Skoda Fabija 1.9 Sdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • subicd
    CBC Senator XXL
    • 20.06.2008
    • 463
    • Novi Sad

Ti bas ne citas napisano ili citas povrsno.
    Asta ne prodaje VW pa je zato nema na spisku.

Ja sam dao pravu informaciju, od sajta do papira overenog kod dilera, pa neka ljudi procene ko daje tacne a ko nepouzdane informacije.

Comment

• jevtic
      CBC Senator XXL
      • 26.11.2006
      • 729
      • beograd

Originally posted by ada
      Drugo pitanje!
      Golf V generacije 1.9tdi troši oko 1.5 litara ulja na predjenih 15000km. Da li je to normalna pojava i da li treba tako da se ponasa? Pomenuti auto ima 35000km.
      sasvim normalno. to su niskofrikcioni motori i normalno je da troše malo više ulja. uradi search. potrošnja od 1l ulja na 10k km je ništa.
      ex - fabia 1.9 tdi
      golf 2.0 tfsi

Comment

• subicd
        CBC Senator XXL
        • 20.06.2008
        • 463
        • Novi Sad

Meni za sad, 6500km nije potrosio nista. Dok je tati 1.9 od 130KS trosio oko 1l na 10.000km, i tako je bilo mozda do 3 servisa, 2005-2006. se servis radio na 10.000km po preporuci uvoznika, a sad na 85.000km mislim da ne doliva a servis radi na 15.000km.
        2.0TDI trosi oko 3l na 15.000km i to se smatra normalnim.

Comment

• coco
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2004
          • 476
          • i`am from the land that is placed nowhere

ma vi vagenovci niste bas normalni.
          "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

A ja cuo da je na sdi-u uobicajeno da na servisu posle 15 000 km iz motora istoce 1.5 litru vise, ma cudo od naprave, pravi ulje dok ga vozis, pravi naslednik g2.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• gt nebojsa
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 348
              • Preljina,Cacak

@coco:
              Pa niko te ne tera da se druzis sa nama...(salim se)
              off...off...
              Da ne prepricavam:
              garancija

izmene na vozilu

uslovi garancije

A ovo sa vracanjem kilometraze,pravi pristup auto-preprodavca...Pecatiranje necu ni da komentarisem,samo kad bi npr.moj pecat neko falsifikovao,ja bi ga licno ispecatirao...
              Taj se pecat u Porsche-u zaduzuje na revers bre...
              I posle ces reci da ti je nesto crklo na npr.30000km,a ono 30000x3...

Moja Fabia je presla skoro 200000km.Kvarovi: jedna dizna(na 150000km),silen blokovi,gumice balans stangle,prekidac stop svetla(na 185000km),nosac menjaca i glavcina tocka(kad je bila cuknuta),termostat(na 184000km).Nije puno za 197000km.I sem izlizane rucice menjaca i brojke na satu,ne vidi se kilometraza.Da sam na npr.Punto nagurao 200000km,zanima me na sta bi licio...Posebno enterijer.

I zasto se u svakoj temi o nekom VW/Audi/Skoda/Seat-u nadje ovoliko offa i pametnjakovica koji odmah znaju sta je bolje od onoga o cemu se covek(autor teme) raspituje?
              Toyota Čačak

Comment

• coco
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2004
                • 476

ma fabia je oke auto, odnos ulozeno/dobijeno. samo bolja opsija je tedei

Comment

• gt nebojsa
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 348
                  • Preljina,Cacak

Ofkors.
                  Toyota Čačak

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

Originally posted by subicd
                    Ti bas ne citas napisano ili citas povrsno.
                    Asta ne prodaje VW pa je zato nema na spisku.

Ja sam dao pravu informaciju, od sajta do papira overenog kod dilera, pa neka ljudi procene ko daje tacne a ko nepouzdane informacije.
                    OK. Vidim da si posta i dželat.
                    Znaš i na zidu piše svašta pa nemožeš ništa.
                    Želim ti da pređeš 199000km za 23 mececa i da odeš u isto pomenuti servis na reklamaciju neke gluposti pa da mi onda izneseš činjenice!

I da se vratimo temi

Skoda je i po meni skroz ok auto i isto kao kod golfa. Kupio si nekretninu.
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• gt nebojsa
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 348
                      • Preljina,Cacak

Zaboravio:
                      lezaj prednjeg l. tocka na 187000km,zad.desnog na 156000km.

A garantni list i garantni uslovi su merodavni.Ako pise bez ogranicenja km,onda je tako.Naravno,ako je i vlasnik vozila upucen sta spada u garanciju,a ne ko jedan strucnjak koji nam je prosle godine bio na servisu;koji je promasio servisni interval samo pola god. ,i povrh svega nece da plati svecice...kaze garancija Pa ti vidi...
                      Toyota Čačak

