Punto mk2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boki1982
    Banovan
    • 16.03.2008
    • 273
    • Beograd
    • Fiat stilo JTD

Punto mk2

drugar bi kupio punta mk2,od 2001-2003 to je neka cena oko 5k koliko je on sada gledao,nasta bi trebao posebno da obrati paznju pri kupovini?koji se motor najbolje pokazao?i sve sto mi neko moze reci o tom modelu punta
  • Manfred
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2007
    • 905
    • Beograd

od 2003. je mk2b u glavnom, ako je i proizvedena neka kolicina mk2 u 2003. to se jako retko nalazi kod nas..

1.2 8v je dobar, jedna od mana je da im crkava komp, a sve ostalo su klasicne boljke punta, crkavanje serva i tako ponesto oko struje

1.2 16v je bolji motor, malo jachi, malo vise i trosi od 8v i cini mi se da uvek dolazi sa vise opreme, moze i sporting da se nadje koji ima maltene sve od opreme.

1.9 jtd je dobar motor, slicne je snage kao 1.2 16v, malo trosi i veoma je pogodan za grad.

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=80368
    ovaj uopste ne izgleda lose...

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=79472
    takodje

u principu treba za pocetak pogledati limariju da pokusa da provali da li je odvaljivan, obavezno probati kvacilo, ako je tvrdo znaci da mora set da se menja ( oko 200 e), da proveri da li izbacuje neke greske, da proveri da li radi klima (ako je ima naravno) posto takodje zna da procuri hladnjak klime, ali u svakom slucaju obavezno da odveze auto kod majstora pa majstor da da mishljenje....

to je nacelno to, pitaj nesto konkretnije pa da vidimo sta znamo

EDIT: E da, ima i dosta podmladjenih, pa ako ima mogucnost neka proveri preko Eper-a preko broja shasije i taj detalj.

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Manfred ti je odlicno rekao, ja sam neki dan kupio punta i ne radi mu servo

a ni lampica airbaga mi se nikad ne pali, izgleda da mi ne radi air bag,da mu je zamenjen volan-stavljen sa ispucanim airbagom

obrati na te stvari paznju.

Comment

• reaper_HGT
        CBC Senator XXL
        • 05.09.2007
        • 888
        • Beograd

Originally posted by Manfred
        od 2003. je mk2b u glavnom, ako je i proizvedena neka kolicina mk2 u 2003. to se jako retko nalazi kod nas..

1.2 8v je dobar, jedna od mana je da im crkava komp, a sve ostalo su klasicne boljke punta, crkavanje serva i tako ponesto oko struje

1.2 16v je bolji motor, malo jachi, malo vise i trosi od 8v i cini mi se da uvek dolazi sa vise opreme, moze i sporting da se nadje koji ima maltene sve od opreme.

1.9 jtd je dobar motor, slicne je snage kao 1.2 16v, malo trosi i veoma je pogodan za grad.
        .
        a 1.8 16v ne pominjes je li?

Comment

• Manfred
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2007
          • 905
          • Beograd

1.9d i 1.8 16v odnosno hgt nisam pomenuo jer su to najmanje popularne varijante... najnezahvalnije za vozenje, odrzavanje i registraciju

1.9d je atmosferski dizelas male snage, nije losh za grad, ali se po oglasima najcesce nalazi kao "van" i nije najpametniji izbor zbog svoje potroshenosti. ko ima srece da ga nadje kao izvorno putnicki ne bi trebalo da bude problema (moj slucaj)

1.8 hgt je auto od 130 konja koji zna da posrche benzina, nije bash stvoren za guzve bash zbog potroshnje, ima na forumu 2-3 komada pa neka neko od vlasnika kaze sta misli...

Comment

• Coo
            CBC Član
            • 07.10.2007
            • 38
            • BGD

...ko ima srece da ga nadje kao izvorno putnicki ne bi trebalo da bude problema (moj slucaj)... Moj je bio van i za sad je OK (kuc-kuc)

Comment

• reaper_HGT
              CBC Senator XXL
              • 05.09.2007
              • 888
              • Beograd

...1.8 hgt je auto od 130 konja...
              ja se izvinjavam 131

Comment

• Manfred
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2007
                • 905
                • Beograd

Originally posted by reaper_HGT
                ...1.8 hgt je auto od 130 konja...
                ja se izvinjavam 131
                dobro izvini, tebe nisam rachunao

Comment

• boki1982
                  Banovan
                  • 16.03.2008
                  • 273
                  • Beograd
                  • Fiat stilo JTD

kako da se razlikuje VAN od obicnog

Comment

• Manfred
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2007
                    • 905
                    • Beograd

ima dosta detalja, ali u glavnom ljudi chim chuju da je 1.9d, odmah mu pripisuju da je van, takodje i 1.2 8v...

posto su to najslabiji motori u puntu, i oprema je najslabija, mada cesto moze da se vidi 1.9d sa klimom, abs-om, servom, dva ili vise airbag-a, muzika i tako daljeeee

medjutim ima par sitnica koje ukazuju na to da je bio van, kao na primer nepostojanje zadnje police iznad gepeka, svetlo za kargo (u poziciji iznad glave putnika zadnjeg sedista), kutijasti tapacir preko zadnjih kosheva umesto tepiha i tako .. ima dosta detalja, nije bash za net, ima mnogo da se kuca

Comment

• boki1982
                      Banovan
                      • 16.03.2008
                      • 273
                      • Beograd
                      • Fiat stilo JTD

ovo sta se radi sa puntom mk2 je neverovatno,da ti jednostavno ne smes da se usudis da ga kupis koje price likovi pricaju i ne znam da li trenutno ima 5 komada da ih bas vlasnici prodaju sve varijanta na ima i nista ne znaju o kolima,pa je ispala dobra varijanta kupljen je mk1 od coveka koji je 6god vlasnik,extra ocuvan ima par sitnih ogrebotina ali sve u svemu dobar je autic 1.2 60k

Comment

• yoopie
                        CBC Član
                        • 21.05.2008
                        • 86
                        • Novi Beograd

Bolji izbor nego sumnjiv mk2. U zdravlju da ga služi, kupio je pravog gradskog zvrka.
                        Stoka iz Bloka

Comment

• Megahertz
                          CBC Veteran
                          • 04.05.2008
                          • 137
                          • Smederevo

Pametan covek!

Comment

Working...
                          X