Mazda 626/Toyota Corolla/Mitsubishi Galant

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zestone
    CBC Početnik
    • 04.08.2008
    • 8
    • Munze

Mazda 626/Toyota Corolla/Mitsubishi Galant

Hi everybody!

Posto sam digao ruke od BMW "kockice", odlucio sam se da pazarim nesto od sledecih automobila Mazda 626, Mazda 626 Coupe, Toyota Corolla XL ili Mitsubishi Galant Hatchback. O Japancima se prica da su izdrzljivi, da se slabo kvare, a dizajn im je 5-10 godina ispred dizajna evropskih vrsnjaka (eventaulno BMW izuzetak). Ako moze neko da mi kaze nesto blize o kvalitetu ovih automobila, njihovoj ekonomicnosti, sklonosti ka kvarovima, ostalim manama i vrlinama. Tnx!
  • zestone
    CBC Početnik
    • 04.08.2008
    • 8
    • Munze

Naravno u pitanju su modeli iz 1990/1991.

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Ne bih da budem neko ko kvari zabavu, ali ako se dobro secam, u postu o BMWu kockici si spominjao 2500 eur, a ako se finansije nisu promenile u odnosu na pre par dana, ovom prilikom pokusavas u taj iznos da uklopis punoletan japanski auto, sa idejom da se kvari sto je manje moguce.
      Nisam ekspert, ali su mi te stvari prilicno tesko spojive. Automobil, star 18 godina, kosta 2500 eur u odlicnom stanju - tesko, osim ako imas nekoga koga poznajes i ko prodaje konkretan model, ma kog proizvodjaca. Probaj da se ne oslanjas na oglase i trgovce (preprodavce), u takvoj svojoj potrazi.

Ako vec hoces nesto od toga, subjektivno dajem glas mazdi 626, cini mi se da je malo "modernije" dizajnirana od ostala dva koja navodis, i to bih uzeo onu koja nije kupe varijanta, ako se moze naci pristojna za te pare (sto rece Ale onomad, stanje automobila je relativna stvar za svakog od nas u zemlji Srbiji). Mislim da je to godiste odavno poznato majstorima, i da nema tu nekih skrivenih "koski" - presudno je stanje konkretnog modela koji bi uzeo.

Drugarski, ako imas sanse, sakupi jos nesto malo para, pa onda gledaj neki bolji, noviji automobil, i mozda neki iz nizeg segmenta u odnosu na te modele na koje sad ciljas.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Ako se vec porede 626 i galant, onda treba ubaciti carinu, ne corolu
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zestone
          CBC Početnik
          • 04.08.2008
          • 8
          • Munze

Ma ne kvaris zabavu. Nisam bio uzivo da gledam nijedan primerak ovih automobila, ali su manje-vise svi tog cenovnog ranga. Video sam njihove slike u raznim foto-oglasima i limarija im izgleda prilicno dobro (a to znaci da bi 99% ljudi bilo zadovoljno takvom limarijom) i svima je cena oko 2.5 soma. Posto ne verujem da cu moci da sakupim jos kesovine, hteo sam da pazarim neki od ovih Japanaca iz razloga sto su svi prijatelji koji imaju nekog od ovih automobila prezadovoljni njima i ako im automobili imaju 18+. Kazu da se manje kvare od ostalih vrsnjaka, a da im ni servis nije mnogo, ako je uopste, skuplji od ostalih. Eto, to je razlog zbog koga sam resio da pazarim neki od ovih autica.

Comment

• bax76
            CBC Senator XXL
            • 07.11.2006
            • 605
            • BG

Ja sam imao 8-9 godina starog Colta, pa se kvario uredno, nije bilo ni servisa, ni delova, tako da zaobidji Micubishi. Ispala me skuplja dara nego mera. A prodaja je bila nemoguca misija, za 2 godine 5 ljudi ga je pogledalo.

A te price kako se nesto staro 20 godina ne kvari, nemoj mnogo da se zanosis skupo ce te kostati...

Najrazumnije je uzeti Corollu, jer je nize klase, i jednostavniji auto.

