Hyundai ACCENT ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivances
    CBC Početnik
    • 27.11.2007
    • 9
    • Beograd

Hyundai ACCENT ?

Pre svega pozdrav svima na sajtu, i veliko hvala svima vama koji se razumete u automobile,u toku ste sa cenama istih, i imate zivaca i vremena da to podelite sa nama,koji bas i nismo upuceni u te stvari...

Dakle ovako: Trenutno vozim Peugeot 106, 1.0, 97 god,3 vrata.Od opreme ima samo 1 airbag i CD....Prilicno sam zadovoljan automobilom,trosi izuzetno malo i nikakvih problema sa njim do sada nisam imao. Medjutim, resio sam da ga promenim, jer hocu pre svega mladji auto, sa nekom standardnom opremom (u sta ukljucujem klimu,CB i podizace stakala)...Resen sam takodje da uzmem auto sa 4 vrata, jer smatram da je to ipak velika prednost....E sad, u igri su nekoliko modela a pre svega sam zainteresovan za Hyundai accenta. Ali u obzir dolazi i Punto,Clio,Corolla...ili sta vec, mozda mozete i vi da nesto preporucite..ja vise nisam pametan sta uzeti...Spreman sam da izdvojim do 5000 evra, uglavnom je u pitanju gradska voznja....

Svestan sam da recimo Punto i Toyota corolla apsolutno nisu automobili iste klase, jedan je bas mali gradski ovaj drugi opet veci...ali nije mi to toliko vazno, bitan je odnos cene i kvaliteta,pouzdanost,odrzavanje itd....

Usput,zanima me,posto nisam bas u toku,koliko para moze da se dobije za mog pezoa,u prilicno dobrom je stanju svega sto se tice.... ?

Unapred hvala svima koji ce odgovoriti na ovu temu..

Pozdrav i svako dobro...
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Za te pare mislim da nema corolle novije od tvog auta...

Da nisi mislio na yaris? mada to je ista klasa kao punto i kompanija.

Yaris je nesto skuplji, za 5000 mozes da se odlucis izmedju clia i punta otprilike 2002.

A tu ti je bitnije da nadjes sto bolji primerak nego koji je od ta 2.

Što se tice accenta ne bih ti savetovao jer je slab na crash testu,a to nikad ne znas da li ce nekad zatrebati, ali kako neki ljudi ludacki voze... nikad ne znas koja ****** ti dolazi u susret. a ovi drugi imaju 4 zvezdice. a i lakse ces ih prodati posle nego accenta.

Comment

• Kenno
      CBC Senator XXL
      • 21.08.2006
      • 460
      • Zenica, BiH

Ako već zagledaš Punto i Clio pogledaj i 206, nije lošiji od ta dva sigurno

Comment

• ivances
        CBC Početnik
        • 27.11.2007
        • 9
        • Beograd

ne znam kako se accent pokazao na crash testu,mada iskreno sumnjam da je punto od njega nesto bolji...pa on je jos manji od accenta,a i deluje prilicno meko i krhko...Stvar je u tome sto accenta mogu za te pare da nadjem 2002god od prvog vlasnika koji je auto kupio ovde kod nas,poseduje i servisnu knjizicu ma cak i racun......a gotovo svi puntici,klio i sl...su uvezeni gde jednostavno ne moze da se zna koliko je taj auto presao,kako je odrzavan,ko ga je i kako vozio itd.....

ali hvala na sugestiji u svakom slucaju....sve sam u vecoj dilemi sta da kupim...

Pezo 206 je prvobitno bio u igri, i to na mestu broj 1, ali je daleko skuplji od recimo punta.5000 evra cu naci punta 2002 ful fulova i klima i abs,cb,cd,podizaci,servo,city servo.....a za te pare mogu da kupim malo ofucaniju 206-cu.......

hvala obojici za odgovore, ako imate jos neku preporuku,molim vas javite se..pozdrav...

Comment

• krstin
          CBC Senator
          • 14.09.2007
          • 223
          • Novi Sad

Evo ako te interesuju rezultati sa crash testa:
          Hyundai Accent:
          http://www.euroncap.com/tests/hyundai_a ... 98/36.aspx
          Fiat Punto:
          Find Euro NCAP latest ratings for recently tested vehicles sorted by publication date, star rating and make with standard equipment or safety pack

Renault Clio:
          Find Euro NCAP latest ratings for recently tested vehicles sorted by publication date, star rating and make with standard equipment or safety pack

Comment

• ivances
            CBC Početnik
            • 27.11.2007
            • 9
            • Beograd

uzas.....punto je cini mi se najbolji na testu,a accent jeste los......
            u pravu si...

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

...nema tu ništa čini ti se, ili ne...

Pogledaš poene, i gotovo...
              Kad je u pitanju taštita putnika, Punto i Clio su skoro isti...jedino za dlaku Punto ima bolju bočnu zaštitu...
              Međutim, Punto ima znatno bolju zaštitu pri udaru pešaka...( bolju za pešaka, naravno)...

Originally posted by ivances
              ...za 5000 evra cu naci punta 2002 ful fulova i klima i abs,cb,cd,podizaci,servo,city servo....
              Za ovo baš i nisam siguran...jer uglavnom je Punto 2002. godište par stotina eura preko 5.000...plus računaj novac za servis, verovatno i prevod auta...

Comment

• ivances
                CBC Početnik
                • 27.11.2007
                • 9
                • Beograd

dobro..ok..apsolvirali smo....sto se tice crash testa...veoma je vazno,ali nije mi bas ni presudno...vozio sam ja do sada i yuga i 128-cu...za koje je crash test pojam,pa sam ziv i zdrav,bogu hvala...

Mene zanima generalno vase misljenje koji auto kupiti za 5000 evra, a moze i koja stotina preko....

Bio sam i na pijaci,gledao i oglase i po internetu, uz malo srece i truda apsolutno moze da se nadje punto 2002 god sa svom onom opremom za 5000 evra...Pa i ako je cena 5300 to ne znaci da cu momentalno izvaditi pare i dati mu te pare..racunam uvek da se cena spusti,bar malo...No ne bitno....prevod,servis je drugfa prica..nesto od plate nesto od ustedjevine.....snasao bih se..

Comment

Working...
                X