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

Ma druže. Sto ljudi - sto ćudi - sto žena - dvesta .... Škoda je po meni bez zezanja sasvim ok auto za nase uslove i nase tržište.Servisna mreža sasvim ok razgranata, delova ima (neulaizim u to pošto su) Jedino šti je sdi lenjiji motor ali je baš zato ekonomičan. Jare i pare nikada nisu išle zajedno tako da sasvim ok.
                        Mada neznam ni sam odakle ja u ovoj temi jer nikada nikoga ne savetujem šta da uzme! Najviše boli kada udari svoja ruka tako da ..... Sretno!
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• coco
                          CBC Senator XXL
                          • 24.10.2004
                          • 476

paaaa..ja si ovak gledam na kupovinu: radim jako puno i cijenim svaki euro ili kunu koju zaradim. a sa druge strane, prije 10 godina sam kupio hondu i od tada svima namechem da je honda najbolji avto (djaba vi pisali da nije). cak sam i starom kupio jazz cvt. covjek je htio kupiti corsu i rekao sam mu da mi da 7 dana vremena. nije imao informaciju da sam mu kupio jazza.
                          i eto sad stari voza jazza, prezadovoljan je (inace je bio fauve fan). nekad se ulovim da sam cak i ljubomoran na njega sto ima jako dobar avto sa tehnologijom koju fauve ili skoda nikad nece prodavati u recimo u polu/fabiji ili tak gradskim autima.
                          i kad sjednem iz jazza u octaviu, pitam se: pa gdje je firmi bila pamet kad su kupovali ovakav lijes iz 19 stoljecha.

Comment

• nismo
                            CBC Član
                            • 29.10.2006
                            • 84
                            • BG-Konjarnik

coco, fabia I je stabilnija od octavie a4 ili a5?

Comment

• coco
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2004
                              • 476

fabia I?
                              evo ti link na fabiu koju sam vozio i octaviu koju sad vozim
                              http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... c&start=25

ovo sto sam napisao je moje misljenje tj osjecaj u voznji. e sad, sto zelis? ne kuzim. da ti kazem kak su i fabija i octavija nesto svemirski prehebeno dobro? da je osjecaj voznje 200%? da su toliko kvalitetne da im se jednostavno ne mogu nadiviti?

gle, skode i fauveovi su za moj pojam automobili koji nemaju nista specificno. niti su luksuzni, niti imaju lezanje na cesti, niti imaju nesto napucane motore. niti mirisa niti okusa. kuzis, karoserija na 4 tocka.

osobno, veci mi je uzitak bila voznja u renault 4 neg u octaviji. mos mislit, octavija. daj si skini tepih ispod nogu i naci ces 3 cm izolacijskog materijala. motor totalno neugladjen, glasan. hebo takav auto. agregat traktora i 3 cm izolacije. pa oni nisu u stanju napraviti kultiviran agregat.

i na kraju, opte pitanje: i sto sad ti hoces?

Poruku izmenio: sri98

Comment

• iwcham1979
                                CBC Senator XXL
                                • 17.07.2007
                                • 741
                                • Nis
                                • Seat Altea 2.0Tdi

Ja vozim Octaviu A5 1.9Tdi i evo sad sam kupio Seat Alteu 2.0Tdi. Za Octaviu samo reci hvale, i verujem da ce se i Seat pokazati. To sto je dobra izolacija znaci da je dobra i kvalitetna zavrsna obrada. Taj nekultivisan agregat isti je i u jednom Audiju. To sto je nekultivisan odlicno prikriva izolacija, a ja nisam Stevo Zigon da ga slusam od spolja dok radi na ler-u. Stilo Jtd odlicno, s druge strane, radi u mestu, (ako je to nekome iole bitno), medjutim, kada se zapravo vozite (automobil sluzi da se njime vozite!!!) on je duplo bucniji od Octavije Tdi!!! Fabija Tdi je bolja kupovina od Sdi, osim ako nije neko Kir Janja, pa bi da ustedi bas svaki dinar. tdi je izuzetno stedljiv. Meni je letos Octavija na putu do Bugarske trosila prosecno 5.5l (pun auto, gepek, i klima ukljucena) Ko hoce da se odrekne motora komplet zarad dalje ustede....moze sa sdi.

Coco, vecina onih izjava o Octaviji A5 nisu tacne. Ova Octavia sto je na slikama je gola ko pistolj. Moja nema ni man. klimu ni kurble na vratima. (ko hoce opet da bude Kir Janja, eto mu 100e u dzepu i kurble na zadnjim vratima) Octavija A5 (koja deli platformu sa Golfom 5) je jedan od najstabilnijih automobila u svojoj klasi, sa hvaljenim multi-link oslanjanjem od Golf-a5 (koje uzgred ostaje i u Golf-u 6) Ako su na tvojoj kojim slucajem bili 14' baloni, mogu da razumem utisak o nestabilnosti.... U ostalim rezijama.... sheer nonsense. Sto se tice otvaranja vrata iznutra, treba 2 x povuci rucicu samo ako je ukljuceno automatsko zakljucavanje auta prilikom polaska, a neko bi da izadje dok auto radi. Prvo povlacenje rucice otkljucava vrata, drugo otvara vrata. Meni se Octavija se ne zakljucava pri polasku tako da se izlazi iz prve. Ovu opciju zaboravljam vec 2x da kazem da mi ukljuce u servisu jer mi je mirna glava zbog deteta. Ovo sto se tice potrosnje, ne znam gde si i kako vozio auto. Ja sam potrosnjom prezadovoljan.

Comment

Working...
                                X