marea ima bolji motor,common rail,jaci,startniji a mozda i manje trosi,focusov je obicni td sa direktnim ubrizgavanjem i manje je osjetljiv.
focus ima bolje ogibljenje i bolji je za voznju,2x se manje kvari,i koliko toliko bolje drzi cijenu.
pravi potez bi bio 1.8 TDCI sa 115ks i 280nm u overboostu.
Originally posted by Stefan_s
Ta dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi...
Jedino shto mi se vishe svidja kod Fiata je taj dokazani i provereni JTD motor. Sve ostalo - po meni je Ford u prednosti.
Bolji generalni kvalitet, zavrshna obrada, kvalitet materijala, bolja pouzdanost, veca bezbednost i sigurnosna zashtita, bolja upravljivost, lezhanje na putu, manji naknadni pad vrednosti... Razlika u ceni otprilike treba da odslikava razliku i zbog svega ovde nabrojanog.
U Marei vredi taj motor, i verovatno malo nizhi troshkovi odrzhavanja, ali se tu ushtedjeno ionako na kraju "istopi" zbog izrazhenije devalvacije. Moj glas ide Fokusu.
Definitivno Focus.
Mnogo ozbiljnije odradjen automobil od Maree koja iako u to vreme lepuskasta nikad nije uspela da postane kompletan proizvod (provozajse bilo kojom i videces o cemu govorim).
Mada uvek uzmi u obzir u kom je stanju auto (ukoliko biras izmedju dva konkretna).
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
Focus u svakom slucaju. Motor jeste starije generacije, ali pouzdaniji i tolerantniji. Karoserija, oprema, vesanje,... sve je za nijansu bolje kod Focusa!
Vozio sam TDDi, a sad imam JTD i ovaj drugi je mnogo bolji motor u smislu ta je kultivisaniji, elasticniji i mnogo bolje poteze iz niskih obrtaja. Ipak, u ovom slucaju preporucujem ti Focusa jer je generalno kvalitetniji auto.
Verovatno je Focus skuplji od Maree, a kao sto neko rece jos bolji je TDCi, ali kod tih motora znam ljude koji su imali probleme za brizgaljkama.
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment