Kia Rio

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Kia Rio

Aj pomagajte ljudi,cale gleda nesto kiu ali nema pojma kako su se pokazali 1.5 crdi motori i 1.4 na plin.

Kako idu?
    Potrosnja?
    Odrzavanje?
    Kvalitet?
    Ma sve o autu ko zna nesto,sve je dobrodoslo.

Koliko je dugotrajan taj 1.5 dizel?
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Taj 1.5 crdi je relativno nov motor cini mi se, verovatno manje od 5 godina postoji dakle tesko je reci koliko je dugotrajan mada su ga ishvalili po casopisima .. al ajd sad.

Ja sam od kia rio odustao zbog prostora uglavnom, ne zbog motorizacije i mehanike.
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Milorad90
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2007
      • 975
      • Beograd

sto zbog prostora,sedeo sam u onoj sedan verziji i ima pristojno mesto ne sad nesto spektakularno ali solidno da se ne grcis.Gepek takodje je ok,gradskih dimenzija.

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Novi Rio ? Za taj novac sasvim pristojan autic, u sedan verziji i gepek je pristojan...

Crdi je isti kao u Hyundai-u, i 4-cilindras je za razliku od starog Hyundai Crdi-a, koji je u prvoj varijanti imao ona 3 cilindra... Inace, KIA-in vecinski vlasnik je Hyundai.

Kao i svi Korejci ne kvari se nista posebno, iz BiH uslova exploatacije Hyundai vozila (drug mi ima njihov ovlasteni servis), kvarova ima zaista malo u prosjeku... Kako je motorizacija ista kod Kia-e, pretpostavljam da se sve to odnosi i na njih...

Kako im je garancija 3 godine (za razliku od Ceed-a koji ima 5...), uporedi mozes li nesto slicno na te pare (Accent) dobiti kod Hyundai-a, ako oni daju npr. 5 godina garancije ili 100.000 km, kao u BiH...

Taj benzinac 1.4 sa plinom bi trebao da radi sasvim OK, samo ne znam da li uslovljavaju garanciju mjestom ugradnje, i ugradnjom uopste...

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Koja je osnovna svrha auta ? Gradski, putni, porodicni, all-in-one ? Koliko km godisnje bi se prelazilo? Koliko je bitan gepek? Koji je novcani limit?
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Milorad90
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2007
            • 975
            • Beograd

Gradski,porodicni,15-20 km.Gepek tu i tamo manje vise.

Mene vise interesuje kako se pokazao,kako ide,ubrzanja,ponasanje sa upaljenom klimom,potrosnja,cene delova,udobnost?

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

kupi benzinca i ugradi mu gas

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Uzmi Hyundai ili Kia-u, ko ti da vecu garanciju.
                Mislim da je Accent bolji, kvalitetniji (bar malo) i povoljniji cenovno ...

Idi vidi oba modela, probaj, sedi, probaj... raspitaj se o troskovima odrzvanja i sl. Na tu ki,lometrazu ti ne treba ni diesel ni plin, vozi na bemzin i boli te . Jednostavno ti se ne isplati da placas mnogo vise kad za te pare mozes lepo da se navozas...

Uzmi Accent osnovni model, 1.3 ili 1.4, ne secam se .. ima ga moj dobar ortak, presrecan je s njim... pos'o-kuca, neko putovanje do sela, mozda na more i to je to ... 15-20K km/god, neka skromna potrosnja 6-7l/100km, ako me ne laze

... a ne k'o ja ... imam auto 10 dana i presao sam 2200km

Inace, ako uzmes Accent dobijes 8 godina garancije, a sad su i mnogo povoljni, ima i limuzinska verzija, ma svasta

Inace, Kia ne garantuje za trapove, garancija je saparatna ... dobro se raspitaj, nece ti reci dok ih direktno ne pitas "A sta ne pokriva garancija?!"... Hyundai garantuje za sve ... a i lepsi je

prolupator.mojblog.rs

Comment

• iwcham1979
                  CBC Senator XXL
                  • 17.07.2007
                  • 741
                  • Nis
                  • Seat Altea 2.0Tdi

@prolupator: i30 Gz m8

Comment

• astrafan
                    CBC Senator
                    • 08.05.2005
                    • 221
                    • BG - PA

Moj glas ide za Kia Rio, testirao sam ga, dosta lepo ide taj crdi motor, dosta je jak, sa klimom leti savrseno funkcionise, ima sasvim dosta mesta, za razliku od hyundai-a ima podizace el. pozadi, i mislim da cu postati vlasnik istog sl godine...
                    .. just fun, nothin more..

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Originally posted by iwcham1979
                      @prolupator: i30 Gz m8
                      ???

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                      X