Skoda Fabija 1.9 Sdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Heinz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 1027
    • Beograd, Voždovac
    • Avensis 2.0 D4D

To znači da VW ovlašćeni servisi nemaju evidanciju kada su i šta radili na dotičnom vozilu? To samo u Srbiji može.
    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

imaju evidenciju u smislu servis radjen na 12000 km pa sledeci na 25000 i tako dalje.barem u mom slucaju.
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• subicd
        CBC Senator XXL
        • 20.06.2008
        • 463
        • Novi Sad

Ma ADA prica da bi pricao i to napamet.
        Proveri pa javi, jer vidi se da si neobavesten. Posalji im mail pa ga okaci ovde, da dokazes da nisi u pravu.

Novus je vracao na ispod 60.000km zbog plina i pumpe, e sad sto na
        60.000km ne znam.

P.S. Sad sam se setio, garancija za bnzinske motore sto se tice pumpe za gorivo je skracena na 60.000km zbog loseg goriva. Zato su vracali km.

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

subicd ja sam kupio novog golfa ove godine i mogu da ti potvrdim da je garancija 2 godine ili 60 000 km. da li sam i ja neobavešten ?
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• coco
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2004
            • 476
            • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by jevtic
            subicd ja sam kupio novog golfa ove godine i mogu da ti potvrdim da je garancija 2 godine ili 60 000 km. da li sam i ja neobavešten ?
            eventualno mozes kupiti jos 1 godinu garancije, ako je sve prije redovito obavljano u ovlastenom servisu.

ne kuzim, pa nitko nije rekao da su skodilaci losi automobili. cak stovise, to je i realna cijena za VAG proizvod. imaju iste ili slicne mane...po meni je fabia tedei bolji izbor nego esdei. i sto se ljutite kad pisem o kvarovima u realnoj eksploataciji. jbga, nisam ja kriv sto su lose diskove ugradili, lose silent blokove, kugle i spone......sto im se mjenjaci raspadnu...normalno vozim po normalnim cestama.
            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Re: .

Originally posted by coco
              ...eto sad vozim oktaviju tedei i u odnosu na oktaviju mi je fabia stabilnija na cesti.
              Jel' moguce ? Oktavia je za celu klasu iznad Fabie, po ceni bar.

Da nisi permutovao auta ?
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• jaksa
                CBC Senator XXL
                • 23.10.2004
                • 701
                • Novi Beograd, SC

Fabija - polo platforma
                Oktavija - golf platforma
                Nemoguce je da je polo stabilniji od golfa.

Comment

• subicd
                  CBC Senator XXL
                  • 20.06.2008
                  • 463
                  • Novi Sad

...........

Comment

• subicd
                    CBC Senator XXL
                    • 20.06.2008
                    • 463
                    • Novi Sad

Ovo sam ja dobio pre 4 meseca za A3.

A sve ovo mislim da se odnosi i na Skodu , u to vec nisam siguran.

Zadovoljni.

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Ide to 160km/h auto putem komotno,pa i nek laze sat,to je 150.
                      Naravno,ne treba dugo drzati taj tempo
                      To znaci da ako putujem fabiom za BG treba 2x da stanem na po bar 1/2h.
                      Moja gospodja htela jedan takav , al' posle ove teme - "neces ga majci fabiu... "
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• jevtic
                        CBC Senator XXL
                        • 26.11.2006
                        • 729
                        • beograd

pa onda sam bio u zabludi . neće se ponoviti.

@deki-ascona

ja takođe imam i fabiu kupljena nova i do sada sam prešao 136k km bez problema. IMO ovde neki namerno preteruju i pričaju loše o fabiji. menjač radi normalno, ništa ne lupa, par puta menjani silen blokovi, još ja vozim spušten auto tako da mi je dosta osetljiviji na rupe. podizači stakala rade kao prvog dana, sve je utegnuto. i ja ga često vozim punim gasom i motoru ništa ne fali (iako je čipovan) nije se raspao kao što neki pričaju čak šta više.

voleo bi da mogu da vam pokažem auto da vidite kako izgleda sa svojih 130k+ km i da uporedite sa drugim autima koji imaju tu kilometražu.
                        ex - fabia 1.9 tdi
                        golf 2.0 tfsi