Comment

• Fenix
              CBC Početnik
              • 05.08.2008
              • 3
              • Vrsac

Iz licnog iskustva glas dajem Mazdi 626.U firmi u kojoj radim imamo jednu takvu Mazdicu jes ada sa motorom 2.2I pre par meseci bio je 2.0 i jedan i drugi motor su blago receno prave zverine.On bukvalno jede asfalt.Kad je unutra bio motor od 2000cc isao je bez problema ugraviranih 200 km/h i mislim cak i jace.Limarijski su dosta dobrodrzeci malo imaju problema jedino sa prednjim kosevima.Oce malcice brze da propadaju oko onog dela kod nosaca amortizera.Inace i jedan i drugi su fabricki motori bez ikakvih prepravki, ovaj sadasnji je ubacen jer je gazda firme nasao slucajno jeftino jednog stranca i prebacili smo iz njega motor posto je jaci.A i taj stranac je bio neverovatno ocuvan.Gotovo da sam zaplakao kad smo ga rastavljali koliko je bio dobar i limarijski i mehanicki.......ni jedna tacka od rdje, prva boja, enterijer ko da je izasao iz fabrike a po servisnoj knjizici nije nista radjen sem redovnog odrzavanja .Jedino im je i malo veca potrosnja al uvek postoji varijanta ugradnje auto gasa.Jedino za cenu delova ne znam posto se ovaj firmin bukvalno ne kvari pa i nismo imali potrebe za delove sem onog osnovnog (ulje,filteri,svecice,kajisevi.naravno sve koliko toliko kvaliteno i orginalno).

Comment

• ///M_Power
                CBC Senator XXL
                • 05.05.2008
                • 335
                • Beograd - Minhen

Za 2500 eura tesko ces naci dobar auto, pa jos da se ne kvari... bilo da je u pitanju japanac ili BMW... to je bar moje licno misljenje...
                A za ovog drugog (BMW E30) bar imas delova na pretek, sto polovnih, sto novih...

Comment

• BaneBRE
                  CBC Veteran
                  • 21.11.2006
                  • 100
                  • blok 45 nbg

....baci pogled i na daihatsu applause

ima delova, ne kvare se, moj ima preko 300 000, samo dihtung glave menjan pre nekih 30 000, pumpa za vodu, pumpa za gorivo, diskovi pre isto oko 30 000... super autic stvarno 1.6 100ks ... sasvim lepo ide...

btw cale ga je uzeo novog 91. godine a i skroz se uklapas u cenu...

imas i XI verziju, multi point ubrizgavanje, maglenke, nazad diskovi, sve na struju, shiber bla bla bla... tu je oko 2500 dok je obican X oko 2000...

problem su zadnji koshevi, sajtne i zadnji rubovi...

javi sta si uradio
                  a sta sam ja, WeWeRiCa a?

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Mazda 626 i Carina su legendarno dobro napravljena kola u tom godistu. Jos uvek mogu da se nadju dobre, ali ne bas za 2500. Ako nadjes dobru, bices vrlo zadovoljan. Dobra stvar je sto ta kola nisu bila interesantna ulicnim trkacima, vec su uglavnom imala normalnu eksploataciju.

Comment

• djukank
                      CBC Član
                      • 02.04.2007
                      • 40
                      • vojvodina - banat

a talijani

ja sam vlasnik fiata crome 91 godiste

i malo bih se umesao u raspravu
                      moj auto je kostao 1200 eura sa daljinskom centralnom 2 podizaca, digitalnom klimom koja se podesava u stepenima/ ne ac sheet/ venturi plin, neka muzikica mp3 bla bla .... znaci pravi full bez koze

e sad ljudi blate fiata pa to ti je

meni je izgoreo jedan ventil i slucajno sam kupio ceo motor stranca za 120 eura koji sam ocarinio na 15xx kubika i 51 kw posto je on 2.0 valjda 110 ks

znaci registracijas kao gnoj 2

sto se tice potrosnje po lokalu trosi oko 12 l plina
                      na otvorenom oko 9l plina stim dalepo podnosi putne brzine oko 130 km/h
                      inace auto ide kao blesav na plinu sam ga vozio preko 190

moja iskrena preporuke ti je da pogledas i njih jer za male pare dobijas puno opreme pocinkovani lim .....

moja uto je bio taxi i pretpostavka je da je ubijeno oko 400.000 km

posto ga vozimo i ja i zena i jos troje male dece sa nama ja sam prezadovoljan

sorry na big post

Comment

Working...
                      X