Jaguar S-Type

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CLD
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2005
    • 1225
    • Belgija - ranije Luna-Chico

Jaguar S-Type

auto je 99, 3.0 V6, 24V, naravno automatik je u pitanju. Jel imao neki kontakt sa istim, sto se tice odrzavanja, cene delova, da li ima nekih mana itd.
  • subicd
    CBC Senator XXL
    • 20.06.2008
    • 463
    • Novi Sad

Po meni velika mana je sto se takvi automobili ne kupuju od 10 godina.

Koliko sam citao po novinama, kvalitet Jaguara nije na nivou ocekivanog iliti nije kvalitean auto.

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

motor odlichan,menjac problematichan,cene delova?pa jaguar je to
      malo brljavi sa elektronikom...nista narocito.
      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• CLD
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2005
        • 1225

ono sto njega muci je kako je Ford to odradio, da li je samo prebacio svoju tehnologiju u Jaguara ili je razvijena tehnologija za Jaguara.

Inace auto lepo izgleda, ima 77000 km i pre nekih 5000 km odradjen veliki servis.

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Fordova je tehnologija, mislim da je na bazi mondea, kocioni sistem je komplet od njega i nesto donjeg postroja
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• CLD
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2005
            • 1225

Znaci kupujes Forda sa znackom Jaguara.

Steta, auto bas lepo izgleda, mada opet auto 9 godina star te klase sa 77000km ne kosta 9300 eura.

Comment

• Kenno
              CBC Senator XXL
              • 21.08.2006
              • 460
              • Zenica, BiH

Zar nije X-Type preslikani Mondeo?...S-Type je za klasu iznad

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Nije ne moguce, mozda moja greska, znam da sam snabdeo jednu musteriju sa delovima za jednog od tih jaguara, sve je komplet islo od mondea...
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Tachno je, X type je mnogo bliskiji Mondeu i deli sa njim mnogo toga, osnovu i veshanje, motore, kochioni sistem, menjache... I S type deli dosta stvari sa Mondeom ali ono najbitnije ne, u pitanju je druga osnova i naravno, chinjenica da je RWD ga sushtinski razlikuje od Mondea. Znam sigurno da sa Mondeom deli isti sistem elektro-podizacha u vratima jer sam sluchajno jednom bio svedok ugradnji istog, kad je ugradjen kompletan mehanizam sa Mondea koji je odgovarao 100 %. Znachi verovatno deli masu takvih stvari, narochito tamo gde se ne vidi a gde je bilo shanse da se ushtedi. Pa i ovaj motor 3,0 V6 je Fordov Duratec, isto iz Mondea. Menjachka kutija koja ide uz njega je takodje kompletno presadjena u S type.

Tako da, ne znam shta je tu zapravo ostalo od Jaguara? Jedino shto mi se kod S type svidja je shto je RWD u pitanju i shto je lepo dizajniran. Otprilike sve drugo ionako nije Jaguar...
                  http://www.bmw.tv

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

zadnji diferencijal los..
                    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Pa nije bas ni da je jeftin, istina jeste Jaguar ali samo po imenu, ali za te novce ima ohoho bolju limuzinu i prilicno mladju, a u isto vreme na neki nacin ezoteriju...
                      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225

kao na primer?

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Pa ako izuzmemo taj faktor "zdravog razuma" u smislu da ce za 3.0 registracija malo vise kostati, pa i odrzavanje, sto i nije postavljano kao pitanje ovde, svakako bih, nazovi to subjektivnim slobodno, izabrao 166 3.0 V6 i uzeo za sebe deo istorije sa tim legendarnim V6 motorom koji se vise ne pravi, a potom verovatno i Thesis ukoliko bih mozda zeleo limuzinu tog tipa, da ne idem dalje u pravu ezoteriju...

Recimo...

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=74879
                          http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Jaguar S type je baziran na sopstvenoj platformi koja je razvijana sa Fordom...Jaguar je firma koja je referentna za rwd i Ford je iskoristio tu tekovinu. Istu platformu je imao i Lincoln LS koji je izasao malo ranije od Jaguara u proizvodnju. Mnogo je vise svoj nego sto je Audi A6 u odnosu na VW.

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by bojanTI
                              Pa ako izuzmemo taj faktor "zdravog razuma" u smislu da ce za 3.0 registracija malo vise kostati, pa i odrzavanje, sto i nije postavljano kao pitanje ovde, svakako bih, nazovi to subjektivnim slobodno, izabrao 166 3.0 V6 i uzeo za sebe deo istorije sa tim legendarnim V6 motorom koji se vise ne pravi, a potom verovatno i Thesis ukoliko bih mozda zeleo limuzinu tog tipa, da ne idem dalje u pravu ezoteriju...

Recimo...

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=74879
                              http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
                              I porediti S type sa 166 je malo... ne znam ni sam kako da se izrazim. Ipak sa S type om dobija nesto sto sa 166 ne moze. Ako nista drugo, bar manji broj istih na ulici!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                              X