Opel kadet suza 1.2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bumbar
    CBC Član
    • 20.08.2008
    • 12
    • pale,R.S

Opel kadet suza 1.2

Zovem se Dusan i zivim na Palama u R.S. Hocu da kupim Kadeta suzu. I nasao sam jednu u pristojnom stanju, za pristojnu cjenu, samo me zanimaju iskustva drugih po pitanju motora koji je u njoj, a to je 1.2 benzin.Molim za pomoc, jer se u auta razumijem ko` Mara u kriv k...c
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Dusane, ako je to u pristojnom stanju, za tako star auto - nema tu mnogo mudrolija - vaznije ti je stanje u kom je auto nego da li je motor 1.2, 1.3, ili 1.6.
    Sta ti vredi 1.6 koji je snazniji, ako je u losem stanju?

Taj kadet je klasican auto u svakom pogledu - nema tu sta da se doda ili oduzme. Ako je dobar i ako ti cena odgovara kupuj. Ako bude trebalo nesto da se popravlja na njemu (a trebace pre ili kasnije) to ces da uradis i ide zivot dalje. Juriti performanse, visu/nizu potrosnju za 0,5-1l goriva, bolje ubrzanje do 100km/h u takvoj prici nema nikakvog smisla, po mom misljenju (da se niko ne uvredi).

Comment

• bumbar
      CBC Član
      • 20.08.2008
      • 12
      • pale,R.S

Ne jurim performanse, ili bilo sta tome slicno. Meni auto treba da mogu zimus otici na Jahorinu i vratiti se, i tako svaki dan, znaci treba mi samo za posao. Mene brine to sto nisam nikada ranije cuo da postoji opel kadett 1.2, znam za 1.3,1.6... Brine me koliko je moguce naci djelove. Uz put, slab sam vozac, tako da je i to razlog sto kupujem auto sa malom kubikazom.

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Ne mogu da vjerujem da sam i ovo cuo u zivotu, neko priznaje da slabo vozi !? Dusane, skidam ti kapu !

A sto se auta tice, i namjene za isti, najvaznije ti je da se ne kvari cesto, a ako je u dobrom stanju, ne bi trebalo to biti precesto... Ako ga kupis, fino na dobar pregled s njim, pomjenjas sto se mora, pazari i dobre zimske gume da ne razmisljas zimus, i lagano... Zurio, ne zurio, do Jahorine ti je 4-5 minuta razlike... Kako budes vise vozio, tako ces i bolje voziti...

Sto se servisa tice, mogu punih usta preporuciti "Cika Lazu", Nedjeljka Lazarevica, iz Han-Dervente. Prvo posten i dobar covjek, a onda i majstor... Od mene 5+ za njega... Posebno spura, dok mi je on na Yugi nije namjestio, vozio sam malo ja Yuga, a malo on mene... Nakon Cika Laze, gdje ga nanisanim, on prodje...

Comment

• Mare_Bg
          CBC Senator
          • 14.12.2007
          • 202
          • Beograd

Ne bi trebao da imaš problema sa delovima, jer se taj motor nalazi u većini Corsa iz tih godina. Pouzdan motor (naravno ako se redovno održava) i pošto tebi nije bitna snaga, slobodno ga uzmi ako je u pristojnom stanju.

Comment

• bumbar
            CBC Član
            • 20.08.2008
            • 12
            • pale,R.S

Hvala vam puno na brzim odgovorima! Imam sada u ponudi i 1.3s, ali sam cuo da puno trose.Sada ja ne znam koliko, ne znam koliko trosi ni ovaj 1.2.

Comment

• Nikolaj
              CBC Veteran
              • 20.05.2008
              • 120
              • Kragujevac

Ne znam ni ja koliko tacno trose kadeti,nisam ih imao nikada.Samo razmisli malo izmedju 1.2 i 1.3 motora je minimalna razlika,pa ni potrosnja 1.3 motora ne moze biti enormno veca nego kod 1.2.Ja mislim da Kadet ne bi trebalo da trosi vise od 8-9l uz neku normalnu voznju.

Comment

• Mare_Bg
                CBC Senator
                • 14.12.2007
                • 202
                • Beograd

Moj 1.3S po Beogradu troši oko 10-ak litara benzina neke osrednje vožnje (ni penzionerski, a ni previše kidanja), pri brzinama od 80-100Km/h troši oko 5l, a na autoputu oko 7l. Otprilike isto i plina troši.

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Mnogo ti je važnije da uzmeš bolji primjerak od ta 2, nego koji je motor u njima, (šta tačno znači 1.3 S ?, Da nije neki veći karburator za više "konja"...?) tu ne bi trabalo biti neke velike razlike, svakako će ti mahom biti otvorena cesta, u jednom pravcu uzbrdo, u drugom nizbrdo...

Comment

• Mare_Bg
                    CBC Senator
                    • 14.12.2007
                    • 202
                    • Beograd

1.3S je sa dvogrlim karburatorom (75ks) i jako je bitno da je karb dobar, jer u suprotnom ume da pije i preko 15l benzina...

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Hm, to sam i mislio... To znaci da bi mogao i obicni karburator da stavi, ako mu taj nije dobar...

Comment

• jasko
                        CBC Član
                        • 05.08.2008
                        • 32
                        • sarajevo

Ma ja vaznije ti je da vidis koje u boljem stanjuu nije to sad enormna razlika 1.2 i 1.3s mada neznam sta predstavlja "s" alii ne vazno ipak 100 kubika razlike nije puno ali stvarno tesko naci u nasoj Bosni ocuvanog kadetta kao sto ovi imaju u srbiji mislim ovdje u sarajevu fkt nikad da vidim dobrog kadeta svi su izbuseni korozijom katastrofa su auto plus sto su bucni ali bojim se kao sto je rekao ne razumije se u autima kako ce onda skontati da je u dobrom stanju??? Imas li nekog koji se razumije u tom nek on donese odluku
                        pozz

Comment

• aivan
                          CBC Senator
                          • 28.02.2006
                          • 247
                          • Bograd, Mirijevo

"S" u 1.3S znaci da ima 75 ks (dok obicni 1.3 imaju 60 KS). Koliko KS ima 1.2 ne znam (verovatno 55-60) ali to jedno "S" ipak dosta znaci (i u voznji ali i u potrosnji)
                          Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• jasko
                            CBC Član
                            • 05.08.2008
                            • 32
                            • sarajevo

mene to zbunjuje koje je sad bolje jer vidim i kod nekih vectri je tako
                            1.6s i 1.6i ali nekako kad vidim s odma povezem da je slabiji...

Comment

• Mare_Bg
                              CBC Senator
                              • 14.12.2007
                              • 202
                              • Beograd

I kod vectre to S isto označava dvogrli karb. Nisam siguran, ali mislim da postoje dve verzije 1.6S i to sa 82ks i 90ks, dok 1.6i ima 75ks. Ovo je već off topic...

Najbitnija stvar kod kadetta jeste limarija, a ne motor. Dakle uvek prvo gledaj limariju, pa tek onda motor, zato što je dobru limariju kod kadetta teško naći, a delovi za motor su jeftini. Normalno, treba izbegavati i ako je baš izakan motor...

Comment

Working...
                              X