alfa 33

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • borko78
    CBC Početnik
    • 02.06.2008
    • 5
    • zrenjanin

alfa 33

hteo bi da kupim alfu 33 1.7ie 16v ako neko prodaje ili bi mozda prodao?
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=66031

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=61636
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Mislim da bi ti bilo mnogo bolje da pitanje postavis ovde:

tu ces moci da se detaljnije informises o Alfi 33

A ovde mozes i da postavis oglas pa ako neko planira prodaju...

Tu se okupljaju Alfisti tako da ces mnogo lakse doci do onoga sto trazis.
      U svakom slucaju zelim ti da najdes neku lepu 33-cicu.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

Moze li neko dati neku preporuku, savet, ili tako nesto u vezi sa tim sta treba gledati kada se kupuje Alfa 33. Koji je motor najbolji? Sta cesto crkava? Koja je serija najbolja...?
        Inace, ja sam planirao da je uzmem u obzir za svoj prvi auto(Konkretno model od 1.4l i nekih 80-ak konja.).
        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Obrati paznju na limariju tacnije na koroziju jer im je to boljka...Serija 3(1990-1994) sa 1.4 motorom bi ti bila super, to je 90ks. Ako hoces ima i jace, 1.7 sa nekih 110 a ima i 1.7 16v sa 130+ mada su te vec skoro sve izakane i jako je tesko naci dobru...

Comment

• stefanves
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2006
            • 1351
            • BG

Bas sam planirao seriju 3, sa tim 1.4 motorom. Koja je cena odrzavanja(znaci cene popravki za neke ceste kvarove), i kako stoji trziste sa delovima(Malo je glupo pitanje, ali ipak ako je ta Alfa previse skupa za odrzavanje, nece biti mnogo voznje.)

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Malo komplikovanija zbog boxer motora ali taj 1.4 je prost ko pasulj tako da nema frke...Cene i tako to konkretno ne znam, javice se vec neko od vlasnika 33ke. Delova ima i novih i polovnih, ne bi trebalo da je skupo...

U sustini jako kul auto jedino sto mi je malo ruzan enterijer ali jbg...

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Ma po stranu sto je ruzan enterije, vazno da je Alfa, i da je jeftina. Bokser motori znam da su skuplji za odrzavanje od rednih, ali imaju svojih prednosti . Nadam se da ce se javiti neki vlasnik, pa ce nam dati detaljan review.

Comment

• srdjan_p
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2004
                  • 1915
                  • ZR

8v bokseri uopste nisu skupi za odrzavanje...16v je vec dosta komplikovanija sprava i skuplja za odrzavanje...

Comment

• TRENTA TRE
                    CBC Veteran
                    • 27.05.2007
                    • 167
                    • Beograd Vozdovac

@Borko78
                    33 1.7 16v naci da bude u ok stanju je kao trazenje igle u plastu sena,uglavnom su skoro sve 16v potpuno unistene i izakane,a da kupis neku koja ti prva dodje pod ruku moze da bude vrloooo skupa avantura...
                    Ja bih je prvi kupio da sam mogao da nadjem neku koja lici na nesto a ne sad sto radim tj. pravim 1.7 16v.
                    Moja preporuka je 1.7 ie 8v malo slabije performanse a mnogooo jednostavniji motor za odrzavanje.
                    Ima jedna 33 u Alfa piazzi.

@stefanves
                    Mislis 88 konja,genaralno taj 33 1.4 spada trenutno medju najjeftinije alfe sto se tice odrzavanja.8V boks bilo koji je jeftiniji od -TS-a za odrzavanje.Mehanika nije toliki problem koliko limarija...
                    33 16v & Fiat G.P.

Comment

• stefanves
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2006
                      • 1351
                      • BG

@33
                      Sta najcesce strada(limarijski) ? Koje su cene odrzavanja otprilike(npr. jel' skuplje od odrzavanja Fiata Brava?)?

Comment

• TRENTA TRE
                        CBC Veteran
                        • 27.05.2007
                        • 167
                        • Beograd Vozdovac

Ne mogu da ti kazem da li je jeftinije od Brava ili ne jer ne znam koliko inace kosta odrzavanje za Fiata.
                        Ulje,svi filteri,svecice,antifriz,dihtunzi dekla,glava,izduva,semerinzi bregastih,zupcasti kaisevi,spaneri,ravnanje glava,hidropodizac,step motor za 1.4 odnosno 1.3 sam platio oko 180e pre 6 meseci.
                        Malo ili mnogo proceni sam...
                        Limarijski stradaju kao najcesce deo oko cepa za gorivo,u motornom prostoru deo ispod akumulatora,pod,prostor oko zadnjih koseva u gepeku,sta znam manje vise standardne stvari.
                        Modeli posle 92-93 i QV modeli imaju ok zastitu i nemaju toliko problema sa truljenjem za razliku od druge serije i prvih primeraka trece.
                        33 16v & Fiat G.P.

Comment

Working...
                        X