Dostavno sa 4-5 sedista ili karavan sa pristojnom nosivoscu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ljubo
    CBC Senator
    • 18.10.2005
    • 278
    • Kraljevo

Dostavno sa 4-5 sedista ili karavan sa pristojnom nosivoscu

Dakle, mozda budem pazario neki auto koji bi trebalo da ima neke naizgled nespojive karakteristike:
    1. da ima 4-5 sedista
    2. da ima pristojan gepek ili tovarni prostor
    3. da nije kombi u klasicnom smislu (ni autobus ni kamion :-)
    4. da je komforan i udoban za voznju
    5. polovan ili nov svejedno ali da nije vise od recimo 10.000

U prevodu, mozda bi mi u nekom prelaznom periodu bio potreban auto koji bi mi sluzio kako u privatne tako i u sluzbene svrhe za prevoz robe.

Ima li takvih auta sa ovakim karakteristikama?
    Predlozi?

Pozzz
    Ljubo
  • nismo
    CBC Član
    • 29.10.2006
    • 84
    • BG-Konjarnik

Imas WV transporter T-4. Ako ces nesto manje u formi nekog pickupa skoro proizvodjaci takvih vozila imaju u ponudi varijantu sa 5 sedista + tovarni prostor. Nije mi do kraja jasno kolika velicina tovarnog prostora treba da bude i sta bi od opreme trebalo da poseduje.

Comment

• Ljubo
      CBC Senator
      • 18.10.2005
      • 278
      • Kraljevo

Hvala na odgovoru.

Malo mi je veliki ovaj t4 i vise lici na kombi... ja sam maksimalno da lici na pick-up...

ono sto sam ja vidjao je skoda praktik, dacia mcv, fiat doblo... ima li jos koji?

Comment

• Kenno
        CBC Senator XXL
        • 21.08.2006
        • 460
        • Zenica, BiH

Skoda Praktik je Roomster samo sa prednjim sjedistima. Nekada bila Fabia combi praktik, takodje samo s prednjim sjedistima.

Logan MCV je na izgled solidan s prostorom, ali pomalo neodgovarajuci motori. Doblo je prvak klase sa 3000 litara gepeka (sa preklopljenim sjedistima), ali opet jedino adekvatnim mi se cini 1.9JTD ili eventualno 1.3 multijet motor. Ostali motori(atmo benzin i dizel) cine mi se neodgovarajucim za prevoz tezih stvari. Pogledaj takodje Berlingo/Partner, Kangoo, VW Caddy. Koliko su komforni ne znam, ali nisu sampioni komfora i udobnosti, a takodje da voze 4-5 osoba i teret u isto vrijeme...malo su mali...

Hyundai H-1, ili kako se vec zove taj kombi, ima i poluteretna varijanta (ima zadnju klupu).

Lada Niva, mozda i nova!?

Od pick upova imas Skodu Feliciju pick up, ali samo dvije osobe. Postoji i jako rijetka "zvijerka" Felicia pick-up fun, ima zadnju klupu, i nekakve plastike nakalemljene(a'la yugo IN), ali to je vise za fun nego za ozbiljan posao...

Comment

• r1cer
          CBC Senator XXL
          • 22.01.2006
          • 363
          • Beograd

Nov za te pare nemaš. Ako planiraš da prelaziš puno kilometara preporučuje se dizel a najviše ga i ima u ponudi.

Postoji varijanta furgon(bez zadnjih sedišta) na kome imaš odbitak pdv-a i cena je od 11 do 13000 bez pdv-a, dok sa 5 sedišta su od 14 do 17 sa pdv-om. Dacia logan mcv 1.5 dci sa klimom je 12k sa pdv-om al ima manju nosivost(625 kg) i manji krov od konkurencije ali opet mnogo bolje od običnih karavan automobila.
          Automobili koje treba da razmatraš su citroen berlingo, peugeot partner, fiat doblo, ford tourneo, skoda praktik, renault kangoo. Skoda i renault imaju nosivost kao i dačija dok ostali imaju od 800 do 850. Svi su otprilike slična cena i mogu biti sa 5 sedišta ili u furgon varijanti. Furgon je i jeftiniji i ima odbitak pdva ali zato ima samo 2 sedišta, a ima srpskih varijanti gde se mogu dva sedišta dodatno ugraditi naknadno.

Fiat i ford po meni nude bolje motore(1.9 jtd i 1.8 tdci) što mi uliva mnogo više poverenja nego hdi-dci.

