Yaris I-kupovina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

da si vozio, znao bi da je ne samo uporedivo nego i za bar jedan plus bolje

a zasto ne uporedjivati sonatu i accord?? ne znam sta uporedjujes, lepotu, ljubav prema marci automobila ili tehnicke podatke i prakticnost koji su sustina testova

sedi u yaris i provozaj, posle sedi u getz i provozaj... ja nemam nista od ove preporuke, samo utvrdjujem cinjenicno stanje a to je da je getz stvarno odlican u svojoj klasi

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Posto sam uvek do sad kupovao kola od privatnih lica koja su vec bila u Srbiji registrovana duze vreme neke stvari su mi nejasne...

1.Kupim npr. na auto placu auto tek uvezen, ocarinjen, registrujemo na njeno ime i ima zabranu otudjenja 60 dana u saobracajnoj jer u tom roku proverava valjda mup legalnost vozila preko interpola (jesam li dobro to razumeo kako funkcionise?). i sta ako ne daj boze ispadne da nesto nije ok sa autom, oduzmu joj auto a ostali smo i bez para jer smo ga isplatili auto placu i onda moramo da se sudimo sa njima ili sta?

2. Jedan auto plac ima auto koji je vlasnik tek uvezao i registrovao ga na sebe pre 2 dana (ne znam zasto) i sad nam nudi da ga proda, ali kako to uopste moze da nam nudi kad on ima zabranu otudjenja 60 dana? valjda misli da nam da ovlascenje i sta onda ako auto nije ok oduzmu nam i ostadosmo opet i bez para i bez auta... cak nam je rekao da moze i na kredit, a mora da se prilozi ugovor o kupoprodaji kad se uzima kredit, a kako on moze da potpise ugovor sa nama o kupoprodaji kad ima zabranu otudjenja 60 dana a prosla su tek 2 dana...

Bem li ga, nije li mozda ipak najbolje traziti auto koji je vec duze registrovan u srbiji ili cak i kupljen nov ovde?

Comment

Eh... Ko moj tata... Jedno vreme je obozavao Hjundajeve.... Dok sam ja zestoki protivnik toga! Getz-a i Yaris-a je mozda jos i moguce porediti, ali accorda i sonatu nikada... Nemojte da mesate babe i zabe...

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

@Marko001

U Srbiji cak i kada kupis NOV automobil dobijes zabranu otudjenja od 60 dana sto je totalni idiotizam ali je tako...

A sto se tice Getz/Yaris - za Getz ne mogu da kazem da je los auto samo mi je ipak slabiji od Toyote... Inace U Getzu sam se samo vozio i mogu da kazem da je odlicno uradjen, lepo uklopljena plastika i nekako deluje kao da je malo vise klase nego sto jeste...

Ali Yaris imam osecaj (subjektivan) da se na otvorenom bolje ponasa...

U svakom slucaju Getz je mozda bolja kupovina jer se za iste pare moze dobiti vise - ipak je Toyota na ceni...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Vozio sam Yaris 1.0, autic je odlican. Voli da se zavrti i lepo ide. Moze da ide i s klimom sasvim solidno...japanske klime ne oduzimaju toliko snage kao na evropskim kolima, to sam vis eputa iskusio, poslednji put ovog leta sa Microm koju sam bez problema ganjao sa klimom po dugackim usponima po Kritu. Mala je sansa da naletis na los primerak Yarisa, ali sve pregledaj bez zaletanja.
            Yaris je jedna od najboljih polovnih kupovina kod nas - ima dobro ocuvanih, ima legalno kupljenih ovde od prvih vlasnika..jedino sto su malo skuplji, ali se isplati.

Comment

• VVLAJKO
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2008
              • 484
              • Nis
              • Audi A4, Primera p12

Motor u yarisuI 1.0 definitivno ima 4 cilindra i 16ventila(1SZ-FE) i kroz eksploataciju se dosta lose pokazao! Takodje je dosta skup za ozbiljnije opravke,tipa generalne.Razvodni mehanizam lanac,klizaci,lancanici... itd je takodje izuzetno skup! Sa trocilindricnim motorom 1KR-FE iz yarisaII se nisam do sada druzio te neznam nista o njemu.
              Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

a 1.3 motor je veoma redak, ja sam do sad samo jedan yaris sa tim motorom nasao ali sa troja vrata.

Nego nadjosmo jedan dobar punto ali mu mnogo tvrdo kvacilo (sve drugo extra), sigurno 3 puta tvrdje nego kod drugih... sta to moze da bude?

Comment

• Vlada_nbgd
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2005
                  • 1066
                  • Novi Beograd/Topcider
                  • ford focus sport pack

Pa recimo korpa pri kraju,odnosno potrebna zamena seta kvacila sto mislim da nije neki izdatak za punta...
                  FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• bax76
                    CBC Senator XXL
                    • 07.11.2006
                    • 605
                    • BG

Yaris I

The Toyota SZ engine family is a straight-4 piston engine series with its exhaust facing forward. This engine was jointly developed by Toyota and Daihatsu.

