Automobil do 5500e

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miloshbgd
    CBC Član
    • 08.10.2008
    • 14
    • Beograd

Automobil do 5500e

Pozdrav svima.

Pre nego što sam otvorio ovu temu, proverio o čemu se pričalo u cenovnom rangu koji mene interesuje, ali mi je sve to bilo preopširno pa sam rešio da otvorim sopstvenu temu

Za početak, na raspolaganju imam 6.000e i ni evro više. S obzirom da ću možda morati da platim i registraciju ili da me odmah ili u bližoj budućnosti eventualno očekuje neka manja servisna intervencija (pu pu daleko bilo), kapiram da bih morao da ostavim jedno 500e sa strane, da se nađe, tako da u principu gledam nešto do 5.500e.

Švrljao sam po oglasima i onako odokativno sam naleteo na par modela koji su mi zanimljivi.

U tom cenovnom rangu nekako su mi se najviše dopali Renault Megane Coupe, Citroen Xsara i Fiat Brava (naravno 1.4 i više).

Naravno nisam isključiv, otvoren sam i za ostale opcije, možda neka 206ica (i Alfa mi je nekako bliska srcu, lepo bi mi legla jedna 156ica ali...), ali sam siguran da ne želim ni Punta, niti nekog Golfa, tj VW. Tu sam prilično isključiv

U ozbir treba uzeti i potrošnju, cenu održavanja itd itd, kao i cenu registracije (btw trenutno nemam apsolutno nikakve informacije koliko se kreću registracije za navedene modele).

Možda nisam bio previše precizan ali ovo su samo polazne stavke, posle ćemo lako da detaljišemo

Eto toliko od mene i unapred hvala
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Pa za te pare moze i Laguna da udje u izbor...

Sad ce neki sa vise znanja da ti daju jos predloga,ali po onome sto gledas,sta god da uzmes neces pogresiti.

Comment

• -Miloš-
      CBC Senator
      • 16.12.2007
      • 269
      • Beograd, Karaburma
      • yugo tempo 1.1

Zajebana je ovo cenovna grupa, zato shto mozesh svashta uzeti ili da ti fali para za neku pravu stvar.

Ibize kao mali automobili, a 206 bi isto bio best buy. Oba automobila su sjajna po strani odrzavanja.

ibiza:

206:

Alfa 156 za te pare moze samo matora i izakana da se nadje, a i taj period pati od raznih dechijih bolesti, koje su bile specifichne za tad nov auto.

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Mozes naci Bravo za taj novac, ali nikako 1.4, samo 1.6 i vise...
        Ako vec gledas Bravo, mogao bi da uzmes u razmatranje u 145 ili 146, radi se o istoj platformi i slicnom automobilu, ali ipak prilicno drugacijem i poi kvalitetu i onako subjektivno, da ne kazem nista vise... Mozes naci 2000. godiste 1.4, 1.6, 1.8, a vec 2.0 su retka pojava...
        Ibica i 206 su broj manji, pa i jos mnogo toga ispod, Laguna je OK samo ne znam kakva je ta za 6k eura...

Evo cisto kao primer, ne znam kakvi su ovi primerci...

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=75452

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=75288

A ostace ti novca da je doteras u skoro savrseno stanje, jer svaki polovan auto nikada nije "bez ulaganja"...
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Mislim da si realno suzio izbor i da su to automobili koji za te pare mogu da se nadju u solidnom stanju. Svi ovi modeli su dobra kupovina, ali samo ako naletis na pravi primerak. Ni jedan koji pominjes ili koji ti je predlozen, nije bauk u odrzavanju.

Xsara i Megane su mi nekako slicni automobili i ne bi trebalo da imas mnogo problema sa 1.6 motorom. Ako zelis malo vise uzbudjenja, tu je vec pomenuta Alfa 146. Ova 99-to siva mi bas deluje dobro.
          Bojan ti je vec rekao, probaj da izbegnes manju kubikazu, osim ako je stanje auta bas odlicno. Nece mnogo manje da ti trosi, a ipak je razlika poprilicna.

