RENAULT Megane II 1,4 16v - kakva su iskustva sa tom masinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Taunus L
    CBC Član
    • 19.08.2007
    • 73
    • Niksic

RENAULT Megane II 1,4 16v - kakva su iskustva sa tom masinom

Imam namjeru da kupim RENAULT Megane 1,4 16v sa 5 vrata godiste 2003 - 2004 pa me zanima kakva su iskustva sa tom masinom i sa autom uopste.
    Razlozi zbog kojih je bas to 1,4 16v su to sto je manja potrosnja od 1,6 16v (auto mi treba uglavnom za gradsku voznju, a povremeno za duze relacije) i registracija je jeftinija. Dizel 1,5 DCI odpada iz razloga sto je 1000e skupji od benzinca, osjetljiviji na gorivo koje se toci kod nas, a i navikao sam na benzin i renault
    Svaka sugestija je dobrodosla (izdrzljivost, servisiranje...)
  • click
    CBC Veteran
    • 13.09.2007
    • 128
    • Beograd

Jedini problem moze biti sa bobinama, ali je lako resiv i naknadnom ugradnjom Beru, a ne Sagem sa kojima je bilo ranije problema. Samo nisam siguran da ce bas 1.4 mnogo manje da trosi od 1.6..

Comment

• Taunus L
      CBC Član
      • 19.08.2007
      • 73
      • Niksic

Znam da ne trosi mnogo manje ali kad se sabere malo veca potrosnja i malo skupja registracija, a uz to i uglavnom gradska voznja onda mi se cini da je 1,4 bolje rjesenje. Sto se tice otvorenog i 98 KS iz 1,4 moze biti dovoljno.
      U svakom slucaju hvala za info.

Comment

• nidza
        CBC Senator XXL
        • 16.04.2008
        • 496
        • nbgd

Samo da te demantujem da je to za dizel čista glupost. Veća je šansa da ćeš da sipaš loš bezolovni.

Ako misliš da ti se 1000e neće vratiti kroz vožnju, to je onda već argument. Velika stvar je i što je vlasnik poznat.
        Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• Taunus L
          CBC Član
          • 19.08.2007
          • 73
          • Niksic

Nijesam ni mislio da je kvalitet bezolovnog na vecem nivou od euro dizela ali mislim da su dci motori osjetljiviji na lose gorivo od ovih benzinaca. Sto se tice sanse da sipam dobro gorivo postoje samo u slucaju da odem negdje u zemlje Zapadne Evrope

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

A i 1.5 dci ima problema sa pumpom i diznama. Pisano vec dosta puta na forumu kako sama pumpa nakon izvesnog vremena pocne da se raspada i samim tim unisti i dizne.
            Dakle, nije bas pametan izbor.

Comment

• gordi014
              Moderator
              • 02.10.2004
              • 1049
              • Valjevo, Srbija
              • PEUGEOT 206 XS 1.6

Re: RENAULT Megane II 1,4 16v - kakva su iskustva sa tom masinom

@Taunus L ... I na kraju za koji se motor odluči ?

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Ne verujem da ce ti taj 1.4 ista manje trositi nego 1.6. Cak je pozeljnije 1.6, ako odlucis se za model sa klimom.
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Nebih da ti kvarim raspolozenje ali posto si pitao evo

Moj drugar koji vozi Megana 1 iz 1998. godine i nedavno je onako usput pricao sa majstorom, u ovlascenom servisu, o kupovini Megana 2 na sta mu je ovaj rekao da u sirooookom luku zaobilazi sve Megane 2 jer su krcati elektornikom koja se jako cesto kvari.

Comment

• gordi014
                    Moderator
                    • 02.10.2004
                    • 1049
                    • Valjevo, Srbija
                    • PEUGEOT 206 XS 1.6

kopi pejst sa vip foruma

RENAULT MEGAN 14.16V 2003G ODGOVORI

Pozdrav , samo zelim rijesit dilemu oko ovog automobila , na svim zivim forumima ljudi govore sve i svasta , kao da auto nema snage da se kvari , da uzasno puno trosi sa obzirom na snagu motora i tezinu od 1200kg , evo ja ga imam i stvarno sam pre zadovoljan , istina da je malo trom na 3000 okretaja ali na 4500 .5000. auto podivlja i stvarno ide , recimo megan 15dci , megan 16.16v jednostavno mu nista nemogu , nevjerovatno ali istinito , i ja sam ostao jako zbunjen kad sam poceo odlazit i vidio u retrovizoru kako zaostaju iza mene , kaj se tice potrosnje po kompjutoru je prosijek 7.2 , znaci kombinirana voznja kaj je to puno , toliko trose i neki dizeli , kvarovi , a kaj je to pali vozi , naravno redoviti servis i to je to , i da skoro da zaboravim auto ima skoro 200000 km i jos uvjek radi kao urica , na dijagnostici nema gresaka i neka mi jos netko kaze da nevalja auto je fantazija

Comment

• Taunus L
                      CBC Član
                      • 19.08.2007
                      • 73
                      • Niksic

Nista jos nijesam kupio. Zeza me banka vec mjesec i po dana za kredit (valjda ce posle Nove Godine krenuti sa kreditima) tako da je svaka sugestija i dalje dobrodosla.

Comment

• click
                        CBC Veteran
                        • 13.09.2007
                        • 128
                        • Beograd

Originally posted by sErGiO
                        Nebih da ti kvarim raspolozenje ali posto si pitao evo

Moj drugar koji vozi Megana 1 iz 1998. godine i nedavno je onako usput pricao sa majstorom, u ovlascenom servisu, o kupovini Megana 2 na sta mu je ovaj rekao da u sirooookom luku zaobilazi sve Megane 2 jer su krcati elektornikom koja se jako cesto kvari.

Ma najbolje je kupiti neki R4 ili Yugo, oni nemaju elektronike.. Kako da ne

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Nisi shvatio poentu. Nema veze sto ima mnogo elektronike, poenta je da je ta elektronika jaaako osetljiva i kvarljiva.

Comment

Working...
                          X