Nov auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

daleko da je jazz losh, ali ne bih ga mogao porediti sa ceed/i30 ..

kao sto rekoh za mene best buy, to se ne kvari, nije skupo odrzavanje, i cena ce jazzu pasti sigurno mnogo vise kasnije nego njemu jer je jazz vec mator model, i ta predrasuda da korejancima pada brzo cena verovatno vazi samo kod nas ocigledno

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Ah, cuj, nigdje G2 Dizlo nije obljubljeniji nego u BiH, ali je i ovdje sve veca navala na Korajance, a polovni Hyundai-i su na pristojnoj cijeni, tj. ne da ih niko u bescjenje, i bogami se pristojno prodaju... Ako vec nije, slicno ce se desavati i u Srbiji...

U vezi Jazz-a i i30/Ceed-a. Nije bas to tako jednostavno uporedjivati tehnologiju Honde iz prosle generacije kao zastarjelu, sa "novom" Korejskom, koja je isto vecim dijelom poznata od ranije... Uz neke sklopove koji su prvi puta upotrebljeni ovdje...

Ja bih to pojednostavio ovako, ako ti se za slicnu lovu vise svidja Jazz, uzmes njega... Ako ti se vise svidja Ceed/i30, uzmes to... Honda je poznatija marka, ali ima kracu garanciju, i mozda malo bolju prodajnu cijenu.

Korejci imaju za slicnu lovu veci auto, vjerovatno malo vise opreme i duzu garanciju (za vecinu ljudi)...

Probaj ih sve ako mozes, pa onda sjeci... Jos jedna napomena, nisam siguran koliko ce u Delti uopste imati uticaja na cijenu to sto je to odlazeci model sa trzista... Ne znam da su bas nagodni za razgovor oko cijene...

Comment

Evo i ja da dam komentar na hyundai i30 vozio sam ga nekoliko puta,s 5 vrata i 1.6 dizelom od 90ks.Kvalitet materijala na gornjoj polovini instrument table je korektan,ostatak interijera je isto korektan,ali za dve nijanse slabije po kvalitetu.Mene dizajn instrument table podseća na neki tobogan.Motor je natprosečno tih,međutim ne treba očekivati da je nečujan ili da radi potpuno bez vibracija.Evo jedan detalj,okvir tablice (onaj jeftini sa reklamom dilera) je napukao prilikom montaže i dok auto radi na leru cvrčao je nenormalno sve dok nije iz drugog puta zalepljen super lepkom.Ipak je to dizel motor.60 km/h u trećoj brzini radi na 2500 rpm,100 km/h u petoj takođe na 2500 rpm što dođe isto kao na mojoj astri benzincu 1.6 sa 100ks.Ovaj i30 nije imao bord comp. pa ne mogu komentarisati potrošnju,ali mala je.Volan je utegnut i precizan ali nema povratne informacije sa puta...kao oni najbolji volani za PC igrice.Obavezno uzmi paket opreme sa kožnim volanom jer ovaj plastični mi je grozan pod rukama.Isto se odnosi i na ručicu menjača.Generalno mislim da je motor slab za težinu auta od 1300kg,ali što se tiče troškova registracije je najbolji izbor.E sad,navedeno kao glavna prednost auta-multilink zadnje oslanjanje i kočnice.Leži on odlično,ali sa dizel motorom od 90ks mi je to malo bezveze.Nema udobnost limuzine i neravan put se itekako oseća.Tu sam se malo zamislio kako to korejanci vide evropskog kupca...a kažu da je kia još tvrđa?To oslanjanje bi moglo da isprati motor od 150ks bez problema.Gume koje su došle na autu su hankook 185/65 R15 all-season šara sa treadwear indexom 400! što znači da su i one tvrde.
        Kočnice su izuzentno znažne i osetljive.Diskovi su na svim točkovima i interakcija sa pedalom se u normalnoj vožnji svodi na pipkanje inače "kopaju". Opet,u kombinaciji sa dizelom od 90ks mi ne deluje logično.
        Nisam oduševljen kvalitetom farbe na autu i tome sam već u jednoj temi pisao.Taj auto je srebrni metalik i na farbu je uložena reklamacija na jednom mestu na pragu suvozačevih vrata,a ima balončića i na ivici vrata prtljažnika.Za cenu od 16.000 evra mislim da nije mala za njega (manualna klima,mp3 radio,ali nema board comp.),ali može se za isti iznos dobiti sa boljom opremom pa recimo da je OK kupovina.Moj utisak je da auto ipak ima azijski,a ne evropski šmek.Treba obavezno probati pre kupovine,ne treba da vrišteće best-buy karakteristike presude u kupovini.Jasno je da je tu sa namerom da uzme deo tržišta golfu astri i meganu itd.