206 licno ne bih uzeo u razmatranje...
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• miloshbgd
            CBC Član
            • 08.10.2008
            • 14
            • Beograd

Zahvaljujem na svim dosadašnjim predlozima. Ono što me interesuje jeste cena registracije? Nemam ni predstavu koliko košta registracija za bilo koji od navedenih modela i znam da cena zavisi od puno faktora, ali me interesuje makar okvirno od-do ili "ne manje od xxx dinara".

Bojane, koliko tebe košta registracije tvoje 146ice?

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

...za 1.6 računaj oko 20.000 dinara...

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

OVDE mozes da izracunas osiguranje. Na tu cifru treba dodati troskove tehnickog pregleda.
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Moja 146 je 1997. sa 2.0 motorom i registracija je vec tri godine nepromenjena 19 600, a za 1.6 koja je malo mladja bi bilo oko 3k dinara manje, ali kako su sada cene skocile mislim da ce ti za 1.6 biti isto nesto oko 19 000...
                  Cena zavisi od kubikaze i snage u kilovatima, kao i godista naravno, ali sve je to tu negde koji god da uzmes...

Ove dve 146 su jako interesantne, trebao bi da ih pogledas... Ako te jos nesto interesuje, slobodno pitaj...
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• miloshbgd
                    CBC Član
                    • 08.10.2008
                    • 14
                    • Beograd

A kako ide potrošnja kod Alfe (i kod ostalih)?

Comment

• iwcham1979
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2007
                      • 741
                      • Nis
                      • Seat Altea 2.0Tdi

za 6000e moze da se kupi Huyndai Elantra 2002g, moze i common-rail 2.0crdi da se nadje tu do 6200-6500. Auto jednostavno nema konkurencije po odnosu kvalitet/pouzdanost/prostor.... u tom cenovnom rangu.

Comment

• miloshbgd
                        CBC Član
                        • 08.10.2008
                        • 14
                        • Beograd

Verujem da je navedeni Hyundai odličan u tom cenovnom rangu, ali čini mi se da ja nisam u tom cenovnom rangu

Ipak su, koliko sam video, preko 6.000 a ja sam iz gorenavedenih razloga ograničen na jedno 5.500 za sam automobil.

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Potrosnja ide u skladu sa snagom, vise nego sa samom kubikazom... 1.4 ce ti trositi od 7-10, 1.6 za litar gore, 1.8 takodje za jos jedan litar, pa isto tako i za 2.0...
                          Taj 1.4 ima 103 ks, 1.6 125 ks, 1.8 145 ks i 2.0 155 ks, dakle nista od toga nije malo, ali za tebe je najbolja opcija 1.6 koja ima lepo uskladjene odnose u menjacu i dosta je zivahna cak i na nizim obrtajima, dok 2.0 moras da razvuces prilicno...
                          Plin na Twin Spark lezi odlicno, meni je prosecna potrosnja na otvorenom 9, u Beogradu naravno po velikim guzvama nekad dostigne i 13-14, ali to i nisu tako normalni uslovi.

Kod ostalih je to verovatno za jedan litar manje u proseku za istu kubikazu, ali uzmi u obzir da u Astri F 1.6 daje 55 kw, dok u 146 isto 1.6 daje 88 kw, sto je razlika od 40 ks, pa bi se tako taj 1.6 iz Alfe mogao uporediti sa 1.8 iz Astre, sto opet dovodi do iste potrosnje! =]
                          Nema tu neke vise matematike, 1 i 1 su uvek 2, koliko snage, toliko i potrosnje... =]

Najobjektivnije moguce, za taj novac ne postoji bolji auto od Alfe 145/146! Da ne pominjem ono subjektivno, cak i posle 15 godina od pretstavljanja ova dva automobila, izgledaju vrlo sveze i atraktivno, kako spolja, tako i unutra...

Comment

• miloshbgd
                            CBC Član
                            • 08.10.2008
                            • 14
                            • Beograd

Ona lepa Alfa 146 je prodata nažalost. Idemo dalje... Čini mi se da
                            ću ipak da ganjam Alfu, ali definitivno ne odustajem ni od onih koje sam već spominjao...

Comment

• Dragon
                              CBC Senator XXL
                              • 15.11.2006
                              • 963
                              • Beograd

Eto vidis kako se Alfa tesko prodaje.

Steta, jer ovakva restajling retko dolazi u oglase.

Comment

Working...
                              X