1SZ-FE

The 1SZ-FE is 1.0 L (997 cm³). Bore is 69 mm and stroke is 66.7 mm, with a compression ratio of 10.0:1. Output is 51.5 kW (70 PS) at 6000 rpm with 95 Nm of torque at 4000 rpm. It features VVT-i.

Yaris II

The Toyota KR engine family is a straight-3 piston engine series, designed by Daihatsu, which is a subsidiary of Toyota. The 1KR series uses aluminium engine blocks and DOHC cylinder heads. It also uses multi-point fuel injection, and has 4 valves per cylinder with VVT-i.

[edit] 1KR-FE
                    1KR-FE used in Toyota Aygo, Citroën C1 and Peugeot 107
                    1KR-FE used in Toyota Aygo, Citroën C1 and Peugeot 107

The 1KR-FE is a 1.0 L (998 cc) version built in Japan and Poland. Bore is 71 mm and stroke is 84 mm, with a compression ratio of 10.5:1. Output is 68 hp (50 kW) at 6500 RPM with 68.6 ft·lbf (93.0 N·m) of torque at 3600 RPM. Carbon emission levels are 109 g/km. This engine has been given the 2007 and 2008 International Engine of the Year awards in the sub-1.0 liter category.

Kao sto vidis, motori su razlicite snage 51.5 kw, odnosno 50 kw.

Comment

• click
                      CBC Veteran
                      • 13.09.2007
                      • 128
                      • Beograd

@bax76

Mislio sam na identicnu zapreminu. Maksimalna snaga i zapremina su dve razlicite stvari

Yaris 1 1.0 ima cetiri cilindra, a dvojka Yaris ima 3 u istoj zapremini.

Comment

• bax76
                        CBC Senator XXL
                        • 07.11.2006
                        • 605
                        • BG

Moj post je bio upucen informativno.

@Marko001
                        neke stvari su mi nejasne, ladno neki prodavci kazu da je 1.0 trocilindras a neki da ima 4-cilindra i jedni i drugi su ubedjeni da su u pravu...

.....ako pogleda snagu u saobracajnoj videce sta je u pitanju.

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

Izduvna grana je sa prednje strane motora, vidi se na izvolite, pa je lako videti o kom je se motoru radi. U pitanju je motor sa 4 cilindra.

A tehnicki podaci iz nasih saobracajnih su kao da su ih pisali braca Grim...

Comment

• click
                            CBC Veteran
                            • 13.09.2007
                            • 128
                            • Beograd

OK

Comment

• mikispeed
                              CBC Član
                              • 29.01.2008
                              • 12
                              • Beograd

Re: Yaris I-kupovina

I ja ništa ne zaključih iz ovog posta!

Marko001, jesi uzeo auto na kraju? I koji?

Ja već pregovaram za Yaris 1.0, 2000. god sa klimom. Interesuje me ako si uzeo koja su iskustva. S obzirom na ostale komentare, čini mi se da ima više dobrih nego loših.

Auto je iz Švajcarske uvezen, znam čoveka odlično. Sad, ko bi ga znao...

Comment

• Marko001
                                CBC Senator XXL
                                • 09.09.2006
                                • 1070
                                • Belgrade

Re: Yaris I-kupovina

Yaris mi je bio prva opcija i najvise sam njega gledao, ali sam na kraju uzeo punta 2001. 1.2 8v 4vrata za 4300 ali nazalost bez klime i sa vrlo malo opreme.

Kod yarisa je problem sto ih poprilicno malo ima i dosta visoko im drze cene i sto je 90% sa 1.0 motorom, a ja sam preferirao 1.3 a i cuo sam tvrdnje po kojima 1.0 kad se pokvari tesko se popravlja, da ih ima dosta kojima su crkli ti 1.0 motori itd... a ako i nadjes nekako 1.3 sa 5 vrata i klimom u dobrom stanju e taj kosta papreno!

Tako da sam uzeo punta koji ipak bolje vuce od yarisa 1.0 i godinu dana je mladji od vecine yarisa koje sam gledao,vecinom su bili 2000. a i za manje para i u odlicnom stanju, mada ne bas bez mane. osim toga delovi i odrzavanje za punta su mnogo jeftiniji i ima ih svuda a takodje i polovnih delova ima jer puntica ima koliko hoces. mada je generalno yaris na mene ostavio utisak kao bolji auto od punta, odradio sam par test voznji...

Generalno puntic dobro sluzi ovih par meseci, vecinom ga vozi supruga a ja sluzbeni nov auto, ali sad vec razmisljamo da ga menjamo ne sto je los nego jer postoji opcija da ga prodam i uz malu doplatu uzmem engleza u full opremi neki za 2 klase veci auto. pa da ucimo da vozimo sa desnim volanom.

Comment

Working...
                                X