Comment

• malivuk406
          CBC Senator XXL
          • 04.04.2007
          • 490
          • Nbg

Hondina tehnologija sa kraja 90-ih il iz 2000. moze opusteno da parira tehnologiji vecine proizvodjaca iz 2005. (ne pricam o VW-u, mercedesu il BMW-u)
          a sto se tice kvaliteta izrade, izdrzljivosti ili materijala Jazz opusteno moze da parira koreancima... ja mislim cak i po ponudi prostora unutra. nemojte pogresno da me sxvatite, meni se mnogo svidja Ceed, bio je cak i opcija za kupovinu, al jednostavno mislim da je Honda ili Pug i dalje bolja od Kie.
          mada, ja bih sacekao novi Jazz, sigurno nece biti nesto veca cena od ovog sadasnjeg... tj, mislim da ce biti ispod 15k... a onda je Jazz na svakom nivou bolja kupovina.

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
            • Mazda 6 2.0d

Gde nadje da poredis Hondu i PUG? Jednostavno se te dve stvari ne porede!

A sto se Jazz-a tice - ipak je za klasu manji auto od i30 i Cee'd-a. Sada svako prema afinitetima. Nekome je Smart vrh zato sto moze da ga parkira gde god hoce a neko kupi Hyundai Sonatu zbog toga sto mu je bitno koliki je auto "na metar"...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• zola_
              CBC Senator XXL
              • 24.06.2006
              • 319
              • Novi Beograd

sad sta znaci za klasu manji, ima veci gepek i vise mesta za sedenje a manji je spolja, otprilike ista cena, ista oprema samo sto je ovaj odlazeci model a ovaj novi... inace otpada mazda2, najranija isporuka za bilo koju opremu/motor je 15. decembar, pogledao sam i punta, preskup je, za 14.000e ne moze da se uzme 1.4 sa klimom, podizacima i muzikom...
              pala mi je na pamet i ibiza, novu sam pogledao - skupa je, ali staru nude sa gomilom opreme za 13.000e + sto nude najpovoljniji leasing... lagano otpadaju automobili a jazz i dalje na celu kolone

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

Ma Jazz se samo vodi pod nižom klasom, ali po prostoru i gepeku je komotno u "Golf" klasi... Nisam hteo da kažem sa Civicom jer je novi evropski Civic tek ogroman unutra (a i spolja).

Comment

• level3
                  CBC Senator XXL
                  • 29.01.2006
                  • 857
                  • BGD, V.B. Karaburma

Moram da vas ispravim.
                  Novi Jazz je krenuo da osvaja evropu a kod nas se ocekuje u oktobaru ili novembaru.
                  www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• malivuk406
                    CBC Senator XXL
                    • 04.04.2007
                    • 490
                    • Nbg

Originally posted by ToNcA
                    Gde nadje da poredis Hondu i PUG? Jednostavno se te dve stvari ne porede!
                    a sto ne citas malo sta pisem?
                    jednostavno kazem da su honda i pug na visem nivou i dalje od kie. t5i vrvtno nisi nikad ni seo u pug, pa tako skaces odma...
                    Civic je avion, u bukvalnom smislu te reci... samo jos da ubace neki manji dizel i golf nece imati sta da trazi u svojoj klasi...

Comment

• ljubamih
                      CBC Član
                      • 28.12.2007
                      • 49
                      • A'dam

U poredjenju sa Golfom+ Jazz ima vise prostora za prtljag od njega - a specijalno ako se iskoristi fleksibilnost zadnje klupe onda ne mogu ni da se porede. I putnici imaju podosta prostora - na zadnjem sedistu vise a na prednjem manje od pomenutog Golfa+ koji bi kao trebao da ima vise prostora od obicnog golfa V.

Comment

• ///M_Power
                        CBC Senator XXL
                        • 05.05.2008
                        • 335
                        • Beograd - Minhen

KIA/HYUNDAI je definitivno najbolji izbor u ovom slucaju...
                        Ja licno, Hondu ili bilo kog Japanca bih kupovao iskljucivo i samo ako su pravljeni u Japanu... a mislim da Jazz to nije

Comment

• red_H
                          CBC Član
                          • 22.03.2008
                          • 13
                          • Beograd

Jazz koji se prodaje kod nas jeste napravljen u Japanu, provereno(preko VIN-a).

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Samo civic hb dolazi iz UK, sve ostalo je iz Japana.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zola_
                              CBC Senator XXL
                              • 24.06.2006
                              • 319
                              • Novi Beograd

Odluka je pala, kupujem Jazz 1.4 LS najverovatnije sa popustom 5% tako da ce izaci oko 13.000, u sledecih par dana uzimam pare od osiguranja i za maksimum nedelju dana kupujem auto!!!
                              hvala svima na odgovorima i sugestijama...

Comment

• jaksa
                                CBC Senator XXL
                                • 23.10.2004
                                • 701
                                • Novi Beograd, SC

Sta ima od opreme?

Comment

Working...
                                X