Stefan_s
          Ta dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi...

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

za 5-6000 e mozes da kupis ozbiljan auto, ali s obzirom da ti je prvi i da imas 18 god. mozda je bolje da malo pricekas sa nekim skupljim i kupis nesto jeftinije na par godina dok se ne naucis i ne steknes iskustvo.

ja bih uzeo u obzir yuga, suzuki swift, mazdu 323f i sl. mada je i Srdjan u pravu za G2 sto se tice kasnije prodaje.

yugo ti je uvek najsigurnije resenje. lak za odrzavanje, nema nekih iznenadjenja i skupih kvarova,potrosni delovi su svi jeftiini i pristupacni!
            lako ces ga kasnije prodati.
            ugradis plin i eto je dz voznja od tacke a do tacke b.
            razmisli o tome....

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Alfa je dobra kupovina ukoliko imas majstora koji zna i zeli kvalitetno da ih radi, sve ostalo bojim se da nece biti dobro po tebe. Sam odluci i proceni, ali kako nemas iskustva, verujem da ti ni to nece ici lako.
              Ja sam protiv kupovine G2 i G3 ako je ona iz ubedjenja da je to naj auto na svetu i da nema bolje, jednostavno to je uvreda za bilo koga sa IQ vecim od 90, e sad ako nekoga automobil interesuje samo kao prevozno sredstvo onda bih i mogao da zamislim normalnog coveka kako daje toliki novac za takav automobil, mada to su sve krshevi, kvare se vec odavno, ne vidim razloga za tu cenu, jedino sto su delovi Turski i ima ih svugde, ali ima ih takvih i za svaki drugi auto te generacije. Kad se sve oduzme i sabere, jedini razlog za kupovinu G2 i G3 je kasnija prodaja i veoma malo gubitak, pa ako ti je to bitno onda samo napred!

Bolji od G2 a jeftiniji je svakako Fiat Tipo, mislim da je mnogo bolja kupovina za novac do 2000-2500 eura, moze se naci i sa plinom u stanju koje bi se moglo okarakterisati kao dobro u skladu sa tim godinama.
              Sto se tice 4000-5000, najrealnije je uzeti sto bolju 145 ili 146, jeste Alfa, ali prakticno je uspod Tipo, delovi nisu skupi kaos to je to slucaj sa modelima koji su dosli kasnije, prakticno nesto kao Bravo i Brava samo u dosta boljem pakovanju.
              Pored svega toga ipak bih ti prelozio da ides na neku "sigurniju" varijantu, nesto sto ces "lakse" prodati, sto mozes lakse odrzavati u svojoj blizini, sto ti nece zadavati muke i probleme prilikom eksploatacije, ma koliko da ti pricinjava zadovoljstvo dok vozis, a sta je to, najbolje je da ocenis sam, ali ne uz pomoc komsija, vec uzimajuci u obzir kojih i kakvih majstora imas za pojedina vozila.
              Inace kupovina neceg jeftinijeg pa onda opet neceg skupljeg kasnije ne nosi nista dobro sto se menetice, bacas se u trosak oko servisa i prodaje bez potrebe, sto se mene tice za nopvac koji imas kupi najbolje sto mozes, naravno ostavi par stotina uvek da imas za servis i ono sto se mora uraditi prilikom kupovine polovnjaka!
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

Working...
              X