Comment

• Ljubo
            CBC Senator
            • 18.10.2005
            • 278
            • Kraljevo

da, napisao sam Praktik a mislio na Roomster - ipak trazim auto sa 4-5 sedista.
            ne bi se u isto vreme vozilo 4 putnika i teret, vec bi nekad sluzio kao porodicni auto a nekad kao teretno.
            sada koristimo zastavin pikap u raspadu i almeru u ne-ostavlja-me-nikad stanju.
            ako se nesto bude realizovalo, mozda ce mi trebati neki pikap koji me nece ostavljati na putu.
            kako se nema para za drugi, mozda bi bilo prodaje oba automobila + malo kesa za neki kombinovani auto.

i bitan faktor (u koji se nazalost zamalo) ne uklapaju ovi novi kombinovani automobili - cena do 10.000 (sto manje to bolje).

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ima li takvih auta sa ovakim karakteristikama?
              Mercedes T E klase, Volvo wagon, Xantia/XM karavan, Audi A6 Avant nesto veci po gabaritima i kvalitetima udobnosti, pa Pezo 307/308 wagonm, 406, Audi A4 Avant i slicni.

pikapovi koji su pobrojani su po pravilu manjeg tovarnog prostora kada je u vozilu iskoriscenost od 5 putnika, a udobnost u voznji je tek rudimentarna u poredjenju sa prvopobrojanom kategorijom.

udobnost voznje i nosivost/ opterecenje koje je dozvoljeno je prilicno suprotstravljeno po zahtevima pa su retka vozila koja uspevaju da ujedine oba zahteva. uglavnom moja preporuka je da pogledas / probas bas po navedenom redosledu, Mercedes-Volvo-Citroen-Audi, mozda jos poneki.

obrati paznju da je nosivost bar 550-600kg kabine da ne bi dolazilo do iznenadjenja sa "poniranjem" zadnjeg dela vozila i "leprsanjem" volana kada se malo optereti zaista teretom doticno vozilo a onda upravljenj postane otezano, neudobno i nebezbedno.
              za 10k bi trebalo da se moze naci podosta toga raznih godista.

Doblo, Caddy i slicno je vise za dostavu robe, a manje za prevoz putnika pogotovu 4-5, predvidjeno i shodno tome podeseno.

obicno imaju manje i slabije motore gde je ekonomicnost upotrebe postavljena kao prioritet a vozljivost i udobnost sporedna kategorija.

ne mislim time nista lose, samo zavisi sta je tebi vaznija osobina- prevoz putnika ili prevoz robe.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Ljubo
                CBC Senator
                • 18.10.2005
                • 278
                • Kraljevo

hvala svima na pomoci ali izgleda da pokusavam spojiti nespojivo.

dok se ne bude resilo da li ici u tom pravcu...

pozdrav
                Ljubo

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Almra Tino?
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• deki74
                    CBC Veteran
                    • 03.02.2008
                    • 139
                    • Beograd

Fiat s SCUDO,Citroen JUMPY ili Peugeot Expert mogu se naci stari 5 god za oko 8.000 evra.Renault Espace je skuplji ali ima ga u produzenoj verziji,Peugeot 806 itd

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

citroen onaj c14 ili kako se zove... znam da ima bas dobru nosivost

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

mercedes vito. 2001 metalik sivi presao neznam koliko a pise 180kkm kombinovan 6+ tovarni i sto je najlepse placa putarinu kao putnicki auto. Traze 10000€ za koliko ga daju neznam!
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Durango
                          CBC Senator XXL
                          • 01.02.2006
                          • 590
                          • Zemun, Srbija

Mercedes W210 karavan. Mislim da ima najveci tovarni prostor u klasi!
                          MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

Pezo 806 (sem 806-ice, Fiat Ulis, Citroen Evasion i Lanca Zeta-potpuno isti automobili) je definitivno najbolji izbor za tebe. Vesanje je kao kod redovnog automobila, sto ga cini udobnim za voznju jako, ima mesta da stane skuter pezo elyseo, sedista se posebno obaraju....

Comment

• Arsa
                              CBC Senator XXL
                              • 25.09.2007
                              • 345
                              • Nis
                              • MBw210, BMW e32

Nisam siguran da je mercedes veci od volvoa v70?! Mercedes ima gumu u gepeku a volvo ispod pa je siri ulazni prostor. Ja preporucujem FIAT DOBLO ili Reanault espace!

Comment

Working...
                              X