Skoda Fabija 1.9 Sdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uros77
    CBC Član
    • 14.10.2007
    • 40
    • Kragujevac
    • Škoda fabia 1.2

Skoda Fabija 1.9 Sdi

Kupio bi Skodu Fabijo mladja da bude od 2002 god karavan obavezno i da ima klimu.
    Sta mislite kakav je to auto i kakav je motor 1.9 Sdi.Sta da ocekujem od njega ,koliko prelaze,kakvo je odrzavanje.Obicno sam vozijo benzince zaobilazio dizele u sirokom luku zbog kilomeraze koja je mnogo veca nego sto im pise na satu jer se ta kola kupuju da bi se vozila sigurno vise nego benzinci.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Koliko znam SDI motori vaze za veoma solidne i trazne ali isto tako i ne previse snazne. Sto se tice kilometraze to je sasvim tacno pa ti zato savetujem da dobro ispregledas auto kod nekog majstora. Cisto da ne bude da kupujes auto koji je presao 300k kilometara a na satu pise 120k

Comment

• uros77
      CBC Član
      • 14.10.2007
      • 40
      • Kragujevac
      • Škoda fabia 1.2

Skoda Fabija 1.9 Sdi

Da tome se i nadam na satu su svi u prodaji od 10500 do 120000 tj. 90% auta koji se prodaju u oglasima .

Comment

• gt nebojsa
        CBC Senator XXL
        • 11.05.2007
        • 348
        • Preljina,Cacak

Pa kod Skode je bar lako,80-90% svih novi(ji)h Skoda je kupljeno novo kod nas.Koja nema servisnu,bar za te prve dve god. koliko je garancija,ne da je sumnjiva...nego je neko sigurno nesto cackao...
        Moja je presla 195000 za pet godina,ali sve je dokumentovano-servisna,racuni,...tako da ako kupujes Skodu,trazi neku koja je kod nas nova kupljena,manje su sanse da se neko igrao sa kilometrazom.Inace,moj cale je sa SDI presao oko 50-60000 bez nekih problema...za 1.5 godinu.
        Standardna boljka svih Fabia su silen blokovi-koji se u proseku menjaju svake godine ako prelazis 20000+ km;el.podizaci hoce da zezaju-nama se to desavalo na 4-5 god.starim Fabijama.
        Toyota Čačak

Comment

• uros77
          CBC Član
          • 14.10.2007
          • 40
          • Kragujevac
          • Škoda fabia 1.2

Skoda Fabija 1.9 Sdi

Ma da mene je najvise interesovao kakav je taj motor 1.9 Sdi koliko je izdrzljiv ,dal ima neke mane .Jer je najeftiniji od dizela znam i da ima najmanje konja od ostalih dizelasa koje idu u Skodu.

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

...atmo dizel, pa još u karavan verziji...i sa klimom...
            To ne može da pretekne bilo šta...osim bicikla...

0-100 za 18,6s...onda još uključi klimu, i optereti taj karavan ( a sigurno ga ne kupuješ da bi ti stalno bio prazan ), i stvarno možeš samo neku lošiju biciklu da pretekneš...

Comment

• uros77
              CBC Član
              • 14.10.2007
              • 40
              • Kragujevac
              • Škoda fabia 1.2

Skoda Fabija 1.9 Sdi

To jesta valjda vecinom ce biti prazan a u njemu vozim samo kerove .Pa tako da bi mozda taj motor bi i zavrsio posao ali 67 konja koliko mislim da ima sa klimom i uzbrdicom bio bi mozda problem.

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

Ta Skoda ima samo 63KS, na 1.200Kg težine celog auta...
                To ne može da ide ni po ravnom, a tek po uzbrdici sa klimom nikako ne može...
                Preveliki i pretežak je to auto za takav motor...

