passat b5.5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vulebg
    CBC Član
    • 11.08.2008
    • 64
    • Beograd

passat b5.5

Posto nisam imao iskustva sa VW, a hocu da kupim Passat B5.5 pitao bih sledece:

1. Moze li se B5.5 kupiti za 14.000 eura, a pritom da je:
    u odlicnom stanju, 2004. ili 2005. godiste, limuzina, motor 1.9 TDI ?
    2. Ima li VW program za proveru auta po broju sasije, nesto poput Fiatovog Eper-a?
    3. Da li se motori 1.9 TDI i 1.9 TDI fizicki razlikuju? Hocu da budem siguran da je motor stvarno 1.9 TDI, dakle 130KS.
    4. Generalno, na sta najvise obratiti paznju prilikom kupovine ovog auta?
    5. Da li (i koji) auto placevi dopustaju da se auto odveze u ovlasceni servis na proveru?

Hvala !
    Vozio sam Elantru, a sad vozim Stila, koji sam ja shmeker majko moja mila.
  • gt nebojsa
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 348
    • Preljina,Cacak

Dakle,da pripomognem ako mogu:
    1.Ovo ne bih znao,nisam pratio cene.
    2.Ima.ELSA je VAGov program,ili bolje receno paket,koji sadrzi sve za VAG vozila sem kataloga delova-podaci o vozilima,tehnicka resenja problema,vremenski normativ....Jedino sto ce ti za azurirane podatke trebati veza sa VW Portalom.Dakle,za ovo ipak mora originalna ELSA,dakle odes u ovlasceni servis,na osnovu VINa dobijes podatke o vozilu;za zap.Evropu postoji i istorija odrzavanja,kad i na koliko km je sta radjeno...popravke u garanciji,itd...
    Dakle samo dobra volja prijemnika u servisu ti je potrebna.
    3.Pogresno tumacenje oznaka.
    To je vazilo za 1.9TDI sa Bosch pumpom.
    Kod PD motora oznaka nema veze.Ista je oznaka i na 74kW i 96kW motoru.
    Motori spolja gledano izgledaju isto.Kad ubacis VIN u Elsu,dobices siguran odgovor;mada mozes i iz oznake motora da vidis koji je.
    AVB je 74kW.
    AWX i AVF su 96kW.
    ATJ je 85kW.
    Cak mi se cini da je bio i neki od 110kW,k'o u Golfu IV.
    Ovo ipak proveri,da nisam negde omanuo.
    4.Trapovi,set kvacila,turbina,potrosnja ulja.
    5.Ovo stvarno ne bih znao.
    Pozdrav.
    Toyota Čačak

Comment

• AlNik
      CBC Veteran
      • 18.07.2008
      • 144
      • Beograd

Re: passat b5.5

Originally posted by vulebg
      Posto nisam imao iskustva sa VW, a hocu da kupim Passat B5.5 pitao bih sledece:

1. Moze li se B5.5 kupiti za 14.000 eura, a pritom da je:
      u odlicnom stanju, 2004. ili 2005. godiste, limuzina, motor 1.9 TDI ?
      2. Ima li VW program za proveru auta po broju sasije, nesto poput Fiatovog Eper-a?
      3. Da li se motori 1.9 TDI i 1.9 TDI fizicki razlikuju? Hocu da budem siguran da je motor stvarno 1.9 TDI, dakle 130KS.
      4. Generalno, na sta najvise obratiti paznju prilikom kupovine ovog auta?
      5. Da li (i koji) auto placevi dopustaju da se auto odveze u ovlasceni servis na proveru?

Hvala !
      1 do 4 je lepo odgovoreno, pa da probam da pomognem sa 5. Auto-placevi generalno, ako kola nisu registrovana (u slucaju komisione prodaje), ne daju da ih isteras sa placa jer ako se nesto desi u saobracaju, nemaju osiguranje i gube. Jedino ako uspes da se dogovoris da im potpises nesto kako ces ti da isplatis za svako ostecenje (ali to bi bio preveliki rizik za tebe). V-8 auto-plac je klasican primer - ne dovoljavaju da isteras kola. Ja sam uzeo od njih.. Sad, da li sam imao vise srece nego pameti, ne znam, ali prvi pregled je pokazao da su kola u odlicnom stanju. Necu te lagati, imao sam malo osecaj da sam kupio macku u dzaku, ali ispostavilo se da je sve ok.

Comment

Working...
      X