Comment

• coco
                          CBC Senator XXL
                          • 24.10.2004
                          • 476
                          • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by jaksa
                          Fabija - polo platforma
                          Oktavija - golf platforma
                          Nemoguce je da je polo stabilniji od golfa.
                          pisao sam o tome vec ranije. obje verzije su combo (i fabija i octavija). jos je netko potvrdio da mu je fabija stabilnija. to je moje zapazanje, sto, dakako ne mora biti cinjenica.

da ponovim, sa fabiom sam presao 110 000 km pa sam je prepustio kolegi
                          sa octaviom sam presao 65 000 km i dalje je vozim

iza svega stojim sto sam napisao (kvarovi), svi kvarovi su se ponavljali na svim fabiama u firmi. ista serija ista godina isti kvarovi na priblizno istim kilometrima.
                          "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

Originally posted by subicd
                            Ovo sam ja dobio pre 4 meseca za A3.

A sve ovo mislim da se odnosi i na Skodu , u to vec nisam siguran.

Zadovoljni.
                            Da li znas ti od koga si to dobio!
                            Od Pece i Vlade Popivode Pozdravi ih od školskog.
                            Pa znas za sta je on ovlascen. Za nista. On je samo diler. Mozda je dobi neko ovlascenje u zadnje vreme ali cisto sumljam. I nemam zivaca a ni vremena da se sa tobom raspravljam. Po tvojim odgovorima na drugim temama vidim da si uvek TI u pravu! Sa tim papirom nemozes nista. Garantni list izdaje Proizvođač automobila ili distributer, a ovo mogu i ja da ti odstampam. Tako da ADA nije bas neobavesten. Inace ako ti treba kod njih nesto da se radi na autu slobodno se pozovi na mene i trazi da ti vlada radi auto jer jedino on tamo zna posao!
                            Inace procitaj sta pise. "ZA SVE NEDOSTATKE NASTALE GRESKOM PROIZVOĐAČA" Znas na sta se to odnosi!!! Da li isto tako znas da ako ti bilo sta iz njihovog programa trosi ulje (mislim na motor) Dobijas odgovor da je proizvodjac deklarisao potrosnju ulja na 10kkm! Ili i taj detalj nisi znao! Garancija vazi 2 godine na sklopove motora i menjaca a ne na ostalo. Taj detalj ti ocito niko nije rekao! I tako dalje i tako dalje..... Od mene dosta.
                            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• jevtic
                              CBC Senator XXL
                              • 26.11.2006
                              • 729
                              • beograd

@ada

dečko je u pravu.

to možeš da proveriš i na zvaničnom sajtu.

http://www.volkswagen.rs/volkswagen_ser ... ntni_list/

nemoj biti brick.
                              ex - fabia 1.9 tdi
                              golf 2.0 tfsi

Comment

• ada
                                CBC Senator XXL
                                • 04.06.2005
                                • 2375
                                • Novi Sad
                                • Svasta nesto

prvo nisam brik
                                drugo ja sam pricao i dalje pricam o golfu 5 od 2006 godine.
                                trece zao mi sto sam ga prodao pa da ti pokazem garantni list tadasnji.

i kako nema aste na ovom spisku
                                http://www.volkswagen.rs/saveti_kupovin ... s%2Fdilera

Upravo poslat upit sledece sadrzine:

Zanima me sta se desava u vezi garancije ako vozilo predje 200000km i vise u periodu od 2 godine, a pritom ima ugradjenu fabricku kuku i zna se da vuce odredjenu vrstu tereta (na primer prikolicu sa jos jednim vozilom) u skladu sa preporukom proizvodjaca sto se tice dozvoljene vuce u kilogramima, a isto vozilo se odrzava u ovlascenom vw servisu da li i u tom slucaju garancija pokriva sve nedostatke - kvarove na vozilu?

Posto informacija iz 2006 kada sam uzimao golfa je bila da je garancija 2 godine bez obzira na predjenu kilometrazu, pa su mi posle toga skrenuli paznju da se u srbiji racuna godisnji prosek od 50000km, to jest 100000 km za dve godine!

Drugo pitanje!
                                Golf V generacije 1.9tdi troši oko 1.5 litara ulja na predjenih 15000km. Da li je to normalna pojava i da li treba tako da se ponasa? Pomenuti auto ima 35000km.

P.S: Sada tek razumem kako je briku

Comment

Working...
                                X