Comment

• gt nebojsa
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 348
                  • Preljina,Cacak

E sad bas da ne moze da ide uzbrdo sa klimom...ne moze 200,al ide...jedino ne znam gde se sve to vi penjete kolima...
                  Ide to 160km/h auto putem komotno,pa i nek laze sat,to je 150.
                  Naravno,ne treba dugo drzati taj tempo.
                  Inace,sam utisak u voznji nije toliko trom ko sto na papiru deluje.
                  Ima jos opcija-1.2,1.4,1.4 16v,1.4TDI,1.9TDI,2.0-retko,...pa vidi.
                  Toyota Čačak

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

18,6s do 100 Km/h
                    Ovo se jedino može zvati tromim...
                    Mada, možda je i to previše dobra ocena...

Comment

• gt nebojsa
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 348
                      • Preljina,Cacak

Rekoh:utisak a da je sporo jeste...
                      Toyota Čačak

Comment

• gti16v
                        CBC Senator XXL
                        • 05.08.2007
                        • 343
                        • BGD
                        • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Taj motor ima 64ks, imao sam fabiju sedana sa klimom, bez problema ce zadovoljiti potrebe prevoza od tacke A do tacke B, naravno da je auto trom i da nije ni za kakvo trkanje, za 20ak hiljada kilometara, sem redovnih servisa, radjeni su silent blokovi, gumice balans stangle, obe sipke spone upravljaca, jedna sijalica i reglaza trapa. Auto je isao 180km/h po cajgeru na ravnom putu, imam negde i sliku u kompu, samo sto verovatno cajger "malo" laze... Po Beogradu sa klimom je trosila 7-7.5l kvalitetnog D2 goriva, a u ostalim, blazim uslovima eksploatacije je cesto trosila oko 5 litara

Comment

• Heinz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 1027
                          • Beograd, Voždovac
                          • Avensis 2.0 D4D

Fabia je generalno jako solidan auto, sa bubicama koje ima cela VAG grupa. Sam motor bi trebalo najmanje da te brine. Pre će te možda nervirati sitnice koje znaju da se pojave sa godinama. Pri tome ne mislim na motor ili bilo šta od mehanike pošto je inače sve potrošno, već na neke prekidače, brave i sl. Ono na šta možeš da utičeš, je da kupiš kola sa servisnom istorijom, da ne moraš odmah po kupovini da zalegneš da menjaš pločice, diskove, paknove, ulja, silen blokove i sl.
                          Jako puno informacija, pogotovo o dizelima, imaš na www.briskoda.net forumu.
                          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• ToNcA
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2006
                            • 868
                            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                            • Mazda 6 2.0d

Re: Skoda Fabija 1.9 Sdi

Originally posted by uros77
                            Ma da mene je najvise interesovao kakav je taj motor 1.9 Sdi koliko je izdrzljiv ,dal ima neke mane .Jer je najeftiniji od dizela znam i da ima najmanje konja od ostalih dizelasa koje idu u Skodu.
                            Motor je pravi traktorski. Znaci ne ocekuj ubrzanja i brzinu, a nije ni preterano tih ali zato ako je lepo odrzavan neces imati nikakvih problema. Jednostavno pravi "old school" diseles koga se ne bi postidela ni legendarna 123-ka.

Fabia kao Fabia - jedino joj taj motor i pristaje zbog neverovatno losih kocnica. Uvek kada pritisnes kocnicu imas utisak da ces stati - u sledecih 10-tak km. Ali ako te zadovoljava auto koji ima prosecan kvalitet izrrade (SDI bas nisu cesti u Elegance opremi), slab ali trajan motor i dosta mesta u prtljazniku onda je Fabia karavan skroz ok.

Dobra stvar kod nje, kao sto je vec pome nuto, je sto ih ima dosta kupljenih novih kod nas a to malo smanjuje prostor za mucku tako da bih ti i ja predlozio da potrazis neku kupljenu ovde, naravno lepo odrzavanu.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Heinz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 1027
                              • Beograd, Voždovac
                              • Avensis 2.0 D4D

Re: Skoda Fabija 1.9 Sdi

Originally posted by ToNcA
                              Fabia kao Fabia - jedino joj taj motor i pristaje zbog neverovatno losih kocnica.
                              E, nećemo se vređamo Nisu sve iste.
                              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Working...
                              X