Već dosta dugo sam u nedoumici i ne mogu da se odlučim šta da uzmem posle Vektre B.Auto mi je 1,8 16v iz 1998,ima plin(nije sekvent)klimu koja ne radi,jako curi,bord komp i sve ostale zajebancije.Treba mi neki manji auto(jedini sam čovek na svetu koji ima garažu i ne može da utera auto u nju zato što je dugačak) i najbolje bi mi legla zamena tako da bi izbegao traženje i cenkanje.Ne znam koliko bi mogao da dobijem za auto koji je u sasvim dobrom stanju i da li da se upustim u zamenu.Svi su mi saveti dobrodošli.
Šta posle Opel Vektre
Collapse
X
-
Pa nisi mnogo rekao, sta bi i kako bi. Vectra B je u globalu dobar i lep auto, nema mnogo toga iz tih godina sto bi moglo biti bolje za taj novac koliko bi ona vredela. Nisi rekao ni da li bi imao para da dodas, ili samo mislis da zamenis.
Ukoliko mislis da je menjas, verujem da joj je vrednost oko 5000-6000 eura u najboljem slucaju, a za taj novac se teeesko nalazi nesto manje a ocuvano, jer su manji automobili kod nas trazeni zbog potrosnje i cene odrzavanja, pa ces samo sici sa konja na magarca u isto vreme. E sad, manje od Vectre B za broj ti je Bravo i Brava, Alfa 145, 146, Lancia Delta, Opel Astra F, Renault Megan te generacije, ima ih jos, ali navodim one koji bi moglu uci u taj cenovni opseg koliko ti dobijas za tvoj automobil.
U sustini ne vidim razlog da menjas svoj auto za koji znas stanje i neku istoriju, za bilo koji od ovih gde je sve to nepoznanica, osim ukoliko to ne radis iskljucivo zbog garaze, tu bi vec moglo da se pravi neko poredjenje izmejdu ovih modela.
Ako pak imas vise para i mozes da dodas, onda je najbolje da kazes koliko i sta bi voleo od tog "novog" auta, pa da lagano krenemo sa predlozima, opet po sistemu, "jedan u klin, drugi u plocu!" =]
Pozdrav!In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
-
-
Mislio sam na neki manji auto tipa Fieste,Punta Clia...za te pare koje bih mogao da dobijem,a to je 5000-5500 evrica.Eto to su ti modeli na koje sam mislio.Vektra je kazem sasvim solidna i tacno znam sta sam i kad menjao,a znam joj i sve bolesti.Pogotovo sto se tice plina.Dao sam kumu da vozi i on kaze da slabo vuce kad joj da naglo gas,a meni je majstor koji je ugradio plin lepo rekao-ako hoces da ide kao avion ima da trosi kao avion.Veliki pozdrav
Comment
-
-
Aha, pa u tom slucaju sto se Punta tice, o tome ponesto znam, mozes pronaci za oko 5500 2002, 2003 iz uvoza, ali moraces dosta da trazis da pronadjes bas dobar, inace su svi u gotovo identicnom stanju, tek ponekad naleti neki bas dobar, isto je i za ostale verujem.In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
korejanci su sasvim ok. nasi ljudi imaju predrasude.mada je lanos mali auto i nije bas udoban kao vektraSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Daleko od toga da automobili iz Juzhne Koreje nisu dobri, ali jbg. to ti je ropstvo predrasudama koje traje poodavno, i to ne samo ovde nego i drugde, ali to je vec druga pricha... Ono shto je chinjenica je da ti auto kupujesh da kratkorochno i srednjorochno ispuni tvoje zahteve i zhelje, sa namerom (ili bar nadom) da ga kasnije shto bolje "udomish", a ne da ti ostane u trajno vlasnishtvo i da isti necesh u nekom kasnijem trenutku moci prodati. Ili cesh to morati da uradish sa povelikim gubitkom u dzepu, jer je devalvacija tih automobila jako velika, tako da morash da imash na umu i taj faktor. Da li je i koliko ta devalvacija realna ili nije, to je opet, za neku drugu prichu... Elem, ja bih ti preporuchio da se za tu svotu od nekih 5500 evra pre domognesh nekog auta evropskog ili japanskog porekla, po mogucstvu tek uvezenog, a na brzaka iskopah par (bar meni) jako interesantnih ponuda koje se uklapaju u tvoje zhelje ali i u tvoju garazhuRecimo:
Megane
Stilo
Xsara
Clio
A ako ti ne "smeta" chinjenica da je sa dvoja vrata, po meni je najbolji izbor ova:
Corolla
- koju bi uz malo "pregovora"uspeo da ugurash u budzet. Po meni odlichan izbor, narochito ozbirom na chinjenicu da ima podosta opreme. Mislim da bi te najvernije i najodanije sluzhila u poredjenju ne samo sa ranije nabrojanim, nego generalno govoreci, u poredjenju sa svim automobilima koje za te pare, u toj klasi mozhesh da kupish.
Comment
-
-
Ovo je tako lepo kad se gleda iz daleka, jer ove cene su prava utopija, generalno za taj novac neces moci lako da pronadjes ni Punta da je u dobrom stanju, a ne bilo koji od ovih.
Da ne budem shvacen pogresno, bilo koji od ovih gore nabrojanih da se zadesi da je dobar odmah kupuj, ali realno malo je verovatno da ce sve biti kao sto se cini sa slika.
Trazio sam preko cetiri meseca Punta i neverovatno koliko sam ih pogledao, jednostavno nisam trazio nista posebno, samo da ta primopredaja novca za automobil ne bude uvreda za onog koji placa, pa toliko toga je bilo tako ocigledno na tim automobilima, ali to je realnost, ono sto se nudi u Srbiji, svi su bili od 5000 do 6000, neverovatno, otuda i moja skepticnost po pitanju ovih gore.In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
Da,tacno je da je Corsa odlican izbor,ali koliko god da sam gledao ,ove sto su sad uvezene sve su ili bele(vanovi)ili skupe.Clio ili Punto je odlican auto i mislim da bih mogao da nadjem nesto za te pare.A sto se tice predrasuda za Korejce,prvi sam skeptik,mada znam da nisam u pravu.
Comment
-
-
prije clio, nego punto, ako mozes naci za te pare. corolla je odlicno auto, fieste su 'onako'. ovo sam zakljucio uopste gledajuci polovnjake. ako nadjes dobrog clia, to bi mogao biti best buy. pogledaj i alfe, cijene su im u rangu punta, a dobijas puno vise.
Comment
-
-
Gledao sam danas nekoliko Clia,i mogu samo reci pohvale da kazem.Sa Puntom nisam bas nacisto,dok mi za Fiestu kazu da je i onako i ovako.Po oglasima ima svasta i za svakakve cene pa mi je malo sumnjivo,kao auto je 2003 a kosta 4700 i tako...odlican,kao nov,presao 72000 i ostalo...Ne mogu da verujem.
Comment
-
Comment