Renault Megan, 2005, 5vr, 1.9 dci, 150000km, expression

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rins
    CBC Član
    • 23.09.2008
    • 39
    • BG

Renault Megan, 2005, 5vr, 1.9 dci, 150000km, expression

Nasao sam pomenuti auto u integra motors- cene ga 10000 eu. Integra daje garanciju 6 meseci na motor cini mi se.
    Na prvu loptu to mi je malo jaca cena- sta mislite?
    Na oko lepo izgleda znaci spolja siv metalik, hromirane rucke, retrovizori u boji. Unutra mi se ne svidjaju oni krem detalji ali boze moj ima dig. klimu, tempomat, muzika na volanu..

Lik kaze da je mali servis uradjen a da onaj sto se radi na 60000 km kosta u hit autu oko 25000 dindzi. Napominjem da sam totalni duduk za auta i da mi je ovo prva kupovina.

Znam da berlina ima malo manji prtljaznik ali ujak mi kaze ako treba roknem gore onu kantu kako se vec zove na krov i potrpam sto mi treba kad idem na letovanje ili neki veci put ( 1-2 godisnje).
    Ima nas cetvoro u porodici ( svi smo sitne gradje )- ja sam jedini vozac.

Znaci kupio bi auto da me sluzi pet sest godina najmanje, zato me ova kilometraza malo plasi.

Pritom nasao sam coveka koji radi bas renoa iz francuske posto radi sa nekom garazom koja drzi iskljucivo renoa. Lik sam dovozi auto znaci nema leptiricu tako da ne znam koliko i on moze dobru cenu da mi izboksuje.
    Moj neki rezon bi bio da kupim auto sa malo manje kilometraze na satu recimo 70-80,90k i sa malo jacom opremom-isto renault megane- ( ja bi luxe dynamique jer mi se svidjaju presvlake i komandna tabla na toj verziji )
    Pare mi generalno nisu problem znaci mogao bih da se ispruzim i hiljadu-dve preko 10-ke.
  • subicd
    CBC Senator XXL
    • 20.06.2008
    • 463
    • Novi Sad

A da kupis noog Megana koji je nesto preko 13.500e doduse 1.5DCI sa 82 KS.
    Doduse nije paket lux dinamic, ali ima sve sto treba a plus nema glava da te boli da li je lupan, koliko je presao, da li da menjas ovo ili ono.
    Iskreno po meni je najbolje da kupis nesto novo, ne mora Megan, jer kao sto si rekao planiras da ga vois 5 i vise godina.

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

U svakom slucaju ako budes uzimao neki polovan renault zatrazi proveru km u ovlascenom servisu - pisalo se vec na cannonu da moze da se dobije podatak koja je poslednja kilometraza zabelezena dok je auto bio servisiran u renault mrezi, npr. dok je bio pod garancijom.

Mozda to i znas, ali ne skodi da pomenem, buduci da ja nisam znao da to moze onda kad je trebalo.

Comment

• Rins
        CBC Član
        • 23.09.2008
        • 39
        • BG

Hm ako ima megane berlina za 1.5 dci za nesto preko 13500 onda bi dobrooo razmislio. Znam da je prestala ona duty free akcija i da je pocela neka nova. Ajde nazvacu sutra ujutru bas da proverim.

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Ma Renault uvijek ima neku akciju, zvala se ovako ili onako. Malo se naostri na cjenkanje i udri, ne zali, ukljuci kukavicu, mozda naletis na nekoga kome je stalo da bas on proda taj automobil, pa ti to jos malo spusti...

S idejom sta bi htio, obidji sve i jedan salon Renaulta, i vidi ko sta nudi, ne mora biti isto svuda! Ako dobijes profakturu sa nizom cijenom od nekog dilera, ponesi je sa sobom i kod drugih, koji bi tada trebali ponuditi nizu cijenu ne bi li oni prodali. Dakle moze.

Isto tako, pogledaj mozda malo i druge marke, mozda negdje dobijes i bolje uslove, ili veci auto, ili...

Dizel ? Koliko km prelazis godisnje ? Treba li ti u nabavci cesto znatno skuplji dizel ? Ako imas racunicu nastavi, nego pitam zbog nekih koji godisnje prelaze 4.000 km (nije greska), a slomise se trazeci dizela koji, jel' trosi sto manje...

Comment

• Rins
            CBC Član
            • 23.09.2008
            • 39
            • BG

Hm zvao sam sad 15000 eu je 1.5dci 85ks,expression,klima,felne,podizaci bla,bla. Pritom sam malo svratio do renault.ro i tek sam onda shvatio koliko nas nasi deru i pored akcije i popusta od 4000 eu. Tamo je recimo 1.5dci 85ks dynamique 13700eu- toliko o "duty free" popustu. Sta reci kad se kod njih laguna nudi vec od 15000eu...

Elem imam jos jednu varijantu koju nisam pomenuo a to je da mi drugar nudi opel corsu 1.2 16v ( ima sve sem komandi na volanu,koze) 2002 god., presla 106000km za 5500eu a spusticu mu na 5300eu jer mu sad istice registracija za koju nedelju.

Za pocetak ipak sam skontao da bi ovo bila najracionalnija kupovina a onda za nekih 6 meseci, godinu uzmem megane sa manje od 100000km na satu i u full-u ( taman ce zaziveti novi model sto bi trebalo malo da obori cenu starog, takva je valjda praksa i kod drugih modela).

Za novo auto cu sacekati pravu liberalizaciju trzista, jer kao sto vidite na primeru brace rumuna te cene su nebo i zemlja sa ovim nasim.

Comment

• subicd
              CBC Senator XXL
              • 20.06.2008
              • 463
              • Novi Sad

Bas su biiip. Dok je bila najava snizenja carina drzali su cenu oko 13.500e za dci bar na sajmu(sad nemoj da me drzis za rec ali bila je ispod 14000e), a cim su culi da ce biti odlozeno smanjenje carina podigli cene.

15.000e je preskupo za taj Megan.

Mozda ti i nije losa varijanta proverena Corsa od drugara.

Comment

• vjeko
                CBC Član
                • 11.11.2007
                • 11
                • Đakovo

Samo 1.9 dci moja preporuka

Bok ja sam imao megija 1.5 dci 80 ks, presao sam s njim 120000 km nikakvih problema mala potrosnja,jedino ako ga malo stisnes ne vise od 6.5 l eurodizela.A sada ono najbitnije ako ti je bitno ubrzanje,brzina itd onda definitivno 1.9 dci motor je trajniji.Brat je kupio 1.9dci 130 ks 6 brzina auto ludo vuce doslovno kida gume,ubrzanje 70-130 kmh ko iz topa.Na 140 kmh kad stisnete gas zabija vas u sjediste.Voznja pri brzini 160-170 potrosnja 8-9 l eurodizela,auto ide preko 200 kmh.A sad vozim megija sedana 1.6 16v 110 ks benzinac ide dosta dobro al ne ko 1.9 dci.Moja preporuka 1.9 dci neces pozaliti taj motor nikada nije imao problema ni sitnica ali 1.5 dci je s pumpom goriva.Sretno s megijem ako ga kupis!

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma nov Megan 1.5 dci uz malo cenkanja je najbolji izbor i nece te glava boleti. A usput pretrazi i druge proizvodjace sta nude i koji su uslovi!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                  X